Cel de-al optulea și ultimul sezon al dramei fantastice televizat Game of Thrones/”Urzeala Tronurilor” anunțat de către HBO va avea premiera în data de 15 aprilie. Spre deosebire de primele șase sezoane care au avut fiecare câte zece episoade și al șaptelea, care a avut șapte episoade, cel de-al optulea sezon va avea doar șase episoade, dar episoadele vor fi mai mari ca durată de timp. Ca sezonul precedent, în mare măsură va consta in conținut original ce nu este găsit în prezent, în seria lui George R. R. Martin, Un Cântec de Gheață și Foc, ci în schimb va adapta materialul pe care Martin l-a dezvăluit producători de seriale despre viitoarele romane din serie, Aripile Iernii și Un Vis de Primăvară.

Sezonul va fi adaptat pentru televiziune de David Benioff și D. B. Weiss. Filmarea a început în mod oficial pe 23 octombrie 2017. (Wikipedia)

Mai sunt numai câteva zile până la premiera ultimului sezon pe care îl așteaptă milioanele de fani din toată lumea în care vom afla, probabil, cum se încheie războiul și cine va ocupa Tronul de Fier. Dar până atunci Richard Dormer și Liam Cunningham, interpreții personajelor Ser Davos Seaworth și Beric Dondarrion, ne spun, într-un interviu scurt, câteva vorbe despre serial și ultimul sezon al său și despre personajele lor:

Unde sunt personajele voastre la începutul ultimului sezon?

Richard Dormer: Eu sunt pe Zid cu Tormund. Zidul cade, dar eu și Tormund scăpăm. Nu e nici o surpriză, ca altfel nu v-aș spune…

Cum îl vor afecta cele văzute pe Beric Dondarion? Este singurul care a văzut ce armată vine spre ei…

RD: Beric nu se șochează așa ușor – a murit de șase ori, deja! A fost în iad și s-a întors. E un mare războinic și a văzut multe. Nu se teme de nimic. Și nu se teme pentru că știe că, atât timp cât trăiește, nu și-a îndeplinit scopul. E foarte credincios. Va primi moartea cu brațele deschise, pentru că știe că moartea lui va fi cu un scop bun. Așteaptă să moară, practic.

Moartea lui Thoros înseamnă că nu se mai întoarce, corect?

RD: Corect.

Și Ser Davos? Ce se întâmplă cu el?

Liam Cunningham: Toți vrem să luptăm împotriva inamicului. Sansa nu o place pe Daenerys și nu are încredere în Jon. Toți așteaptă, într-un fel, opusul a ceea ce așteaptă Beric. Dacă moare, a fost pentru un motiv. Pentru aproape toți ceilalți, moartea înseamnă că am pierdut totul – cele șapte regate, Westeros, tot. Ei au o armată mică împotriva acestor oameni magici care sunt incredibil de greu de ucis. Seamănă cu ultima bătălie a generalului Custer, nu-i așa? Și asta e minunat – e minunat că tensiunea e palpabilă încă înainte de genericul primului episod din acest sezon final. Publicul are o așteptare. Începe ultima aventură.

Erați curioși să vedeți cum se termină serialul?

LC: Da, evident. Cu câțiva ani în urmă, George [RR Martin] a fost întrebat despre asta și a spus că sfârșitul va fi „dulce amar”. În acel moment toată lumea a tăcut și s-a întrebat oare ce înseamnă asta. Dar cred că este o afirmație exactă din ceea ce am citit. Sunt sigur că vor fi oameni care vor protesta la final. De asemenea, vor fi o mulțime de oameni sănătoși la cap care vor realiza că e un serial adult făcut de niște adulți și că nu pot fi închise toate fierele narative. Cred că marea majoritate a oamenilor vor fi foarte mulțumiți de sfârșit.

Chiar este acest sezon mai mare ca celelalte? Cum e posibil?

RD: Da. Fiecare sezon a fost mai mare decât anteriorul. Și mai bun. Nu stric nicio surpriză dacă spun că acest sezon are niște scene fantastice. Unele m-au lăsat cu gura căscată. Și totul e foarte realist făcut și foarte credibil. E frumos și impresionant.

LC: Sunt cu totul de acord. Cu toții am fost uimiți când am văzut decorurile și amploarea scenelor – în fond, de obicei filmam 10 episoade în șase luni, acum a fost pe dos – am filmat 6 episoade în aproape un an! Totul e făcut la puterea a zecea.

A existat un moment când ați realizat că Urzeala Tronurilor e mai mult decât un simplu serial? Că e un fenomen cultural?

LC: E ciudat: Zilele trecute am auzit pe cineva vorbind despre ceva și folosind comparația „ e ca Urzeala Tronurilor.” Când lumea înțelege o astfel de referință și nu este nevoie de explicații suplimentare, este evident că a intrat în cultura populară.

RD: Dar nu e foarte înțelept să te lași ghidat de instinct. Scenariul. Scenariul e întotdeauna baza.

Fiecare actor a primit câte un storyboard înrămat la final. Pe al vostru ce scria?

RD: Eu nu pot să spun! Dar pot să spun că în ultima mea zi, așa plin de sânge cum eram, a venit cineva și m-a întrebat dacă îmi va lipsi serialul. Și mi-a venit să plâng. M-au năpădit emoțiile într-un fel cu totul neașteptat. Nu am crezut că voi reacționa chiar așa, dar uite…

LC: E foarte ciudat. Încerci să te concentrezi să îți faci treaba cum trebuie. Încerci să fii bărbat și să nu te lași înfrânt de emoție. Storyboard-ul meu are legătură cu sezonul 2, când am fost aruncați în aer pe corabie. Pe spate e un mesaj de la David și Dan. E foarte drăguț.

Premiera Game of Thrones/”Urzeala Tronurilor” va avea loc la HBO România și HBO GO pe 15 aprilie, în acelasi timp cu cea din State.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.