Ascultă acest articol


Cred sincer că suntem în faţa unui titlu mult mai complex decât pare la prima vedere. Tot ce am văzut în trailere pare distractiv şi nu pare să schimbe formula Yakuza/Like a Dragon prea mult şi asta este adevărat, dar ce face Like a Dragon: Infinite Wealth este să ducă povestea la un alt nivel, unul mult mai emoţional, mult mai complex şi unul în care se leagă multe puncte de-a lungul seriei chiar şi din primul joc. Ichiban se întoarce iar noi suntem în fata adevăratului moment în care seria îşi schimba protagonistul.

Ştafeta

Infinite Wealth începe în Yokohama, oraş deja familiar din jocului anterior, unde fostul membru Yakuza, Ichiban Kasuga, încerca să facă bine ajutând alți ex-yakuza să găsească de muncă, pe bune, pentru reintegrarea lor în societatea civilă. Dar cum toate lucrurile bune nu prea ţin mult, Ichiban se vede la mijlocul unei situaţii care îl vor face să se aventureze din nou în lumea criminală, va ajunge în Hawaii în căutarea mamei sale biologice pe care nu a cunoscut-o niciodată. Toate astea, evident, vin la pachet cu fantomele trecutului care par să nu se fi oprit din bântuit.

Ichiban Kasuga rămâne acelaşi personaj vesel, neînfricat dar în acelaşi timp uşor naiv ceea ce îi dă un ton mai vesel jocului însă povestea este pe departe o comedie sau o serie de glume de prost gust. Totul este integrat cum am fost obişnuiţi deja de Ryu Ga Gotoku Studio şi deşi Yakuza: Like a Dragon a fost un fel de soft reboot, o schimbare sau o reîmprospătare a seriei, povestea din Infinite Wealth este adevăratul „Adio” lui Kiryu, dar şi predarea ştafetei de la un personaj principal la celălalt.

Tot un RPG

Din punct de vedere mecanic, Like a Dragon, rămâne un JRPG. Este în continuare distractiv, este absolut plin de imaginaţie, chiar unele chestii sunt la marginea schizofreniei pentru că evident tot ce se întâmplă în luptă este în imaginaţie lui Ichiban. Această parte este mai puțin dezvoltată, unde doar sistemul turn-based de la Yakuza: Like A Dragon este ușor finisat, rezultând în bătălii mai echilibrate şi mai satisfăcătoare pe partea de abordare tactică. De exemplu, acum este mai clar cum să poziționați membrii grupului să apuce obiecte din jur pentru a lovi inamicii, în timp ce sistemul de relații cu ceilalţi membrii permite mișcări mai variate de echipă și combo-uri.

Alte aspecte se simt mai limitate cum ar fi sistemul Jobs care, evident, revine. În timp ce există o serie de roluri de luptă diferite pentru Kasuga și echipa sa, abilitatea de a schimba Jobul durează atât de mult să apară ca nu erau siguri dacă să o mai implementeze sau nu. Problema asta se vede un pic mai mult şi în restul jocului care pare să fie întins pe o perioadă mai lungă, intenţionat, şi este unul din punctele negative pe care o are serie asta nouă, ritmul fiind unul destul de încet. Este un joc cu foarte mult conţinut, cu foarte multe de făcut, care încearcă să extindă chiar şi partea principală.

Mult conţinut

Jocul are, de asemenea, mai mult conținut extra decât aproape orice alt joc din serie. Substories revin, punându-l pe Ichiban în numeroase situaţii incomode şi nebuneşti. Conceperea acestor misiuni face o treabă excelentă în a echilibra momente cu adevărat emoționante cu altele oarecum comice. Jocul conține, de asemenea, mai multe activități secundare mult mai aprofundate.

Una din ele, în vizită pe Insula DonDoko vei avea parte de o surpriză, pentru că te vei juca un fel de fake Animal Crossing. Îţi vei urca la nivel insula şi vei avea o grămadă de activităţi în care să îţi verşi timpul şi tot ce pot spune este că e o adevărată gaura neagră de timp. Să strângi gunoi şi să construieşti spaţii pentru cei care vin la tine, consuma aproape la fel de mult timp ca în realitate, dacă ai avea nevoie să începi să faci un resort pe o insulă.

Pe Scurt

Unele lucruri, unele experienţe trebuiesc trăite. Oricât de multe cuvinte şi oricât de multe lucruri pozitive şi analize ale fiecărui mic element dintr-un joc am face nu ar fi cu adevărat suficient să se compare cu experienţa adevărată de a trăi acel joc pe pielea ta. Şi într-un joc precum Infinite Wealth, dacă am lua sub lupă toate miciile detalii ne putem întinde în a scrie eseuri, dar idea va rămâne aceeaşi, suntem în faţa unui joc foarte bun. Important este să fie genul tău şi să te intereseze, să ai răbdarea să îl descoperi şi să ai răbdarea să îl explorezi. Orice joc Yakuza de până acum, singurul lucru pe care ţi l-a cerut a fost timp şi el a oferit una din cele mai bune serii, una din cele mai bune poveşti, unele din cele mai mişto personaje din istoria jocurilor video şi per total una din cele mai interesante experienţe gaming. Iar Like A Dragon: Infinite Wealth face parte din această dinastie, scrie istorie şi noi doar suntem aici să îl vedem, live, cum se desfăşoară. Pentru mine este un 10/10, pentru alţii poate nu prezintă nici un interes, dar nimeni nu poate nega că o serie care a ajuns deja la al 9-lea joc principal (fără spin-off-uri şi altele – doar seria principală) nu ar avea vreo valoare în industria de gaming şi nu ar aduce un aport important jocurilor în general.

Like a Dragon: Infinite Wealth este disponibil din 25.01.2024 pe Playstation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X, Windows PC (Steam).

Gen: Acțiune, Aventură

Lansare: 25.01.2024

Studio: Ryu Ga Gotoku Studio

Distribuitor: Sega (Internațional), CD Media (România)

Platforme: Playstation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X, Windows PC (Steam)

Clasificare: 18+

Sistem de testare: PlayStation 5

Sinopsis:

Descoperă aventuri epice în jocul PlayStation de la RYU GA GOTOKU STUDIOS. Doi eroi deopotrivă, dar cu destine diferite se întâlnesc în această poveste sinistră în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Ichiban Kasuga este un luptător fără milă, obișnuit să se ridice de la zero, iar Kazuma Kiryu este un om distrus care trăiește în ultimele zile ale vieții sale.

Caracteristici:

  • Experimentează o luptă RPG dinamică și rapidă, în care câmpul de luptă devine armă ta și nu există reguli.
  • Adaptează abilitățile echipei tale în funcție de situații cu joburi și personalizări unice pentru a învinge în mod strategic inamicii.
  • Explorază o Japonie plină de surprize și bucură-te de toate călătoriile minunate într-o aventură incredibilă, care se întinde pe tot cuprinsul Pacificului.
  • Bucură-te de momente neuitabile în fiecare pas al călătoriei tale, cu o combinație unică de misiuni și activități.

Aceste experiențe și multe altele te așteaptă în jocul PlayStation de la RYU GA GOTOKU STUDIOS. Descoperă o lume captivantă și fii parte dintr-o poveste excepțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.