James Corden dă voce unui emoji într-unul dintre cele mai amuzante animații care va sosi în 11 august 2017, The Emoji Movie / “Aventura zâmbăreților“. Iată câteva informații detaliate:

Aventura zâmbăreţilor dezvăluie un secret bine păstrat până acum al telefoanelor inteligente. Ascuns în interiorul aplicaţiei de mesaje se află Textopolis, un orăşel efervescent, unde trăiesc şi lucrează zâmbăreţii mei favoriţi. În această lume, fiecare emoticon zâmbăreţ are o singură expresie facială – cu excepţia lui Gene (T.J. Miller), un emoticon exuberant, care poate afişa multiple expresii. Atunci când o avarie ameninţă însăşi existenţa telefonului, Gene se asociază cu cel mai bun şi mai îndemânatec prieten al său, Hi-5 (James Corden) şi cu cel mai bun spărgător de coduri, Jailbreak (Anna Faris), pentru a încerca să împiedice dezastrul. Cei trei prieteni pornesc într-o “app-ventură” de pomină prin măruntaiele telefonului, pentru a salva lumea în care trăiesc, înainte ca aceasta să fie “deleted” pe vecie.

Columbia Pictures prezintă în asociaţie cu LStar Capital, un film produs de Sony Pictures Animation, The Emoji Movie.  Vocile personajelor sunt asigurate de T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Jake T. Austin, Christina Aguilera, Sofia Vergara şi Sir Patrick Stewart.  Regia îi aparţine lui Tony Leondis.  Producătorul este Michelle Raimo Kouyate.  Scenariul a fost scris de Tony Leondis & Eric Siegel alături de Mike White.  Povestea îi aparţine lui Tony Leondis & Eric Siegel.  Producătorul executiv este Ben Waisbren.  Muzica a fost compusă de Patrick Doyle.  “Emoji”™ este  marca înregistrată sub licenţă  a emoji company GmbH.

DESPRE FILM

Oamenii n-au mai fost atât de inter-conectaţi niciodată.  Datorită telefonului inteligent  putem menţine contactul cu toţi cunoscuţii noştri de pe mapamond.  Datorită acestei simple invenţii, putem comunica cu oamenii de care ne despart  oceane, graniţe sau limbi diferite…

… în fond toată lumea ştie ce înseamnă un 🙂 .

Acum, Sony Pictures Animation ne conduce în lumea secretă din interiorul telefonului nostru, pentru a asista la distractiva “Aventură a zâmbăreţilor”.

“Zâmbăreţii ne ajută să ne exprimăm atunci când nu avem timp s-o face pe larg, sau când nu ştim sau ne temem s-o facem,” susţine Tony Leondis, unul dintre scenariştii şi regizorul filmului Emoji Movie.  “Când primesc un emoticon cu inimi în loc de ochi de la mama, asta înseamnă ceva care mă face să zâmbesc. În lumea de azi a tehnologiei, inima umană a găsit o modalitate de a se interconecta.”

În centrul acţiunii filmului Aventura zâmbăreţilor se află – iar aceasta nu e o surpriză pentru nimeni – un telefon, care-i aparţine unui adolescent pe nume Alex.  Iar în inima acestui telefon se află Textopolis, locul unde trăiesc toate emoticoanele.  “Textopolis este o comunitate efervescentă care se ocupă de un singur lucru: să-l ajute pe Alex să comunice,” explică Leondis.  “Zâmbăreţii se trezesc de dimineaţă, se duc la serviciu, iar fiecare dintre ei are de jucat un rol aparte.”

Toate emoticoanele au un singur scop, iar acela este de a reda unica emoţie pe care trebuie s-o exprime.  Indiferent de dispoziţia proprie, zâmbăreţul trebuie întotdeauna să zâmbească, plângăreţul trebuie să plângă, chiar dacă a câştigat la loterie, iar bradul de Crăciun trebuie să fie festiv.

Dar mai este Gene, un emoticon predestinat să exprime toate emoţiile – ceea ce îl face pe Gene să aibă probleme.  “Într-o lume populată cu emoticoane uni-expresive, să fii un emoticon care să poată exprima orice emoţie, ai fi considerat o ameninţare,” susţine Leondis.  “Nu e de mirare că şi în lumea noastră, a oamenilor, faptul că eşti diferit de alţii este privit uneori ca o ameninţare la adresa celorlalţi oameni.”

“Treaba e că Gene se simte ca şi când ar fi defect – nu numai diferit, ci chiar defect – şi speră că s-ar putea repara,” susţine Kouyate.  “Pe măsură ce avansează în această aventură, încercând să se repare, el îşi dă seama că de fapt nu este defect – şi că lucrurile care-l fac să fie diferit îl fac şi mai puternic.  Aceasta e marea metaforă a filmului – şi cred că este chiar general valabilă.

Împreună cu prietenul său Hi-5, Gene încearcă să-l găsească pe apărătorul de coduri Jailbreak, care a promis că-l poate repara pe Gene – dacă vor putea ajunge la The Cloud.  Desigur, această aventură îl va schimba pe Gene, dar nu în felul în care ne-am aştepta. “Gene trece de la îndoială la acceptarea a ceea ce este şi mai apoi la bucuria de a fi diferit de ceilalţi,” continuă Leondis.  “Celebrarea diferenţelor pe are le avem faţă de alţii este foarte importantă, mai ales în ziua de azi.”

Călătoria lui Gene se confruntă cu complicaţii reale.  Alex îşi adună curajul să comunice pe messenger cu o fată pe care o place – iar dacă nu va trimite zâmbăreţii potriviţi, îşi va rata singur şansa de a o cuceri.  Când călătoria lui Gene creează telefonului o „avarie”, Alex începe să considere că singura soluţie este aceea de a şterge tot ceea ce are în telefon.

“Călătoriile lui Gene şi Alex sunt asemănătoare ca în oglindă,” susţine Leondis.  “Este vorba despre un băiat care încearcă să-şi exprime sentimentele pentru a cuceri o fată, dar el nu se simte suficient de liber pentru a o face.  Pe de altă parte, Gene e înzestrat cu toate emoţiile, dar i s-a spus că trebuie să şi le reprime, aşa că nici el nu ştie să-şi exprime sentimentele.”

Călătoria lui Gene îl conduce printre cele mai cunoscute aplicaţii  cunoscute, Candy Crush Saga, Dropbox, Instagram, Just Dance, Spotify, Twitter, WeChat, sau YouTube – iar fiecare aplicaţie devine o lume aparte, în timp ce cei trei prieteni zâmbăreţi se îndreaptă spre Cloud.  Aplicaţiile populare cum ar fi Crackle, Facebook, Shazam, Snapchat, sau Twitch apar şi ele în film.

“Ne deplasăm prin Candy Crush, unde Gene e în pericol de a fi şters – ceea ce reprezintă cel mai groaznic coşmar al său,” explică Kouyate.  “Intrăm în aplicaţia Just Dance, unde Gene trebuie să-şi exprime sentimentele.  Trecem apoi în Spotify, unde Gene călătoreşte pe diferite ritmuri muzicale.  Trecem apoi în YouTube, unde mii de videoclipuri rulează pe ecrane în jurul lor şi în Instagram, unde fotografiile devin tridimensionale şi prind viaţă.”

“Este un privilegiu să te joci în toate aceste lumi, care fac parte din viaţa de zi cu zi a oricui,” susţine Leondis.  “Fiecare aplicaţie pe care am ales-o este necesară pentru a-l face pe Gene să meargă înainte, în călătoria sa emoţională, dar ea trebuie să fie  cunoscută de către toţi copiii care o au pe telefonul lor.  Iată cum am combinat aventura noastră printre aplicaţii, cu povestea despre comunicare şi despre un băieţel care se simte diferit de ceilalţi.”

DESPRE DISTRIBUŢIE ŞI PERSONAJE

În Textopolis, fiecare emoticon are pe faţa sa o singură expresie.  Dar Gene nu are doar o singură expresie, el le are pe toate!  El nu are filtru pentru emoţiile sale – dacă simte într-un fel, el trebuie s-o arate! Haios, cuceritor, stânjenit ori optimist, Gene îşi doreşte să nu fi fost aşa de diferit faţă de ceilalţi.  Hotărât să devină ca ceilalţi ,  făcându-i pe părinţii să se simtă mândri de el, el porneşte pe un drum periculos prin lumea telefonului, la capătul căruia speră să se schimbe într-un emoticon cu o singură expresie. Dar ceea ce descoperă Gene în timpul călătoriei este faptul că exprimarea propriilor sentimente este o opţiune şi mai bună pentru el.

Rolul e interpretat de T.J. Miller.  “Personajul a fost creat avându-l în minte pe T.J. Miller,” spune Leondis.  “El este atât de efervescent şi expresiv, atât de plin de viaţă, încât nu poate fi oprit.  Este o bombă cu ceas, plină cu energie, entuziasm, veselie şi râsete.  El îşi pune inima pe tavă – este unul dintre cei mai dulci oameni pe care i-am cunoscut.  El se bucură de viaţă şi de oameni – iar acesta este exact felul cum îl văd eu  pe Gene, o persoană bună şi expresivă.”

Scandalul a făcut din Gene un outsider – iar atunci când textul trimis e însoţit de o expresie greşită a lui Gene, puterile jocului pun în aplicare planul de a-l şterge /„delete” complet.  Disperat, el îi cheamă în ajutor pe prietenii săi Hi-5 – un emoticon îndrăgit pe vremuri, care şi-a cam pierdut faima – pentru a-l găsi pe cunoscutul spărgător de coduri, Jailbreak.

Mizele sunt mari pentru Gene, Hi-5 şi Jailbreak.  “În prima zi de lucru a lui Gene, el se îneacă, tuşeşte, se sperie rău şi trimite o expresie facială greşită telefonului  deţinut de Alex, iar acesta crede că telefonul lui s-a stricat,” spune Miller.  “Când părăsesc aplicaţia Textopolis şi trec la alte aplicaţii, ei activează aceste aplicaţii – Just Dance şi Candy Crush încep să ruleze singure. Iar aceasta creează situaţii jenante pentru Alex, care se gândeşte că va trebui să-şi şteargă totul din telefon, dar asta ar însemna că întregul Textopolis va fi desfiinţat /ras de pe suprafaţa pământului.”

Hi-5 este reprezentat de un emoticon cu palma deschisă, care vrea să bată cuba oricând cu tine! Expresia sa favorită este “Hi-Five!” El radiază afişându-şi încrederea exuberantă.  Hi-5 era pe vremuri favoritul, o celebritate mult îndrăgită. Dar în ultima vreme, Hi-5 a fost uzurpat de alt favorit… Fist Bump Emoji.  Hi-5 nu suportă să fie respins aşa că ar vrea să devină din nou popular.  Dar experienţa prin care trece alături de Gene îl face să-şi dea seama că e mai important să ai un prieten adevărat decât să fii popular.

“Hi-5 este ca un rock star care şi-a pierdut strălucirea, dar care ar vrea să se întoarcă în topuri,” susţine Leondis.  “El speră că mergând împreună cu Gene în această călătorie,  va putea fi îndrăgit din nou de către public.  Ceea ce învaţă el din această experienţă este faptul că e mai important să ai un prieten adevărat decât să primeşti zece mii de like-uri.”

James Corden le-a dat realizatorilor o mână de ajutor în transpunerea personajului pe ecran.  “E atât de talentat.  E un actor şi un scenarist strălucit.  Când am văzut piesa în care juca, ‘One Man, Two Guvnors,’  am fost cucerit şi mi-am dorit neapărat să lucrez cu el într-o zi,” relatează Leondis. “Hi-5 este surprinzător, nu ştii niciodată ce va face sau ce va spune.  El se pricepe să arunce şi mingi cu efect, iar la asta nu se pricepe nimeni mai bine ca James.”

Jailbreak este un emoticon dur, cu părul albastru, care se pricepe la spart coduri. Cinică şi super inteligentă, ea poate reprograma orice. Jailbreak visează ca într-o zi să părăsească lumea telefoanelor şi să plece în Cloud, o lume legendară unde să-şi trăiască viaţa după propriile sale reguli. Atunci când îl întâlneşte pe Gene, Jailbreak îşi dă seama că s-ar putea folosi de el ca să obţină acces în Cloud, dar planurile ei se prăbuşesc când îşi dă seama că s-a îndrăgostit de Gene….

“Jailbreak este dură, francă şi nu suportă să fie ţinută în frâu,” explică Leondis.  “La început, nu ştim de ce Jailbreak vrea să ajungă în Cloud – dar pe drum aflăm că ea are un secret.”

Cea care-i dă vocea lui Jailbreak este actriţa Anna Faris.  “ Anna nu e doar simpatică, ci aduce şi mult suflet filmului.  Ea este o actriţă şi o comunicatoare de talent; ea transformă fiecare replică dându-i emoţie şi semnificaţie.  Ea poate comunica enorm în doar câteva cuvinte: poate să te facă să râzi cu gura până la urechi sau să-ţi frângă inima,” spune Leondis.

Smiler este emoticonul iniţial şi conducătoarea oraşului Textopolis.   Ea e efervescentă şi plină de viaţă, rânjeşte tot timpul larg şi e incredibil de rea.  Smiler vrea ca toate emoticoanele să urmeze o singură regulă: să exprime o singură emoţie.  Când Smiler află că Gene e capabil de mai multe expresii, ea porneşte o adevărată cruciadă împotriva lui, dorind să-l şteargă din telefoane! Ea nu vrea să-l lase pe Gene să-i distrugă comunitatea.

“Smiler este mândră de faptul că toate emoticoanele au izvorât de la ea, ea fiind primul emoticon din lume!” explică Leondis. “Iar ea nu se va abţine de la nimic pentru a le face pe emoticoane să-şi îndeplinească rolul la perfecţie – dar întotdeauna va face asta cu zâmbetul pe faţă.  Indiferent cât de ilegale sunt metodele ei, ea le va aplica întotdeauna cu un rânjet pe faţă.”

Maya Rudolph o interpretează pe ticăloasa cu două feţe. “Nimeni nu interpretează mai bine ca Maya Rudolph  o persoană cu zâmbetul pe buze dar cu sufletul negru,” susţine regizorul. “Chiar dacă zâmbeşte tot filmul, răutatea personajului răzbate în afară, iar uneori este chiar hilară.  Maya e foarte talentată, mă face să râd de fiecare dată când deschide gura.”

“Smiler este o combinaţie între cea mai populară fată din şcoală şi cea mai fioroasă şefă pe care ai avut-o vreodată,” spune Rudolph.  “Când ai întâlnit-o prima dată pe Smiler, era ca o regină a frumuseţii – avea un păr colosal şi un zâmbet perfect.  Ea îţi dă toate veştile printre dinţi cu zâmbetul acela care pare cam nebun; pe măsură ce o cunoşti, îţi dai seama că e o faţadă, dar zâmbetul ei devine tot mai intens.”

Şi mai e…  Poop.  Poop este unul dintre cele mai populare emoticoane, iar el ştie asta. Are accent nobiliar, papion făcut din hârtie igienică şi se dă cam tare cu colonie, dar Poop se ţine ţanţoş şi uneori nici nu-şi dă seama că este ciuca bătăilor.

Legendarul actor Sir Patrick Stewart s-a dat peste cap ca să obţină acest rol.  “Când te gândeşti la un gentleman englez, te gândeşti la Patrick Stewart,” spune Leondis.   “Poop deţine poziţia de a fi cel mai folosit dintre emoticoane,” afirmă Stewart. “Este extrem de popular, iar în lumea prezentată de filmul nostru , emoticoanele cele mai uzitate au unele privilegii. Deci, Poop face parte din categoria V.I.P.  El duce o viaţă bună.”

Sir Patrick susţine că a avut mai multe motive pentru care şi-a dorit rolul.  “Am fost toată viaţa un fan al desenelor animate.  Ca actor, animatele îţi oferă posibilitatea de a fi mai liber, fiindcă nu eşti legat de ceea ce eşti sau unde te afli, poţi să fii oricine şi chiar să joci un personaj hiperbolic.  Desigur că folosesc emoticoanele, toţi le folosesc şi ele sunt simpatice.  Cel mai important lucru este faptul că urma să-l joc pe Poop, iar acest lucru e cel mai emoţionant.  Unii spun că interpretarea mea a fost ; ei bine, acum pot fi de acord cu ei şi o fac fără  jenă.”

Textopolis n-ar putea exista fără Alex.  Alex este un adolescent – iar în telefonul său se află reşedinţa emoticoanelor care-l ajută să comunice.  Alex şi-a adunat curajul să-i scrie fetei pe care o place, dar dacă nu trimite emoticonul potrivit, aceasta i-ar putea spulbera şansele de a o cuceri.  Când în timpul călătoriei lui Gene, telefonul intră în avarie, Alex crede că singura soluţie este să-şi şteargă tot ceea ce are în telefon.

Jake T. Austin îi dă viaţă lui Alex.  “Jake a surprins foarte bine sentimentele de  teamă, anxietate sau nelinişte, pe care le resimte un adolescent când încearcă să se exprime sau să vorbească în faţa unei fete,” susţine Kouyate.

Austin spune că telefonul lui Alex este mai mult decât un accesoriu sau unealtă, de care are nevoie în viaţa sa.

Ca şi personajul pe care-l interpretează, Austin recunoaşte că este atras de emoticoane. “Atunci când trimitem cuiva un text, emoticoanele pot adăuga un sentiment, o emoţie,” susţine el. “Chiar dacă este un mesaj vesel sau trist, emoticoanele  pot ataşa orice fel de emoţie.”

ROLURI SCURTE DAR PLINE DE CULOARE

Lumea din interiorul telefonului lui Alex este plin de personaje fulgurante.  Sofia Vergara îl interpretează pe unul dintre cele mai simpatizate emoticoane – Flamenca.  Flamenca este dansatoarea Latino plină de nuri şi îmbrăcată într-o rochie roşie ca para focului. Ea e sexy şi exuberantă şi-şi termină frazele cu o figură de flamenco.

Aplicaţia Piracy este ca un bar al piraţilor unde toate personajele negative beau sau îşi petrec timpul: Trollii de  Internet, Caii troieni, Viruşii şi toate creaturile nasoale.  Acolo îl poţi găsi pe Jeff Ross – Comedy Central’s Roastmaster General – interpretând un troll de internet hilar.

De asemenea îl vei găsi acolo pe Spam – cu vocea lui Rachael Ray – care încearcă mereu să-l distragă pe Gene şi Hi-5 cu oferte sau discount-uri la produse absolut inutile.  Spam este ca un fel de prieten bun care nu te lasă baltă, numai că nu e prietenul tău şi nu vrea să plece niciodată de lângă tine!  Explică Leondis.

Christina Aguilera preia rolul lui Akiko Glitter, cea mai grozavă dansatoare de pe Just Dance app!  Ea îţi aduce cea mai grozavă muzică şi te poate învăţa cele mai noi mişcări de dans.  Care e ţelul ei în viaţă?  Pur şi simplu, să danseze!  Iar dacă vrei să fii în preajma ei trebuie neapărat să cunoşti mişcările!

“Mă cam obsedează emoticoanele,” afirmă Aguilera.  “Sunt foarte figurativă, aşa că-mi plac şi le folosesc pentru a reda orice stare sau emoţie. Cu emoticoanele, nu mai ai nevoie să foloseşti cuvinte. Puştii mei sunt la vârsta când înţeleg sensul emoticoanelor , aşa încât acesta e un proiect pe care ei îl aprobă şi de care sunt mândri.  În plus, cui nu i-ar plăcea să-i dea voce şi viaţă dinamicei Akiko Glitter.”

DESPRE PRODUCŢIE

Pentru imaginea şi scenografia  Aventurii zâmbăreţilor, Leondis s-a adresat scenografului Carlos Zaragoza.  Zaragoza şi Leondis au lucrat îndeaproape cu coordonatorul de efecte vizuale David Alexander Smith, pentru a stiliza imaginea acestui film.  “Pentru acest film am reuşit să-i aducem pe cei mai mari artişti din branşă, care au lucrat sub coordonarea lui Carlos şi a lui Dave, iar toţi s-au dedicat complet pentru a realiza cel mai bun film posibil,” susţine Leondis.

Şeful departamentului artistic responsabil de crearea întregului look al producţiei,  Zaragoza, spune că deşi filmul despre emoticoane pare a fi specific momentului actual, animatorii şi-au găsit inspiraţia în cele mai vechi materiale de animaţie.

Zaragoza spune că marea lui provocare a fost să le aducă pe cele peste 300 de emoticoane la viaţa tridimensională expresivă.  “Emoticoanele sunt desene grafice, icoane, pictograme,” spune el. “Le folosim ca reprezentare a unui concept, dar ele nu sunt foarte complexe.  Dar pentru povestea noastră, avem nevoie de un personaj complex care să poată exprima mai multe tipuri de emoţii, pentru a arăta cum se simte personajul.  Aşa că trebuia să le menţinem imaginea grafică, dar să le facem mai versatile.”

Realizatorii  l-au dus pe Gene un pas mai departe – făcându-l chiar unic.  “Am explorat ochii, ca să-i dăm mai multă expresivitate şi apoi am lucrat la interiorul trupului său pentru a-l face special,” susţine Zaragoza.  “Am dezvoltat un sistem cu mai multe niveluri.  Exteriorul este o suprafaţă translucidă, foarte netedă, cu o textură extrem de deasă.  Interiorul are pixeli tri-dimensionali – pentru a-l face să pară electronic.  De asemenea am adăugat corpului său încă un strat  de particule de lumină, pe care să le aprindem sau să le stingem pentru a-i da şansa lui Gene să exprime emoţii – mai luminoase când e fericit şi mai stinse când e trist.”

Alt exemplu este Hi-5.  “El este pictograma unei mâini – are un design foarte simplu,” observă Zaragoza.  “În acelaşi timp el este un tip simpatic care se luptă, aleargă, sare, face acrobaţii.  Designul  a fost o combinaţie a explorărilor făcute de animatori şi de  designerii de personaje, care au venit cu un personaj complex, care arată foarte uman în multe privinţe.”

Echipa lui Zaragoza s-a ocupat şi de lumea din interiorul telefonului: Textopolis-ul şi fiecare dintre aplicaţiile printre care se strecoară Gene, Hi-5 şi Jailbreak în timpul aventurii lor.

“Printr-un design, poţi arăta publicului ceva familiar, dar într-un mod nemaivăzut până atunci,” explică Zaragoza.  “Aceasta este ceea ce facem noi cu Textopolis.  Pare a fi un oraş, dar este supranatural, absurd.  Totul pare a fi un emoticon: clădirile, vehiculele, semnele şi obiectivele… Frumos şi distractiv dar, în acelaşi timp şi o cursă pentru cei neobişnuiţi, oraşul arată ca o colivie de aur.  Ne-am jucat puţin cu lucrurile acestea, făcând colţurile mai rotunde, dând simplitate şi culoare graficii.”

“Carlos vroia ca Textopolis să arate ca un „icon” – realmente făcut din iconiţe, foarte simplu şi grafic.  Aceasta era uşor de modelat.  Ceea ce era greu de făcut era să luăm iconiţa respectivă şi s-o facem diferită, distinctă,” afirmă Smith.  “Am făcut asta dându-i adâncime.  I-am dat textură şi oarecare transparenţă – am făcut în aşa fel încât să pară că lumina poate trece prin ea.  Are un aspect de icoană, iar noi am îmbrăcat-o în materiale complexe, iar asta a fost o provocare pentru noi.”

Pe măsură ce personajele pleacă din Textopolis, ele se deplasează printr-o serie de aplicaţii, majoritatea fiind aplicaţiile pe care le folosim în fiecare zi, cum ar fi Candy Crush Saga, Dropbox, Instagram, Just Dance, Spotify, Twitter, WeChat, sau YouTube.

Una dintre aplicaţiile inventate special pentru acest film: aplicaţia Piracy/pirateria,este locul unde s-au dus Gene şi Hi-5 pentru a da de spărgătoarea de coduri, Jailbreak.  Era important să punem în contrast aplicaţia cu Textopolis pentru a face personajele să se simtă străine faţă de această lume.  “Totul este contorsionat, totul este ascuţit,” spune Zaragoza.  “Colţuri şi unghiuri ascuţite, ca-n Expresionismul german.  Este un loc haotic, iar noi am dorit ca elementele de design, forma şi culoarea, sau lumina să transmită acest lucru.”

Deşi multe dintre aplicaţii sunt decorate în mod familiar, altele sunt goale.  “O mare distracţie a fost că nu aveam nicio sursă de inspiraţie, a trebuit să desenăm totul de la zero, iar unele concepte erau foarte abstracte,” observă Zaragoza.  “De exemplu, Spotify este o lume a muzicii – cum o faci să pară muzică şi în acelaşi timp să fie o lume cu o geografie concretă?  Am venit cu un concept în care muzica arată ca râurile, iar aceste râuri sunt cele care creează geografia: cascade, munţi, lacuri, toate făcute din muzică şi cu ajutorul muzicii.

În Just Dance, realizatorii aveau nevoie de o secvenţă cu dans pentru personajele emoticon.  Pentru aceasta, ei au chemat un specialist: coordonatorul coregrafic Matt Steffanina, un star al YouTube, cu 10 milioane de abonaţi şi video clipuri cu 1,5 miliarde de spectatori.

“În poveste, două dintre emoticoane pot dansa, iar unul dintre ele se străduieşte cu adevărat; ele încearcă ca prin dans să se strecoare şi să avanseze prin aplicaţii,” explică Steffanina.

Cum dansezi ca un emoticon – mai ales că ele nu au şolduri şi nici umeri?  “Mi-aş imagina că am picioare de lemn, făcute din beţe – ‘nu, nu poţi să te mişti cu ele,’” exclamă el.  “Au fost multe provocări – nu poţi nici măcar să-ţi apleci faţa peste podul palmelor.  Ne-am tot chinuit şi până la urmă nici nu vă închipuiţi cât de reale par mişcările personajelor.”

Steffanina a găsit şi modalitatea de exprimare a temei filmului  – valoarea şi  importanţa exprimării personale – prin secvenţele de dans.  “Mişcarea esenţială a filmului este când emoticonul Pop – Gene îşi aruncă braţele în jos schimbându-şi expresia de fiecare dată, arătând în felul acesta o emoţie diferită,” spune el.  “Ea poartă chiar un mesaj mai important chiar decât mişcarea în sine.”

Steffanina a asigurat şi ultima secvenţă de dans a filmulul.  “La petrecere participă toate emoticoanele,” spune el.  “Poop este cu Ballroom Girl care dansează dansul vieţii, Eggplant dansează dansul viermelui.  Gene dansează în stil breakdance.  M-am întors la imaginile muzicii disco ca să mă inspir – acele filme vechi în faţa cărora te simţi atât de bine datorită secvenţelor de dans.  Am gândit secvenţa ca pe o petrecere sau o luptă dansantă.”

Punctul culminant al filmului are loc atunci când personajele ajung la firewall – poarta care-i va conduce spre codul pe care-l caută.  “Firewall-ul este cea mai uimitoare realizare a noastră – este pur şi simplu un perete de foc,” explică Smith.  “Pentru a-l face să semene cu celelalte lumi, am făcut peretele din voxeli – pixeli tri-dimensionali – care se mişcă în sus şi-n jos dar şi prin el.”

Datorită elementelor unice de mediu şi mulţimii personajelor – peste 250 de emoticoane individuale create de la zero- realizarea filmului a fost adesea o provocare, dar pentru regizorul Leondis, a reprezentat un timp distractiv şi o reuşită care i-a dat satisfacţie.  “Echipa a depăşit orice aşteptare,” afirmă el despre această experienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.