“Deși nu cred că va fi Chris personajul principal din Life Is Stange 2, jocul promite iarăși un scenariu care tratează subiecte cvasi-tabu, cel puțin pentru lumea gamingului.”

Gen: Aventură

Lansare: 26 iunie

Studio: DONTNOD Entertainment

Distribuitor: Square Enix

Clasificare: A.G.

Platforme: PC (Steam), PlayStation, Xbox

Sinopsis:

Ai visat vreodată să fii super-erou? Iată-l pe Chris, un puști de 9 ani cu o imaginație bogată, care evadează din realitate într-o aventură fantastică în care devine the Awesome Captain Spirit! Captain Spirit face parte din universul Life is Strange.

Recenzie:

Life Is Strange, binecunoscutul joc narativ de aventură apărut in 2015, a ridicat prin calitatea sa genul la momentul respectiv, singurele jocuri care reprezentau concurența fiind cele făcute de Telltale. După un prequel, Before the Storm, iată că la E3 2018 a fost anunțată partea a doua, iar un capitol introductiv numit The Awesome Adventure of Captain Spirit a fost lansat gratuit pe 26 iunie.

The Awesome Adventure of Captain Spirit urmărește povestea lui Chris Eriksen, un băiat de 9 ani care locuiește împreună cu tatăl său. Pe Chris nu l-am întâlnit în primul joc, acela fiind concentrat asupra poveștilor celor două prietene Max și Chloe, dar știm deja faptul că acțiunea lui Life Is Stange 2 va fi focusată asupra unor personaje necunoscute. Înaintând în scurta poveste din capitolul introductiv, aflăm despre tatăl abuziv si alcoolic al lui Chris și interacționăm cu obiectele din locuința celor doi. Motorul grafic este un pic mai șlefuit, iar bug-urile care țineau de sincronizarea gurii și a sunetelor par că au fost ameliorate. Interfața nu este prea schimbată și sincer nici nu prea avea nevoie. Capitolul este scurt, o oră fiind arhisuficientă pentru a explora casa. Acesta se termină într-un cutscene care dezvăluie faptul că superputerea lui Max din primul joc, aceea de a întoarce timpul, nu este singura superputere posedată de un tânăr din universul Life Is Strange.

Atmosfera muzicală este în concordanță cu primul joc, coloana sonoră beneficiază de piese semnate de Sufjan Stevens și Bat for Lashes.

Nu este prima oară când genul abordează punctul de vedere al unui copil, dar în ambele cazuri situațiile au fost foarte diferite. Sezonul 2 din jocul The Walking Dead de la Telltale urmărește povestea unei supraviețuitoare a unui atac zombie după ce a rămas fără companionul ei adult. Captain Spirit propune urmărirea lui Chris, un băiat normal de 9 ani într-o dimineață de sâmbătă. Spre diferență de realismul brutal al jocului de la Telltale, Captain Spirit surprinde idealismul pueril al personajului în relație cu obiecte ale copilăriei, iar povestea intră într-un capitol mai întunecat odată ce începem să-l cunoaștem mai bine pe tatăl personajului titular.

Captain Spirit nu oferă aproape nimic altceva exceptând promisiunea unui univers un pic diferit pentru Life Is Strange 2. Deși nu cred că va fi Chris personajul principal din Life Is Stange 2, jocul promite iarăși un scenariu care tratează subiecte cvasi-tabu, cel puțin pentru lumea gamingului. Creatorii de la Dontnod Entertainment susțin faptul că anumite alegeri din acest joc vor conta pentru Life Is Strange 2, dar acest lucru îl vom vedea în septembrie, atunci când va apărea jocul final.

Imagini:

Trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.