Deadpool 2 – Recenzie

2
4606
Ascultă acest articol


“Deadpool e obligat să se gândească la prietenie, familie şi ce înseamnă sa fii erou, toate astea în timp ce ne arată 50 de umbre de bătaie. “

Regizor: David Leitch

Scenariu: Rhett Reese, Paul Wernick

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie

Lansare: 18 mai

Durata: 1h 59min

Studio: Marvel Studios

Distribuitor: Odeon Film

Clasificare: I.M.

Actori:

Josh Brolin … Nathan Summers / Cable
Ryan Reynolds … Wade Wilson / Deadpool
Morena Baccarin … Vanessa
Zazie Beetz … Domino
Brianna Hildebrand … Negasonic Teenage Warhead
Brad Pitt … Vanisher
Bill Skarsgård … Zeitgeist
T.J. Miller … Weasel
Terry Crews … Bedlam

Sinopsis:

Guralivul mercenar de la Marvel se întoarce. E mai mare, mai bun şi uneori mai lipsit de pantaloni decât înainte. Când un supersoldat soseşte cu o misiune criminală, Deadpool e obligat să se gândească la prietenie, familie şi ce înseamnă sa fii erou, toate astea în timp ce ne arată 50 de umbre de bătaie. Pentru că, uneori, pentru a face ce trebuie, trebuie să lupţi murdar.

 

Recenzie:

După o lungă campanie de marketing făcută în spiritul personajului titular și primului film Deadpool, iată că sosește pe marele ecrane și partea a doua a filmului, care la vremea lui a reprezentat o gură de aer curat printre filmele de supereroi ironizându-le puternic. Acest sequel continuă să fie mulat stilistic după primul, încercând cel puțin să aibă o poveste mai încărcată.

Echipa de creație a acestui film a suferit schimbări, regizorul Tim Miller fiind înlocuit în acest proiect de David Leitch (John Wick, Atomic Blonde), scenariul fiind co-semnat în continuare de Rhett Reese. Acesta încearcă să mărească sfera de interes din jurul lui Deadpool, personajul murdar la gură şi conştient de realitate, aducând nişte mutanți noi în joc care ar putea ține o eventuală franciză X-Force în picioare, iar în acest film aceştia sunt un instrument bun pentru ironiile legate de grupurile de supereroi care au inundat ecranele în ultimii ani.

Pentru un film care în mod normal nu trebuia sã fie legat de alte francize, Deadpool 2 este totuşi destul de implicat în viitorul filmelor cu supereroi de la Fox. E o decizie practică, personajul fiind cel mai popular din rosterul Fox de acum, dar afecteaza puțin filmul de față ca film de sine stătător. Fiind mai multe personaje sunt automat mai multe lucruri de făcut în acesta, dar cel mai mare avantaj ar fi introducerea personajului negativ al filmului, un puşti mutant lipsit de o călăuză la începutul vieții, pentru care Deadpool luptă să îi devină familie. Acesta este jucat excelent de Julian Dennison, care a impresionat masiv în 2016 în filmul Hunt for the Wilderpeople.

Cum într-un film cu Deadpool personajul principal este umorul murdar şi cel legat de referințele din cultura populară, stilul nu se distanţează de umorul primului film, dar aici devine cu siguranţă mult mai obositor. Avantajul primului Deadpool a fost cu siguranţă elementul surpriză legat de cât de departe se pot duce glumele în portretizarea în film şi acum ştim deja că nu prea există limită. În cunoştiință de cauză, scenariul scapă o grămadă de glume care rămân în aer şi senzația că filmul s-ar putea numi lejer Meme: The Movie, deşi din punctul ăsta de vedere am putea spune că personajul ar fi la curent cu meme noi din maxim 2010 şi alea fiind doar din sfera filmelor din cultura populară.

Efectele vizuale arată bine, mult mai bine decât într-un mamut financiar inutil precum Black Panther. Relația dintre Deadpool 2 şi filmele actuale cu supereroi este necesară, dar nu tocmai venită la fix, cum a fost cazul primului film. Într-un moment de suprasaturare profundă de filme cu artificii morbid de ieftine precum Avengers: Infinity War sau filme care nu ar trebui să pornească discuții sociale precum Black Panther, Deadpool poate ieşi în față doar să râdă de spectatori, nu împreună cu ei, deoarece filmele enumerate mai sus şi-au atins scopul. Nu este cazul totuşi, dar intrând la Deadpool 2 cu simpla aşteptare că primiți mai mult material din primul film este suficient. Pentru o comedie cu umor albastru îsi păstrează stilul; reuşeşte să fie şi divers şi jignitor în acelaşi timp şi deşi multe din glume există de mult ca design pentru tricouri, dacă vă place personajul sunt totuşi o grămadă de lucruri satisfăcătoare în acesta, probabil din punct de vedere al poveştii, cel mai satisfăcător segment este după genericul de final.

Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Deadpool 2 rulează la cinema în 3D, IMAX 3D și 4DX din 18 mai și este distribuit în România de Odeon Film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.