Serialul Nashville: Orașul muzicii dezvăluie lumea captivantă, plină de muzică, putere, talent, sex, dragoste, dezamăgiri şi iertare din Nashville – capitala mondială a muzicii country.

Actorul american Jonathan Jackson interpretează, în acest serial, rolul lui Avery Barkley, un tânăr cântăreţ foarte talentat, dar un spirit rebel, prea sigur pe el însuși, care va avea de suferit din cauza atitudinii egoiste.

 Jonathan Jackson şi-a început cariera actoricească la 11 ani şi a devenit celebru în scurt timp. După ce a apărut în câteva reclame TV, a obţinut rolul lui Lucky Spencer – fiul lui Luke şi al Laurei – în serialul ABC „General Hospital” (în 1993). Acest rol (pe care l-a jucat de-a lungul serialului, până în prezent) i-a adus 5 Premii Daytime Emmy şi 3 nominalizări la Premiile Hollywood Reporter Youngster. Printre filmele în care a jucat Jaskson se numără „Havana Nights”, thriller-ul independent „Riding the Bullet” (bazat pe romanul lui Stephen King ), „Insomnia” (cu Al Pacino), „Deep End of the Ocean”, filmul independent „True Rights”, „The Smiling Suicide Club”, „Skeletons in the Closet”, „Camp Nowhere”, filmul TV „A Little Thing Called Murder” (în care a fost coleg cu Judy Davis) şi pelicula „Kalamity” (în care Jackson a fost coleg cu Nick Stahl). Născut în Orlando (Florida), dar crescut în Washington State, Jackson îşi împarte acum timpul între Los Angeles şi Nashville, alături de soţia lui, Lisa Jackson, şi cei trei copii ai lor. Este şi liderul formaţiei Enation, în care cântă şi fratele lui. Cei doi au lansat câteva albume şi au intrat în Top 10 iTunes Rock Charts.

  1. Ce ne poţi spune despre Avery Barkley?

Jonathan Jackson: Avery a format, pentru câţiva ani, un cuplu cu Scarlett şi relaţia lor a fost foarte serioasă. El chiar e artist, îşi varsă tot sufletul în compunerea melodiilor şi şi-a dedicat viaţa acestui lucru. Şi când, dintr-o dată Scarlett, primeşte o şansă incredibilă de a deveni cântăreaţă şi compozitoare, lumea lui Avery e cumva dată peste cap, pentru că Scarlett nu a fost nicioddată interesată de asta, s-a mutat la Nashville pentru a-l sprijini pe el în carieră. Acest fapt i-a scos la iveală narcisismul și ego-ul lui Avery şi relaţia lor a avut de suferit. Dar este un artist foarte ambiţios, care vrea să compună melodii cu greutate, care să însemne ceva pentru cei care le ascultă.

  1. Ce îţi place cel mai mult la rolul lui Avery?

Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la Avery este faptul că e plin de contradicţii. Îl pot vedea reacţionând complet diferit de la o zi la alta. Azi poate face ceva plin de eroism, iar mâine cred că ar putea face ceva plin de răutate. Ca actor, asta e foarte distractiv, pentru că simt că voi fi mereu surprins de ce crede şi de ce simte Avery. În plus, eu sunt cântăreţ şi nu am jucat niciodată un rol de cântăreţ. Mă simt legat de el, în acest sens, sufletul unui compozitor are ceva specific.

  1. Cum crezi că reacţionează lumea la muzica din „Nashville”?

Unul dintre lucrurile pe care se axează Callie Khouri şi T-Bone Burnett este ca muzica să exprime sufletul fiecărui personaj, deci avem o mulţime de stiluri diferite. „Nashville” nu se adresează doar fanilor muzicii country, ci tuturor oamenilor care iubesc muzica în general, pentru că e onestă şi vie. Şi aici intră în scenă Avery, el reprezintă scena muzicală avangardistă care există în Nashville, acum. Oamenii care nu sunt originari de aici cred că Nashville e sinonim cu muzica country – şi e, dar se întâmplă şi alte lucruri aici. Aşa că sunt onorat şi privilegiat să reprezint partea asta a muzicii din Nashville.

  1. Cât de mult semeni cu Avery?

Am câteva lucruri în comun cu Avery. Cred că amândoi avem suflet de artist. Există o legătură între noi. Mi-am dedicat mare parte a vieţii scrierii şi intepretării cântecelor, am condus un microbuz 16 ore ca să cânt în faţa a 10 oameni, cred că am făcut destule sacrificii. Deci ştiu cum e. Ştiu cum e să stai pe scenă, în faţa oamenilor. Nu sunt pasionat de „Metoda” actoricească, dar dacă aş fi nu mi-ar fi foarte greu să înţeleg prin ce trece Avery. Dar există şi destule diferenţe între noi, evident, şi abia aştept să le descopăr şi să le explorez şi pe acestea.

  1. De ce ai acceptat rolul din „Nashville”?

Scenariul m-a atras la acest proiect, la modul general, nu doar Avery, ci întregul scenariu, care e scris atât de bine şi într-o manieră care îi permite să de dezvolte pe viitor, încât am ştiut imediat că serialul acesta ar putea fi ceva uimitor. Şi cireaşa de pe tort a fost muzica, dacă scenariul ar fi fost doar povestea personajelor aş fi fost încântat, dar să aflu că pot juca rolul unui cântăreţ/compozitor… Mi-a fost greu să păstrez echilibrul între cariera mea muzicală şi cea actoricească, deci a le combina pe ambele a însemnat a scăpa de o parte din schizofrenia din viaţa mea.

Urmăriți ultimul episod din sezonul 1 al serialului Nashville: Orașul muzicii, în premieră exclusiv la DIVA, luni, 9 mai, de la ora 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.