Zilele Realității Virtuale la Ediția II: Românii pot experimenta gratuit realitatea virtuală, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

0
1243
Ascultă acest articol


În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, THE VR CINEMA din cadrul Veranda Mall organizează a doua ediție a Zilelor Realității Virtuale. Pe durata evenimentului, vor fi difuzate o selecție de producții cinematografice românești de nonficțiune realizate în realitate virtuală (VR). Această inițiativă încurajează creatorii locali de filme de realitate virtuală să adopte noile medii cinematografice și îi aduce mai aproape de publicul lor. Cu ocazia Zilei Naționale și a celebrării Centenarului, THE VR CINEMA din Veranda Mall va oferi spectatorilor români experiențe cinematografice inedite. Proiecțiile de film virtual sunt programate pentru zilele de vineri, între orele 14:00 – 22:00 precum și în zilele de sâmbătă și duminică între orele 12:00 – 22:00. Accesul în săli se face gratuit, pe baza rezervării locurilor doar prin intermediul paginii web a VR CINEMA, aici.

Printre filmele selectate se numără „Circus 360”, un documentar observațional pentru proiecție de 360 de grade, realizat de Dorin Moldoveanu, al cărui subiect este centrat în jurul primului spectacol de circ din România susținut doar de acrobați. Circul Metropolitan București, o clădire de patrimoniu adăpostește această lume nevăzută din spatele spectacolului. În același pachet este inclus „The Wetland”, produs de Ioana Mischie. Acesta din urmă, este o experienţă de VR cinematografic ce poartă spectatorii printre obiceiurile și poveștile dulci-amărui ale unora dintre cele mai însingurate sate ale Deltei Dunării.
Din program face parte și o experiență imersivă creată de agenția Creative VR, sub designul lui Alexandru Dohotaru denumită VR Bike Ride. Utilizatorul va merge pe o bicicletă reală, dar va vedea în realitatea virtuală cum este să te plimbi cu bicicleta în orașe precum Viena la Palatul Hofburg, în București, pe Calea Victoriei, sau în Londra, prin Canary Wharf.

Vizitatorii care se vor bucura de experiențele realității virtuale sunt încurajați să ofere o donație prin care să sprijine eforturile tinerilor cineaști și producători de realitate virtuală. Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina de web www.verandamall.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.