Warcraft: The Beginning – Recenzie

1
3222
Ascultă acest articol


Lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanța unei confruntări milenare.

Regizor: Duncan Jones

Scenariu: Duncan Jones, Charles Leavitt

Gen: AcţiuneAventurăFantastic

Lansare:  10 iunie

Durata:  123 minute

Studio: Legendary Pictures

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: AP.12

Actori:

Travis Fimmel … Anduin Lothar
Paula Patton … Garona
Ben Foster … Medivh
Robert Kazinsky … Orgrim

Sinopsis:

Oamenii se unesc în Alianța condusă de Anduin Lothar, un erou de război care a sacrificat totul în luptă. Cu regele Llane Wrynn și regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câștige războiul. De cealaltă parte a baricadei se află Orgrim, liderul Hoardei de orci, și el dispus să sacrifice totul pentru a-și salva poporul și familia de la dispariție. Orgrim se va dovedi un redutabil inamic în războiul ce va schimba o dată pentru totdeauna Azeroth.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

LOTR meets Warcraft

warcraft-141660lWarcraft: Începutul a creat foarte mult entuziasm printre gamerii din toată lumea încă de la primul trailer. Și nici nu avea cum să nu creeze hype, având în vedere că vorbim despre o franciză de peste 20 de ani care s-a transformat în cel mai popular MMORPG al tuturor vremurilor, adică World of Warcraft.

Filmul a venit și au început să curgă și recenziile. Majoritatea negative, dar majoritatea scrise de oameni care ori nu sunt fani ai genului fantasy, ori au ceva împotriva filmelor create după jocuri sau benzi desenate.

“Warcraft: Începutul” începe cu povestea orcilor, o rasă războinică în căutarea unei lumi noi. Durotan și Draka, orci, urmează să aibă un copil și fac parte din primul val invadator care urmează să cotropească Azeroth, o planetă liniștită, populată de oameni, elfi și gnomi. Da, sună cunoscut, pentru că aceleași rase s-au luptat și în “Lord of the Rings”, dar conflictele se bazează pe cu totul și cu totul alte motive.warcraft-171753lOrcii caută o lume nouă pe care să o ocupe, pentru că lumea lor este pe moarte din cauza unui tip de magie neagră numit Fel. Cu toate că majoritatea orcilor sunt niște brute fără minte, Durotan este un personaj foarte uman, iar dualitatea lui va contribui mult la dezvoltarea acțiunii din film. Orcii sunt conduși de Gul’Dan, un orc vrăjitor care poate controla magia Fel și care vrea cu orice preț să-i distrugă pe oamenii din Azeroth pentru a popula întreaga planetă cu orci.

Pe partea cealaltă a baricadei se află Anduin Lothar, un războinic de seamă și conducător al armatei oamenilor, dar și regele Llane Wrynn, conducătorul oamenilor. Alături de ei, pentru a lupta cu magia orcilor, se află și Gardianul Medhiv, dar și Kadhagar, un tânăr vrăjitor care descoperă adevărul despre invazia misterioasă.  Garona, o sclavă jumătate orc, jumătate om, are și ea un rol important în această desfășurare de forțe.

warcraft-519018lPersonajele sunt multe și importante. Cu unele, fanii Warcraft sunt deja familiarizați, altele sunt construite special pentru marele ecran. Actorii din spatele lor dau tot ce pot, iar asta se simte și, chiar dacă nu vorbim despre performanțe de Oscar, ei reușesc să transmită câteva sentimente reale, deseori înăbușite de montaj aparent grăbit.

Faptul că sunt mulți ”jucători” importanți e ușor problematic, scenariștii și regizorul având dificila sarcină de a îngloba, explica și adapta volume întregi de mitologie de joc în doar două ore de film. De multe ori, m-am simțit de parcă urmăream câteva episoade din “Game of Thrones” într-un singur episod comprimat. E greu de ținut pasul cu toate personajele, cu toate că multe au importanță mai mare decât pare la prima vedere. Tot legat de poveste, “Warcraft” suferă de aceeași problemă de care a suferit și “Batman v Superman: Dawn of Justice”, mai exact pare scris doar pentru a lansa o serie de filme și pentru a prezenta câteva personaje din viitor, nu o poveste de sine stătătoare care ar putea avea o continuare.

Dar asta se rezolvă rapid. Din fericire, povestea este presărată cu lupte din ce în ce mai complexe, iar acestea sunt făcute cu măiestrie de către Duncan Jones.

warcraft-903281lApropo de cadre, din punct de vedere vizual, întreg filmul este eye-candy, aducând efecte speciale de cea mai bună calitate. Atmosfera jocurilor este surprinsă perfect, iar personajele non-umane sunt înfricoșător de realiste. Cel mai mult mi-au plăcut scenele în care magia a jucat un rol important, deoarece efectele chiar te conving de puterea vrăjilor, adoptând, în același timp, stilul vizual al jocurilor.

Concluzia, “Warcraft. Începutul” nu e un film perfect, dar e un film bun. M-a lăsat optimist privind viitorul francizei pe marile ecrane. Are acțiune, efecte de calitate, umor pe alocuri și personaje de care te poți atașa cu ușurință. Sunt schimbări de situație, momente tragice și momente comice. În plus, fanii seriei nu vor pleca dezamăgiți.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 10 iunie în cinematografe să vedeți Warcraft / Warcraft. Începutul, film adus în România de Ro Image 2000, în format 3D, IMAX 3D.

Poster:

warcraft-417928l-1600x1200-n-afd50130Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.