Profesoara de actorie Mihaela Mihut, membra a uneia dintre cele mai mari scoli de actorie din lume, celebrul The Actors Studio New York, alaturi de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia romaneasca ce a adus un numar record de peste 150.000 de spectatori la cinema – organizeaza Acting Master Class with a Goal, un master class de actorie intensiv ce are un scop precis: pregatirea unei piese de teatru. Cursul va dura sase zile, de luni, 6 martie, pana sambata, 11 martie, si va avea loc la Teatrul UNTEATRU, intre orele 14 – 19. Vor fi selectati maxim 15 participanti, iar pretul este de 1.000 ron. Pentru inscriere, este necesar un CV si o scrisoare de intentie, trimise la adresa masterclasszazu@gmail.com. 

Mihaela Mihut este acting coach si profesor de actorie la una dintre cele mai respectate scoli de film din lume, School of Visual Arts, din New York. Ea a fost acting couch-ul actorilor din #selfie69.

“Locuind in New York de foarte multi ani si lucrand cu multi actori, ca actrita, dar mai ales ca profesoara de actorie, sunt impresionata de talentul imens din Romania“, spune Mihaela.

Atelierul are ca baza concreta tehnica Metodei, creata de Lee Strasberg si folosita la The Actors Studio din New York.  

“Am inteles ce inseamna munca actorului, sau mai bine zis, munca impreuna cu actorul, abia cand am ajuns la The Actors Studio, in New York“, spune regizorul Cristina Iacob. “Acolo am descoperit Metoda, si am intalnit-o pe Mihaela Mihut, romanca, actrita, profesor si membru al faimosului Studio, unde au studiat mari actori precum Al Pacino, Ellen Burstyn, Robert De Niro, Jack Nicholson, Marlon Brando etc.“ 

Cristina Iacob spune ca la The Actors Studio a vazut ce inseamna sa descoperi metode potrivite tie, pe care sa le folosesti atunci cand ai nevoie, si faptul ca munca este un proces care se desfasoara permanent, nu doar atunci cand ai un proiect in desfasurare. Tot acolo a descoperit frumusetea actoriei atunci cand construieste impreuna cu regizorul.

“Este un vis devenit realitate faptul ca Mihaela Mihut a acceptat sa vina in Romania si sa lucreze cu actorii din filmele pe care le-am regizat“, spune Cristina. “Am lucrat deja la doua filme impreuna, Mihaela fiind acting coach, si ma bucur ca accepta din cand in cand, dupa cum ii permite programul de la NY, sa vina din nou in tara, sa lucram impreuna cu actorii.“ 

Acting Master Class with a Goal este al doilea curs de actorie pe care Cristina Iacob si Mihaela Mihut il realizeaza impreuna, iar aceasta se datoreaza feedbackului extrem de pozitiv primit data trecuta de la actorii alaturi de care au lucrat.

“De data aceasta, in schimb, avem o surpriza pentru ei, avand in vedere scopul acestui curs. Se va lucra pe un text dat, iar la finalizarea atelierului vom alege dintre actori pe cei potriviti pentru o piesa de teatru. Inveti cum se lucreaza focusat atunci cand ai un film sau o piesa de teatru, avand sansa ca, la final, sa fii ales pentru aceasta piesa pe care Mihaela cu mine o planuim de ceva vreme“, spune regizorul. 

“Datorita colaborarii creative dintre mine si Cristina Iacob, unul dintre cei mai buni regizori alaturi de care am lucrat, am fost privilegiata sa conduc, alaturi de ea, ateliere de actorie si in Romania, in ultimii ani“, spune Mihaela Mihut. “Cristina este unul dintre putinii Actors’ Director, un regizor dedicat oamenilor sai prin faptul ca intelege si recunoaste in profunzime procesul prin care trece un actor cand construieste un rol. De fiecare data cand ma intorc sa lucrez la Bucuresti ma inspira, in atelierele pe care le facem, atat talentul ei, cat si talentul si receptivitatea actorilor romani“, adauga profesoara de actorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.