I.T. – Recenzie

0
2072

Mike Regan are tot ce și-ar putea dori: o familie frumoasa și fericită și o locuință inteligentă, ultramodernă.

Regizor: John Moore

Scenariu: Dan Kay & William Wisher Jr.

Gen: CrimăMisterDramă

Lansare: 9 septembrie

Durata: 95 minute

Studio: Voltage Pictures

Distribuitor: Ro Image 2000 , Prorom

Clasificare: AP.12

Actori:

Pierce Brosnan … Mike Regan
Stefanie Scott… Nancy Regan
James Frecheville… Ed Porter

Sinopsis:

Compania pe care o conduce Mike Regan e pe cale să dea lovitura. Totul merge bine până când relația lui Mike cu cel mai apropiat consultant al său se strică. Fiica adolescentă a lui Mike începe să fie urmărită, iar întreaga familie este asaltată și hărțuită prin toate mijloacele tehnologice posibile.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Ai grijă pe cine bagi în casă!

În 2000 de ani, omenirea a evoluat, și asta trebuie să recunoaștem, păstrând proporțiile, nu este un lucru rău, dar a venit secolul în care tehnologia a avut un boom fantastic și totul a luat-o razna. De la inventarea internetului și până la smartphone-urile de zi cu zi, lumea a conștientizat că poți face multe lucruri, unele bune dar și foarte multe lucruri rele.

johnmoore
John Moore

Filmul regizat de John Moore ne propune un astfel de subiect, legat de tehnologie și de ce se poate face cu ea, mai ales când e pe mâinile unor personaje cu probleme la mansardă. Moore este recunoscut ca un regizor excentric, dar cu filme bune, de acțiune, în portofoliu (vezi A Good Day to Die Hard (2013), Behind Enemy Lines (2001), Max Payne (2008) și The Omen (2006)), așa că nu i-a fost greu să fie la cârma acestui film propus de doi scenariști importanți, și vorbim aici de Dan Kay și William Wisher Jr. Cel din urmă este un veteran cu filme de box-office la activ, asta dacă ne amintim de seria Terminator sau de Judge Dread din 1995.

Plot-ul filmului nu este atât de complicat pe cât pare, și ne propune un magnat al industriei private de transport aerian, în persoana lui Mike Regan, care încearcă să revoluționeze industria de gen cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Prezentarea către acționari o i-a razna și Regan apelează la unul din angajații săi pentru a rezolva problemele tehnice (care au fost intenționat făcute), Ed Porter.

IT_05700.CR2
James Frecheville & Pierce Brosnan

Totul începe să se prăbușească în jurul lui Mike după ce face greșeala de a-l invita pe Ed Porter la el în casă, dar nu ca amic, ci ca să-i rezolve și aici niște probleme de ordin tehnic. Pe scurt cam acesta este introducerea în thrillerul regizat de Moore, și așa cum v-am obișnuit, nu vă dau prea multe detalii, ci vă las să descopeiți singuri.

IT_05124.CR2
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan îl interpretează pe Mike Regan, și nu mare imi fu mirarea să-l văd îmbătrânit, dar arătând la fel de bine, ca pe vremea când îl întruchipa pe James Bond. Brosnan a fost actorul cel mai puțin iubit în rolul lui Bond, și, sincer, niciodată nu am înțeles de ce. Dar să ne întoarcem la oile noastre, și să vă spun că Brosnan își joacă bine rolul, că are momentele lui sincere, în care, și fără să spun cuvinte mari, se vede valoarea lui ca actor din școala britanică. Reușește cu mijloacele aferente să ne portretizeze un Mike Regan adevărat, cu problemele, realizările și clipele de neputință, mai ales în fața unui psihopat care reușește, doar din câteva taste, să-i distrugă afacerea și chiar liniștea familiei.

Și aici trecem la personajul Ed Porter, interpretat de James Frecheville, actor despre care, până la acest film, și sunt sincer, nici măcar nu auzisem, dar am aflat ulterior că a jucat într-unul din cele mai apreciate filme din 2010, la Sundance Film Festival, și anume Animal Kingdom. Am revăzut filmul și trebuie să recunosc faptul că Frecheville chiar are potențialul de a deveni, pe viitor, un actor cu greutate în industrie.

IT_05858.CR2
James Frecheville

În ”I.T.” joacă rolul unui tânăr de 28 de ani cu grave probleme psihice și cu vaste cunoștințe în domeniul it, care intră în viața familiei Regan. Refuzul acestora de a-l primii declanșează în mintea lui, și-așa bolnavă, un adevărat iad, o obsesie pentru fiica lui Regan, Nancy, interpretată binișor de Stefanie Scott și de aici restul lucrurilor devin, în proporție covârșitoare, previzibile până la final.

Filmul ăsta, deși ok ca și ansamblu, se încăpățânează să nu iasă din canoanele deja stabilite de multe alte filme de gen de-a lungul timpului. Avem ingredientele necesare de a trece de aceste bariere, dar, din păcate, filmul nu ne lasă și ne duce prin hățișuri tot acolo. Are acțiune, este alert, dar nu spune foarte multe din punctul de vedere al genului în care se încadrează. Din punct de vedere tehnic, imagine, sunet și muzică, nu putem spune că excelează, dar este acceptabil totul.

IT_04061.CR2
Stefanie Scott & Anna Friel

Dacă ne-am referi strict la mesajul social pe care îl transmite, am recunoaște că există, și este destul de puternic, asta apropo de ce se poate face azi cu tehnologia, și defapt se face azi cu tehnologia tot ce vedem în film. În rest, filmul nu pot spune că m-a dus pe culmile exaltării. E un film de weekend, care merită văzut și-atât. Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 9 septembrie în cinematografe să vedeți „I.T.”, film adus în România de Ro Image.

Poster:

it-549425l-1600x1200-n-de6b7d91

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.