Ascultă acest articol

Proiecțiile de film marca KineDok powered by One World Romania se apropie de penultima lună de proiecții. În noiembrie, KineDok vă invită în 18 locații alternative din țară pentru a viziona filme documentare creative din Europa de Est si Centrală, și a sta de vorbă cu regizori, cineaști, protagoniștiși experți în domeniu într-un mediu informal.

INVITAȚI SPECIALI:

Ieva Ozolina, regizoarea filmului “Tatăl meu, bancherul” (Letonia, 68 min.), va fi alături de publicul din România și va participa la proiecțiile din București, Make a Point pe 03 noiembrie (20:00), din Târgoviște, Biblioteca Județeană “Ion Heliade Radulescu” Dâmbovița, pe 04 noiembrie (17:00) și Brașov, HOF Café, pe 05 noiembrie (19:00). Regizoarea de film este fiica cea mare a celui mai important bancher din Letonia din anii 1990.  A absolvit Academia de Arte Frumoase din Letonia și a lucrat ca artist și designer de expoziții, timp de mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultură, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut. ,,Tatăl meu bancherul’’este primul său lungmetraj.

Attila Szabó, muzician și protagonist al filmului „Frați de cântec” (Ungaria, România, 77 min) va participa la proiecțiile din Oradea, Moszkva Café, pe 09 noiembrie (20:00) și Satu Mare, Muzeul de Artă “Aurel Popp”, pe 10 noiembrie (18:00).  Attila Szabó, a început să cânte la vioară la vârsta de 6 ani, la 13 ani a început să învețe să cânte la chitara în mod autodidact. Din 1995, este membru al binecunoscutei formații din Ungaria – Csík  Zenekar, care apare în filmul “Frați de cântec”. De-a lungul carierei sale a obținut mai multe premii, printre care:

  • 2007: premiul Fonogram
  • 2009: premiul Magyar Örökség
  • 2010: Premiul Prima Primissima
  • 2013: Premiul Kossuth
  • 2014: Eger Díszpolgára

Kinedok powered by One World Romania este un program internațional de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale organizat de Asociația One World Romania. Până la sfârșitul anului peste 280 de proiecții sunt organizate în 28 de locații din 25 de orașe din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.