1, 2, 3… Film 4 Fun!

0
231

Ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film de Comedie Film 4 Fun începe vineri, 3 noiembrie 2023, la Cinemateca Eforie. Timp de trei zile, festivalul le oferă iubitorilor de cinema și artă bucureșteni numeroase proiecții ale unor scurtmetraje și lungmetraje comice savuroase, precum și evenimente conexe atractive. Acestea sunt găzduite atât de sala și foaierul de la Eforie (Str. Eforiei nr. 2), cât și de spațiile puse la dispoziție de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București (Str. Lipscani nr. 84-90).

De la ora 19, gala de deschidere a celei de-a 15-a ediții este prezentată de îndrăgita actriță Manuela Hărăbor, care a jucat rolul de maestru de ceremonii și la prima ediție de Film 4 Fun, desfășurată în octombrie 2009 tot la Cinemateca Eforie. Cum și-a obișnuit publicul și la edițiile anterioare, organizate la Sinaia, Film 4 Fun începe cu un spectacol amuzant: show-ul de stand-up comedy al lui Alexandru Arnăutu Vraciu, sugestiv intitulat „Film & fun cu Vraciu”. După acest spectacol, gala de la Eforie propune un lungmetraj în premieră românească: comedia de acțiune hollywoodiană Bodyguardul: Misiune în junglă (Freelance), în regia lui Pierre Morel și avându-i în distribuție pe John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve și Christian Slater.

Pe parcursul festivalului, în foaierul sălii Eforie, împodobit cu fotografii ale actorilor premiați la edițiile precedente de Film 4 Fun, va avea loc un concurs de cultură cinematografică. Spectatorii cinefili care vor recunoaște replici celebre din filme românești clasice vor primi premii atrăgătoare, oferite de sponsorii festivalului. 

Competiția internațională de scurtmetraje comice a celei de-a 15-a ediții include 30 de filme din 17 țări. Aceste comedii concentrate sunt programate la Cinemateca Eforie în patru grupaje, fiecare cu durata de 90 de minute: vineri de la 17, sâmbătă de la 16 și 18, duminică de la 17. Juriul de experți internaționali, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu, este compus din trei membri: criticul de cinema francez Fabien Baumann (redactor la reputata revistă Positif, prezent la gala de deschidere de la Eforie), actrița română Andreea Vasile și directorul de imagine și regizorul româno-francez Horea Lapteș.

Dintre scurtmetrajele din competiție, 27 pot fi văzute și online, gratuit și în întreaga lume, pe site-ul festivalului (www.Film4Fun.ro), în zilele de 3 și 4 noiembrie. Cele 27 de scurtmetraje comice intră în cursă pentru Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor spectatorilor care vizionează filmele.

Biletele la Film 4 Fun 2023 pot fi achiziționate online pe site-ul https://eventbook.ro/hall/cinema-eforie sau fizic, la casa de bilete a cinematografului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.