Filme bune în sfârşit de iunie la Filmcafe!

0
1904
Ascultă acest articol


Recomandări Filmcafe 26 – 30 iunie

Finalul lunii iunie aduce, la Filmcafe, un film laureat cu 4 Premii Oscar, o parodie a poveștilor cu supereroi (în care apare regretatul Leslie Nielsen) și o comedie franțuzească despre un chef care se luptă cu bucătăria moleculară.

27 iunie: „Rain Man” (1988), ora 19:30, Filmcafe

· Apreciata peliculă numită „cel mai bun film” la gala Oscar din 1989 începe cu o veste deloc tristă pentru egoistul avocat californian Charlie Babbitt (Tom Cruise): tatăl lui a murit. Din toată averea de 3 milioane de dolari a primit doar mașina Buick Roadmaster din 1949 a tatălui său și niște tufe de trandafiri. Muntele de bani a fost lăsat altcuiva: lui Raymond Babbitt (Dustin Hoffman, laureat cu Oscar pentru rol), fratele mai mare despre care Charlie nu-și aduce aminte nimic. Și care este autist și genial în același timp. Charlie îl „împrumută” pe Ray din azilul unde trăiește și excursia care urmează se transformă, dintr-o cursă egoistă pentru îmbogățire, într-o lecție de viață zguduitoare și emoționantă.

28 iunie: „Comedie cu supereroi” (2008), ora 20:20, Filmcafe

· Parodia de față ia în tărbacă filmele cu supereroi ca „Omul Păianjen”, „X-Men” și „Cei 4 fantastici”. O face centrându-se pe Rick Riker (Drake Bell), un adolescent care visează la o colegă de liceu (Sara Paxton), dar ajunge să fie convocat la o școală de mutanți și convins să devină supererou. Bonus: din distribuție fac parte Leslie Nielsen și Pamela Anderson.

29 iunie: „Bucătarul” (2012), ora 18:20, Filmcafe

· Comedia franțuzească de față e povestea unui chef veteran, care începe un război în care armele sunt stelele Michelin. Noul CEO al grupului care deține restaurantul la care lucrează bucătarul-șef de succes Alexandre Lagarde (Jean Reno) vrea ca localul să își piardă o stea Michelin. Asta pentru a-l putea apoi înlocui pe Lagarde cu un chef tânăr, specializat în bucătăria moleculară, mai profitabilă. Alexandre are nevoie de un asistent care să îl ajute în stabilirea meniurilor din restaurant și îl găsește în persoana lui Jacky Bonnot (Michaël Youn), care e autodidact, foarte talentat, dar încăpăţânat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.