Kapitalism – rețeta noastră secretă – Acum pe CinePub

0
1069
Ascultă acest articol


Aproape de 1 Mai, CINEPUB propune pasionaților de film românesc să sărbătorească Ziua Internațională a Muncii cu o întoarcere imaginară a lui Nicolae Ceaușescu în România, după douăzeci de ani de capitalism. ”Propunerea ar putea părea absurdă sau ciudată – şi este. Dar cum altfel este realitatea post-comunistă? Prefer să o văd ca pe o comedie”, Alexandru Solomon, regizorul documentarului Kapitalism – rețeta noastră secretă, propunerea săptămânii pe CINEPUB.

”Imaginaţi-vă că Ceaşescu s-a întors la 20 de ani după ce a fost răsturnat şi executat. Că ar compara starea în care a lăsat ţara atunci cu cea în care se află astăzi. Imaginaţi-vă că fostul dictator comunist ar înţelege că cei ce au construit Capitalismul sunt unii dintre apropiaţii săi de odinioară şi că românii în general nu se gîndesc decît la bani, maşini şi consum”, Alexandru Solomon despre Kapitalism – rețeta noastră secretă.

Dan Voiculescu, Ioan Niculae, George Copos, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu sau George Becali sunt doar o parte dintre cei care sunt urmăriți în documentar, la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul.

Pe platforma gratuită CINEPUB mai puteți urmări alte două documentare semnat de Alexandru Solomon: Război pe calea undelor și Viața de câine.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.