De la Marvel Studios vine Doctor Strange, care spune povestea faimosului neurochirurg Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărei viață se va schimba pentru totdeauna după un accident grav. El încearcă să se vindece, dar posibilitățile îi sunt limitate ajungând tocmai în Kamar-Taj în căutarea leacului. Acolo el descoperă artele mistice și devine un vrăjitor puternic care va lupta împotriva unor forțe întunecate ce vor să distrugă realitatea așa cum o știm noi.

Filmul va fi disponibil în format Digital HD/3D, Disney Movies Anywhere, Blu-ray 3D™, Blu-ray, Digital SD, DVD și On-Demand și vine împreună cu 80 de minute de material bonus. Fanii vor primi imagini din culise, scene șterse la montaj, gaguri, partea a doua dintr-un așa-numit mockumentary amuzant, Team Thor, un comentariu audio și câteva informații în exclusivitate despre viitorul Marvel Cinematic Universe.

Pentru a sărbători această lansare vă prezentăm, în exclusivitate în România, Doctor Strange în numere:

1963

Personajul legendar Doctor Stephen Strange, the Master of the Mystic Arts și-a făcut apariția pentru prima oară în Marvel Comics în 1963.

80

Blu-ray-ul și versiunea Digital HD pentru Doctor Strange conțin mai mult de 80 de minute de materiale bonus nemaivăzute. Fanii pot vedea, pentru prima oară, imagini din culise, scene căzute la montaj, gaguri, comentarii audio și o privire, în exclusivitate, la viitorul Marvel Cinematic Universe.

300

Prima scenă din Doctor Strange a fost filmată în Pashupati, Nepal. Au fost 300 de cadre trase cu localnici și turiști alături de vaci și câini. Scena a avut o audiență numeroasă de localnici curioși și multe maimuțe sălbatice care trăiesc în libertate în Nepal.

5

Actorii au avut parte de 5 săptămâni de antrenamente și cascadorii pentru a se pregăti pentru rolurile sale. “Tipii care se ocupau de cascadorii au fost incredibili,” a declarat Mads Mikkelsen, care joacă rolul lui Kaecilius în Doctor Strange. “Am avut o perioadă de pregătiri de 5 săptămâni în care am învățat cascadorii și mișcări de bază din Kung Fu. A fost o perioadă foarte lungă pentru tipii care se ocupau de asta, dar am reușit să ne punem bine în formă.” Vrei să știi mai mult? Printre exclusivități se găsește și clipul Across Time And Space care va sosi pe versiunile de Blu-ray și Digital ale filmului. În acest clip de 13 minute sunt prezentate aceste antrenamente și coregrafia de luptă.

90

Pentru a deveni Ancient One, actrița Tilda Swinton și-a petrecut 90 minute la coafor și machiaj. În această perioadă de timp a fost inclus și procesul de a ascunde părul lui  Swinton într-un scalp artificial realizat special pentru actriță.

2

În 2016, Marvel a publicat un clip în care explica de ce Thor nu a luat parte la lupta epică dintre Steve Rogers și Tony Stark în Captain America: Civil War. Clipul este intitulat Team Thor în care un personaj pe nume Darryl Jacobson locuiește alături de super-eroul Thor. Vrei să știi ce s-a întâmplat? Team Thor: Part 2 va fi inclus în versiunile de Blu-ray și Digital ale Doctor Strange.

19

Doctor Strange amestecă teme ale științei vestice cu misticismul estic, iar rezultatul este văzut la Benedict Cumberbatch. De fapt, actorul și-a petrecut o parte din ultimii ani ai adolescenței pentru a cunoaște acest mixaj. “Mi-am petrecut o perioadă de timp învățând într-o mănăstrire Budistă de lângă Darjeeling,” spune Cumberbatch. “Am citit chestii precum The Tao Of Physics a lui Fritjof Capra și Zen And The Art Of Motorcycle Maintenance a lui Robert Pirsig și am studiat texte Budiste și am citit cărți științifice despre cosmologie. Am luat parte la un ritual antic extraordinar, în fiecare dimineață și seară. Mintea mea, a unui tânăr de 19 ani, a fost foarte impresionată și deschisă și totul a căpătat imediat sens.”

15

Atunci când vine vorba de scene căzute la montaj, regizorul Scott Derrickson recunoaște că a avut câteva scene scoase din film. “Doctor Strange nu a fost gândit niciodată ca un film prea lung,” explică Derrickson. “Doctor Strange nu a fost niciodată un film lung. Primul etapă a fost mai lungă cu 15 minute decât versiunea finală care cred ca a fost de 2 ore și 10 minute. Au fost doar trei scene întregi la care am umblat. Nu este multă acțiune în film în termeni de cantitate.”

5

Având în vedere că scenele căzute la montaj sunt puține, tot s-au adunat 5 și le putem vedea atunci când Doctor Strange va fi lansat pe Blu-ray și Digital HD. Marvel a anunțat chiar și cum se numesc acestea: Strange Meets Daniel Drumm, Kaecilius Searches For Answers, The Kamar-Taj Courtyard, Making Contact și Lost In Kathmandu.

3000

Ar trebui să dureze ani pentru a realiza un film Marvel precum Doctor Strange. Pentru a-l ajuta pe Derrickson să-și realizeze viziunea pentru film, Art Department a realizat aproximativ 3000 de desene conceptuale și 40 de modele pentru platou, de-a lungul filmului.

4

Ultima parte a accidentului lui Doctor Strange – cea în care personajul e prins în mașină, sub apă – a fost filmată la Longcross Studios în Londra. Pentru această secvență, Cumberbatch a fost băgat într-o secțiune a unei mașini scufundate. “Eram într-un butoi cu apă la ora 4 a.m., îndesat într-o mașină, cu capul în jos, încercând să mă eliberez în timp ce camera mă filma de jos cum înotam spre suprafață. A fost incredibil.”

8

Un clip de 8 minute, intitulat A Strange Transformation, este unul dintre cele bonus pe care le veți vedea pe noul format pentru acasă. În acesta veți afla despre originile din banda desenată și despre accidentul de mașină din film. De asemenea, veți vedea și cum a fost cooptat Benedict Cumberbatch în rolul principal.

10

Fanii benzilor desenate abia așteptau să-l vadă pe Doctor Strange în Sanctum Sanctorum în Marvel Cinematic Universe. A durat aproape 10 luni pentru a finaliza designul și detaliile Sanctum Sanctorum cu ajutorul a 5 artiști lucrând pentru realizarea acestuia.

6

Toate cele 6 coloane din Sanctum Sanctorum au designuri unice sculptate în plastic, ca să arate ca lemnul și au înălțime de aproape 10 metri. Designul mandalei de pe podea și de la capătul scărilor are, de asemenea, 10 metri în diametru și a fost realizat cu ajutorul unor panouri de fibră de densitate medie MDF (medium-density fiberboard). A primit finisaj să arate ca lemnul și marmură cu detalii de metal. “Abia aștept ca fanii să pună pauză la acțiunea din film și să se uite mai atent la detaliile incredibile ale designului din film,” admite Scott Derrickson.

3

A durat aproape 4 luni să se construiască și să se potrivească fereastra din Sanctum Sanctorum. Priveliștea de pe fereastră, cu Greenwich Village, a fost pictată manual și a durat 3 săptămâni să fie realizată.

4

Clipul cu gaguri amuzante are o durată de 4 minute și este inclus în versiunea pentru acasă a Doctor Strange.

60

Eye Of Agamotto este o amuletă iconică în MCU. Poate iradia o puternică și mistică lumină ce permite purtătorului să vadă prin aparențe și iluzii într-o dimensiune alternativă. “Au fost realizate 4 modele pentru amuletă, pentru fiecare locație: New York, Londra, Hong Kong și încă o versiune care se deschide și scoate la iveală puterea,” explică Barry Gibbs, șeful echipei din film însărcinată cu realizarea obiectelor de pe platourile de filmare. “Nu am creat doar 4 amulete; de fapt, am sfârșit în a realiza vreo 60. Am realizat unele pentru cascadorii; unele care luminează; unele mai grele; unele pentru eroi. Cele adevărate le-am încrustat în bronz, altele le-am realizat din rășină sau cauciuc.”

10

The Score-cerer Supreme este numele clipului bonus de 10 minute din versiunea pentru acasă a Doctor Strange. El include scene nemaivăzute înainte despre muzica și fundalul muzical al filmului, create de Michael Giacchino.

35

Pentru multe dintre scenele importante din film, o echipă de designeri talentați au recreat o stradă din Hong Kong în Londra. Platourile de filmare includeau 35 de fațade de magazine inspirate după magazinele adevărate din Hong Kong. Acestea includ restaurante, spălătorii, garaje auto, un magazin de ceasuri, o măcelărie și magazine alimentare.

12:30

Când vine vorba de efectele vizuale din Doctor Strange, producătorii s-au întrecut pe ei însăși. “Am încercat să ridicăm ștacheta și să ne autodepășim, în frunte cu Stephane Ceretti – care a făcut o treabă extraordinară, echipa a fost peste așteptări,” precizează producătorul executiv și președintele Marvel Studios, Kevin Feige. “Scott Derrickson a lucrat la film de la bun început și până la final. Totul a început de la ora 12.30AM, în prima zi, când am urcat în avion către Hong Kong pentru prima noastră ședință oficială!”

PE SCURT!

14

Doctor Strange este al 14-lea film din Marvel Cinematic Universe.

21

Au fost realizate 21 de platouri de filmare.

 2015

Producția a început în Kathmandu, Nepal, în noiembrie 2015.

5

Fereastra iconică din Sanctum Sanctorum are un diametru de aproape 5 metri.

4

Filmările au avut loc în 4 locații diferite: Londra, New York, Hong Kong și Kathmandu, Nepal.

80

Mai mult de 80 de semne luminoase au fost realizate pentru platourile Hong Kong, realizate la Londra.

13

Versiunile Blu-ray și Digital includ un clip bonus de 13 minute intitulat The Fabric Of Reality, despre cum au fost realizate platourile de filmare și costumele.

Doctor Strange va sosi pe DVD în România din 7 martie fiind distribuit de ProVideo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.