East European Comic-Con 2017: Interviu cu Alex Trofin de la Lex Shop (EXCLUSIVITATE)

1
1475
Ascultă acest articol


În cadrul East European Comic-Con 2017 n-am putut să nu ne oprim la stand-ul prietenilor noștri de la Lex Shop, unde am tăbărât pe Alex Trofin cu câteva întrebări mai mult sau mai puțin arzătoare :-). Iată efectele:

Întrebare: Salut Alex, ne poți spune pe scurt câteva cuvinte despre magazinul Lex – cum s-a născut, de când există pe piață și ce oferă spre vânzare?

Răspuns: Salut. Suntem activi pe piață din 2007. Am început ca o librărie clasică iar pe parcursul anilor am dezvoltat afacerea după hobby-urile noastre J. Oferim jocuri de societate, figurine de toate felurile, tricouri licențiate și multe alte articole Pop Culture.

 

Întrebare: Lex a fost prezent la toate edițiile EECC? Ți se pare că interesul pentru boardgames/jocurile de societate a crescut de la an la an?

Răspuns: E a 4-a oară când venim la EECC. Interesul pentru jocurile de societate crește vizibil de la an la an dar încă mai e de muncă la promovarea lor. Foarte puțină lume joacă și sunt deschiși în a încerca jocuri noi.

 

Întrebare: Cum ți s-a părut ediția de anul acesta a EECC? Vânzările de boardgames/jocuri de societate au fost pe plus?

Răspuns: Din păcate EECC devine (ca și restul târgurilor din RO) repetitiv. Am recunoscut minim 80% din vizitatori și asta e un lucru rău. Din punct de vedere a vânzărilor a fost cel mai slab an. Dar ne bucurăm că la mesele de joacă a fost plin mai tot timpul. Vedem la anul cum o să fie dar sperăm să nu mai fie una dintre atracțiile princilae tronul din Game of Thrones L. Move on please 😛

 

Întrebare: Zona de boardgaming/jocuri de societate a prezentat interes anul acesta la EECC? Ce jocuri s-au pus pe mese pentru fani anul acesta?

Răspuns: Zona a fost mai mică decât anul trecut. Fiind doar 3 expozanți. Standul Lex Hobby Store a pus la dispoziție jocuri noi ca Căsuța mea de Vis J, Nume de Cod, Povești Întunecate, celebrul Regele din Tokyo și stragele Alchimiștii și Tzolk’in precum și noul joc Lampioane. Cum spuneam, cele 12 mese destinate testării de jocuri au fost pline mare parte din timp ceea ce nu poate decât să ne bucure.

 

Întrebare: Ce boardgames/jocuri de societate s-au vândut și au avut cel mai mare succes pe masa de teste, în această ediție a EECC? Ne poți spune câteva cuvinte despre acestea?

Răspuns: Jocul Povești Întunecate a fost hitul de la standul nostru urmat de Nume de Cod și Cards Against Humanity. Ca și succes la joacă au fost Căsuța mea de Vis, un joc care va apărea în limba română în august 2017 în care trebuie să ne construim o casă de vis. Cu mic cu mare ne dorim o casă frumoasă nu? J Au mai fost foarte jucate Nume de Cod, Lampioane și Regele din Tokyo.

 

Întrebare: La încheiere vrem să te întrebăm dacă vom vedea Lex și în următoarea ediție EECC și ne poți spunde mai exact unde vă găsim online și la locație? Mulțumim pentru timpul acordat.

Răspuns: Sigur că vom veni. EECC este în continuare cel mai ok târg pentru promovarea jocurilor de societate și nu cred că vom rata vre-o ediție. Vă așteptăm pe www.lexshop.ro sau în Iași la magazinul nostru din Păcurari 1.

Lex Shop este un magazin pop-culture localizat în Iași la adresa Str. Tabacului nr. 17 bloc D14, etaj 1, apartament 4 sau online pe lexshop.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.