Iată că a venit şi momentul apariției mult aşteptatului sequel, dar nu prea, al jocului hit Life is Strange 2. Primul LiS a adus la vremea lui nişte îmbunătățiri jocurilor narative şi a surclasat Telltale la capitolul interactivitate şi consecințe reale ale acțiunilor personajelor, iar povestea, deşi e dramă adolescentină, a căpătat o doză solidă de fani, printre care mă număr şi eu.

În 2015 a apărut Before the Storm, un prequel poveştii din LiS. Nu este chiar un prequel oficial, nefiind făcut de compania care a lucrat la Life is Strange, Dontnod Entertainment. Anul ăsta în august a apărut, în schimb, un capitol introductiv pentru LiS 2, despre care am scris aici.

Life Is Strange 2 are nevoie de un capitol introductiv pentru că este o poveste total diferită de primul joc, fiind vorba despre o familie de minoritate hispanică, iar protagoniştii sunt puşi în situația de a avea grijă unul de altul după un eveniment şocant şi nefericit.

Gameplay-ul curge mai uşor în LiS 2, interfața fiind mult mai intuitivă decât în primul joc. În primul episod nu poți explora chiar multe locații, dar fiind vorba de un început de poveste pot accepta faptul că după 4 ore de joc povestea mă face să aştept episoadele următoare, mai ales pentru că se termină în coadă de peşte.

Ah, ce bine că a început să apară acest joc episodic. Până acum promite un sezon pe cinste şi abia aştept să îl termin pentru a vă împărtăşi impresiile mele despre întregul joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.