Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Animaţie Anim’est are loc între 30 iunie-3 iulie, în Open Air Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta din Braşov, evenimentul reanimând oraşul cu proiecţii de filme de animaţie, ateliere pentru copii şi concerte live. nul acesta imaginea şi sunetul sunt îmbinate prin proiectarea celor mai noi şi apreciate filme de animaţie pe plan internaţional, organizarea atelierelor de creaţie pentru copii şi a concertelor de muzică live, susţinute de trupele Orkid şi Environments.

De asemenea, publicului braşovean îi sunt pregătite şi două nopţi de excepţie, Creepy Animation Night şi Animusic Night, dar şi cele mai noi proiecte ale Animation Worksheep, primul atelier interanţional de animaţie din România. Festivalul îşi va deschide universul fantastic joi, 30 iunie, la ora 21.30, în Piaţa Sfatului, cu lungmetrajul „Băiatul fantomă/ Phantom Boy” 2015, o coproducţie Franţa-Belgia a studioului Folimage, fiind realizat de Jean-Loup Felicioli şi a lui Alain Gagnol, regizorii animaţiei nominalizate la Oscar, „A Cat in Paris”. Filmul ilustrează aventura miraculoasă a unui băieţel de 11 ani şi superputerea sa neobişnuită, prin care încearcă să salveze oraşul New York.

Un alt titlu important al acestei ediţii este „Povestea prinţesei Kaguya/ Kaguyahime no monogatari” 2013, o animaţie impresionantă, distinsă cu numeroase premii la festivalurile internaţionale, şi nominalizată la Premiile Oscar în anul 2015. Filmul este produs de renumitul studio japonez Ghibli şi regizat de Isao Takahata, bazându-se pe un scenariu inspirat din legenda ”Povestea tăietorului de bambus” a folclorului japonez, înfăţişând provocările unei fetiţe găsite într-o tulpină de bambus şi crescută de un tăietor de bambus şi de soţia lui, care devine o tânără fermecătoare, pusă în faţa destinului ei.

În secţiunea Minimest, dedicată micilor cinefili, va rula „Mune, gardianul Lunii/ Mune, le gardien de la lune” 2015, animaţia apreciată de copii din întreaga lume. Filmul îi invită pe toţi într-o peripeţie de neuitat, alături de Mune, un faun pus pe şotii, desemnat Gardianul Lunii: cel care aduce noaptea şi veghează visele oamenilor. Dar o catastrofă se dezlănţuie când coruptul titan Necross fură Soarele, iar Mune are ocazia de a demonstra că este un adevărat erou.

Accesul la proiecţiile din Open Air Piaţa Sfatului este liber. Mai mult, elevii, studenţii şi pensionarii se bucură de accesul gratuit şi la evenimentele găzduite de Centrul Cultural Reduta, în baza prezentării legitimaţiilor specifice. Programul complet al festivalului va fi anunţat în curând pe pagina oficială.

Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta. Proiectul este finanţat de Consiliul Local Braşov, iar partenerul evenimentului este Groupama. Partenerii media ai evenimentului sunt: MEDIAFAX, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Oraşul Meu, Urban, Corcoduşe.ro, Transilvania News, I Love Braşov, Transilvania 365, News BV, Romanticu.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.