Ascultă acest articol

Începem luna august la TV Paprika cu ceva dulce: ciocolata! Specialiştii şi experţii în nutriţie au părerile împărţite atunci când este vorba de a recomanda sau nu consumul de ciocolată. Un lucru este cert: ciocolata este un aliment apreciat din care se pot prepara deserturi rafinate.

După ce vom afla câte ceva despre istoria ciocolatei, vom putea să experimentăm împreună cu David Pallàs și să pătrundem în paradisul ciocolatei, doar la TV Paprika.

“Istoria ciocolatei” / Chocolate Story are premiera din 1 august, ora 06:30

Ciocolata şi arborele de cacao erau cunoscute în Mexicul antic cu aproape 3000 mii de ani în urmă. În cultura indiană „mâncarea zeilor” a fost consumată de preoţi de rang înalt, domnitori, comandanţi, iar în acelaşi timp aceasta a fost folosită şi ca mod de plătire pe piaţă. În zilele noastre ciocolata înseamnă o ispită mare pentru majoritatea oamenilor, fie că sunt mâncători de carne sau vegetarieni, dacă fac sport în mod sistematic sau nu. Ciocolata cu frişcă, cea cremoasă, cea moale, cea cu arahide şi de atâtea alte feluri… le place aproape tuturor. Emisiunea noastră nouă vă prezintă istoria, felurile, originea, fabricaţia şi consumul ciocolatei. Pethő Tamás, bine cunoscutul prezentator al emisiunilor cu titlul Partidă de coctail şi Istoria şampaniei din TV Paprika, va conduce telespectatorii prin diferitele locuri legate de ciocolată până ce va ajunge la forma de astăzi a acesteia. Urmărind emisiunea, privitorii se pot îmbogăţi nu numai cu istorisiri şi curiozităţi, dar vor putea afla şi faptul că, cu ajutorul ciocolatei se pregătesc deserturi delicioase şi delicateţe adevărate prin toată lumea.

Chocolateando / “Paradisul ciocolatei” are premiera din 26 august, ora 15:00.

Sculptorul în ciocolată David Pallàs ne învață să pregătim adevărate capodopere din ciocolată de care nu te mai poți sătura. Pe parcursul celor 22 de episoade din acest serial David ne prepară o cremă Chiboust cu ciocolată ornamentată cu banană, un vas de flori din ciocolată cu „plante” sau un nachos cu ciocolată ori o statuie spectaculoasă realizată din corali de ciocolată și împodobită cu fructe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.