De astăzi, puteți găsi online primele informații despre cea de a XX-a ediție a Festivalului Filmului European pe site-ul www.ffe.ro. Ediția aniversara FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Târgu Mureș și Timișoara.

Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile și vă putem împărtăși câteva dintre noutățile (și superlativele) actualei ediții:

  • Cel mai mare număr de filme dintre toate ediţiile anterioare: 85
  • Cel mai mare număr de săli de proiecţie în Bucureşti: 8. Acestea sunt: Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Pro, Institutul Cultural Român, Spaţiul Public European, Institutul Cervantes, Centrul Ceh, Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso ». Partenerii tradiţionali ai Festivalului, centrele şi institutele culturale, s-au străduit să contribuie la atmosfera sărbătorească a unei ediţii aniversare prin oferirea spaţiilor lor pentru proiecţii gratuite.
  • Cel mai mare număr de oraşe în care FFE organizează proiecţii: 6. În afară de Bucureşti, Festivalul are în 2016 ediţii la Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Timişoara şi Târgu Mureș, ajungând astfel în premieră în Baia Mare şi Cluj-Napoca.

Ambasadorul onorific al ediţiei aniversare este Anca Damian, care a avut generozitatea să ne propună o idee de promovare şi a realizat clipul FFE XX. Puteţi găsi pe pagina de facebook câteva imagini în exclusivitate de la filmare.

Printre celelalte noutăţi menţionam secţiunea dedicată celor 10 prieteni speciali ai Festivalului; ambasadorii onorifici ai ultimelor 10 ediţii ale Festivalului, regizorii care ne-au oferit ideile spoturilor de promovare, regizate şi produse de ei. Aflaţi detalii şi puteţi revedea clipurile în secţiunea « 10 prieteni » de pe www.ffe.ro.

Pentru că 2016 este anul Shakespeare (chiar în luna aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea Marelui Bard), am pregătit, împreună cu Consiliul Britanic din România, o secţiune specială, denumită « Shakespeare 400 ».

De asemenea, este un an în care muzica va avea un loc special. Veţi afla mai multe în curând, dar pregătiţi-vă să fiţi suprinsi!

FFE XX se va desfăşura în perioada 5-29 mai 2016 în Bucureşti şi în cinci oraşe din ţară, astfel:

  • Bucureşti 5-15 mai
  • Baia Mare 13-15 mai
  • Cluj-Napoca 20-22 mai
  • Tirgu Mures 20-22 mai
  • Hunedoara 27-29 mai
  • Timişoara 27-29 mai.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman, împreună cu Reprezentanta Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub patronajul EUNIC Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.