Ascultă acest articol

Luna iulie aduce, pe postul de televiziune pentru copii Minimax, un nou serial animat marca DreamWorks: „Vânătorii de troli” (2016 – 2018, 3 sezoane, creat de regizorul Guillermo del Toro). Acesta va fi difuzat din data de 4 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 21:30 (în plus, fiecare episod este dat în reluare, a doua zi, de la ora 16:30).

Protagonistul poveștii animate este Jim Lake Jr., un puști de 15 ani ca oricare altul, care  găsește o amuletă magică într-o dimineață, în drum spre școală. Obiectul de care nu poate scăpa îi deschide calea către o lume secretă în care trăiesc troli și alte creaturi magice, fix sub orășelul Arcadia – unde locuiește puștiul. Nu trece mult și Jim și prietenii lui (Toby și Claire) descoperă că le revine sarcina de a proteja lumea terestră de amenințările monstruoase din subteran.

Inițial, regizorul (care a semnat povești ca „Labirintul lui Pan”, „Cercul de foc” și „Forma apei”) visa la un serial TV live-action, dar din motive bugatare l-a transformat într-o carte, pe care DreamWorks voia să o ecranizeze, cu Guillermo del Toro și Rodrigo Blaas la cârmă. Până la urmă, proiectul a devenit unul animat. Lăudat de critici pentru ambiție și îndrăzneală, „Vânătorii de troli” a strâns, în ultimii doi ani, 10 nominalizări la Premiile Daytime Emmy și 7 trofee.

Guillermo del Toro are în plan o trilogie animată („Tales of Arcadia”), în care „Vânătorii de troli” va fi prima parte. Povestea va continua în serialele „3Below” (în care doi extratereștri din familia regală scapă de pe planeta lor cucerită de un dictator malefic și ajung pe Terra, în orașul Arcadia, unde încearcă să-și repare nava și să revină acasă) și „Wizards” (în care eroii din Arcadia fac echipă pentru a proteja galaxia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.