”Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr., dublu premiat la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contributie artistica si Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury.

Filmul se lanseaza in cinematografele din Romania pe 15 iunie și va avea parte de doua proiectii in avanpremiera la TIFF 2018, luni, 28 mai si duminica, 3 iunie.

”Dovlatov” urmareste sase zile din viata renumitului scriitor Serghei Dovlatov, a carui viziune satirica depasea constrangerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

Pentru a recrea anii ’70 si a-i ilustra pastrand autenticul vremii, producatorii au ales sa lucreze cu directorul de imagine Lukasz Zal, responsabil pentru imaginea filmelor Ida sau Loving Vincent.

Pentru casting, cea mai mare provocare a fost ca Dovlatov era la fel de frumos ”ca un movie star”, dar, in acelasi timp, adapostea o lume interioara extrem de complexa. Datorita originilor sale evreiesti si armene, Dovlatov s-a remarcat printr-o infatisare aparte. Gasirea unui actor care sa corespundă tuturor criteriilor s-a dovedit a fi foarte dificila, iar descoperirea actorului sarb Milan Maric s-a dovedit a fi cea mai buna alegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.