Lost Paradise este o experienţă anime interactivă la mai multe nivele decât bătaie cu sute de inamici doar pentru a face puncte. Este bătaie cu zeci de inamici pentru a face puncte şi pentru a mişca înainte un story care la început pare aproape inexistent, dar în momentul în care diverse evenimente încep să prindă contur te vei afla în inima unui film anime modern.

Gen: Aventură, Acțiune, Brawler

Lansare: 2 octombrie

Studio: SEGA

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: PlayStation 4

Clasificare: I.M

Sinopsis:

Preia controlul lui Kenshiro și învață tehnicile secrete ale Hokuto Shinken în călătoria prin ținuturile aride, pentru a o salva pe Yuria.

Recenzie:

Fist of the North Star Lost Paradise nu este ceea ce credeam eu. Din experienţa mea cu Ken’s Rage şi Ken’s Rage 2 de câţiva ani în urmă, mă aşteptam ca şi Lost Paradise să fie cam acelaşi lucru; val după val de inamici bătuţi la grămadă, în stilul Dynasty Warriors, urmat de câte un boss fight. Însă nu, pentru că băieţii de la SEGA, mai exact echipa care s-a ocupat de Yakuza, au reîmprospătat acest IP într-un mod foarte interesant.

Lăsând la o parte vechile obiceiuri şi tradiţii, Hokuto No Ken: LP, să îi spunem aşa că parcă titlul în engleza este cam lung, este o experienţă anime interactivă la mai multe nivele decât bătaie cu sute de inamici doar pentru a face puncte. Este bătaie cu zeci de inamici pentru a face puncte şi pentru a mişca înainte un story care la început pare aproape inexistent, dar în momentul în care diverse evenimente încep să prindă contur te vei afla în inima unui film anime modern. Locaţia în care se întâmplă acţiunea, Eden, ne aduce aminte foarte mult de Kamurocho din Yakuza, precum modul de explorare pentru că, per total jocul funcţionează pe acelaşi motor ca jocurile Yakuza 0/Kiwami (nu şi 6 care foloseşte noul engine Dragon) doar că are în plus acel look cell-shaded de comic-book. Din punct de vedere tehnic şi ca elemente RPG jocul se mişcă exact cum te-ai aştepta de la un beat’em up de genul Yakuza, fluid.

Combat-ul pe de altă partea, poate pare repetitiv, iar pentru cei obişnuiţi cu sistemul vechi sau venind de la alte jocuri se poate chiar simţii un pic încet, dar acelaşi lucru se întâmplă şi cu Yakuza. Nu este pentru toată lumea, dar dacă îţi place genul acesta de jocuri, în ciuda unui punct repetitiv, vei trece cu vederea acest lucru pentru că violenţa este de top. În timp ce ţi se oferă să reduci sângele la mild recomandarea este să îl laşi aşa cum este pentru nişte explozii foarte amuzante. În fiecare luptă poţi pornii nişte quick time events care vor face bătăliile, măcar până când vezi toate QTE-urile, destul de memorabile. Boss-fight-urile sunt de asemenea o delectare vizuală care prezintă o provocare când vine momentul. Pustietatea a la ”Mad Max” este mai iertătoare şi dacă ai răbdare şi ştii ce faci vei trece prin inamici unul câte unu mai ceva ca în filmul animat din 1986.

Pe partea cu sunetul şi muzica sunt toate acolo la locul lor. Muzica o poţi găsi pe afară şi o poţi reda în maşina cu care te plimbi prin Wasteland, iar sunetul loviturilor şi a sângelui este perfect anime. Nu se poate cere mai mult. Pentru fanii adevăraţi şi o recomandare personală pentru toată lumea, jocul îţi oferă opţiunea de a selecta vocile în japoneză şi subtitrarea în engleză. Chiar dacă dublajul în Engleza este foarte bun, oamenii ăştia ştiu ce fac, vocea lui Kenshiro este din nou făcută de Takaya Kuroda, mai cunoscut pentru noi, restul ca vocea lui Kazuma Kiryu din seria Yakuza. Şi, deşi este aceeaşi voce pentru ambele personaje nu aş vedea pe altcineva interpretând acest personaj tăcut şi stoic, care aduce aminte de Unchiul Kazuma, mai mult decât odată.

În clasicul stil Yakuza, Lost Paradise introduce o serie de mini jocuri diverse de la a vindeca o serie de pacienţi într-o clinică într-un quick time event, karaoke care funcţionează pe ritm de muzică (da ştiu, este exact cum sună) până la a face cocktailuri într-un bar; jocul oferă momentele acelea de pauză din story cu care deja ne-am obişnuit. Şi chiar dacă la început îţi vei dori să faci mai multe lucruri pe parcursul jocului nu te vei putea dezlipi de explorat Edenul şi de povestea care este mult mai mult decât ce pare la prima vedere, după cum am menţionat și mai sus.

Pentru un joc care zboară sub radar de când a ieşit, pot să spun că este o comoară de descoperit între mulţimea de jocuri mainstream şi populare cum ar fi God Of War, Marvel’s Spider-Man sau Red Dead Redemption 2, iar pentru cei care vor ceva mai deosebit, cu o poveste de între 15-20 de ore, în funcţie de cât timp mai pierzi cu maşina prin terenul pustiu din afară hub-ului principal, Fist Of The North Star: Lost Paradise este unul din jocurile care merită cumpărate pentru colecţie. Chit că eşti fan anime şi cunoşti această serie sau eşti nou, jocul te va primi la fel de bine, aplicând loviturile pe toate punctele de care ai nevoie: story, easy combat, mini-games şi cum să nu, violenţa.

Mulțumiri Best Distribution.

Fist of the North Star: Lost Paradise este disponibil acum în toată lumea și-l puteți cumpăra în format retail sau digital din GameShop.ro sau din magazinul PlayStation Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.