Crime + Investigation prezintă “Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură”

0
1482
PIXELATED AT SOURCE Undated handout file photo issued by the Metropolitan Police of the tunnel leading into the vault at the Hatton Garden Safe Deposit company in London which was robbed over the Easter weekend this year, as jewellery and valuables worth an estimated 14 million pounds was stolen and was the "largest burglary in English legal history", a court has heard.
Ascultă acest articol


Vineri, 13 mai, de la ora 22:00, Crime + Investigation (CI) va prezenta desfăşurarea spectaculoasă a unui jaf legendar. “Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură” este povestea unui grup de recidivişti, majoritatea pensionari între 60 şi 70 de ani, care dau o ultimă lovitură pentru a-şi trăi anii senectuţii în lux. Aceasta a fost cea mai îndrăzneaţă lovitură din istoria criminalităţii britanice, iar hoţii au furat aur, bijuterii şi bancnote în valoare de 14 milioane de lire.

Hatton Garden Safe Depository era privit ca unul dintre cele mai sigure seifuri din Londra. Cu toate acestea, o bandă de infractori a pus la cale un plan pentru a pătrunde în seif și a fura mai multe milioane de lire, după care să se retragă la pensie. Vinovaţii aveau legături cu lumea interlopă a Londrei, iar “CV-urile lor” criminalistice se întindeau pe zeci de ani.

“Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură” conține interviuri cu comandantul recent pensionat Peter Spindler, care a condus ancheta, cu scriitorul Wensley Clarkson, cel care va lansa o carte despre acest jaf şi cu o victimă care a pierdut sute de mii de lire. De asemenea

documentarul include grafică 3-D pentru a ilustra modul în care lovitura a fost executată și filmări din locațiile cheie în care conspiratorii s-au întâlnit, cum ar fi cafenele și pub-uri din toată Londra.

Documentarul va fi prezentat de Martin Brunt, corespondent Sky News specializat în spargeri, care a documentat şi alte cazuri din trecutul acestor infractori.

Crime + Investigation deschide uşile laboratoarelor de criminalistică, ale sălilor de judecată şi arhivele poliţiei, descoperind adevărul din spatele celor mai scandaloase crime. Televiziunea Crime + Investigation este disponibilă prin UPC, Telekom, DCS şi Orange TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.