Aplicația dARe by Samsung este un adevărat partener pentru a experimenta evenimente urbane, cool, un facilitator al experiențelor augmentate. Tocmai de aceea, anul acesta, dARe by Samsung te invită să (re)descoperi arta ca spațiu multidimensional și extrasenzorial, provocându-ți creativitatea printr-o serie de experiențe imersive.

Sâmbata, 18 mai, cea de-a XV-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor va prinde viață în realitate augmentată, cu dARe by Samsung. Pe parcursul Nopții Muzeelor, Samsung încurajează publicul sa ia parte la o călătorie cu experiențe digitale inedite, realități virtuale spectaculoase și mixuri captivante între tehnologie și storytelling.

Caută prin muzee experiențele de artă augmentate cu #dARebySamsung și descoperă cum arta și tehnologia se pot îmbina pentru a crea noi experiențe senzoriale! Dacă vrei să afli cum poți să transformi această noapte într-o experiență multidimensională, dirijată de tehnologie, urmărește-ne pe pagina de event: Unlock Museum’s Night // dARe by Samsung.

Te invităm să descoperi experiențele pregătite pentru tine, folosind aplicația dARe by Samsung la Noaptea Muzeelor, în cadrul a două spații distincte:

One Nigh Gallery // LOVE Pren, Teatrul Odeon

One Night Gallery aduce pe scenă un nou artist contemporan, Sebastian Pren – graphic designer și ilustrator, pasionat de tipografie și forme geometrice, ale cărui lucrări au fost expuse în galerii din Europa și publicate în reviste internaționale precum It’s Nice That sau GORGO. A lucrat cu branduri precum Google, Levi’s, FABRICA sau United Colors of Benetton, iar în 2018 a fost premiat cu Certificatul de Excelență în Tipografie de către Type Directors Club New York.

Participanții se vor putea transpune într-una dintre lucrările artistului, prin intermediul unei noi componente care îmbină arta și tehnologia, în premieră în România – transferul de stil artistic, o tehnică de inteligență artificială (IA), car va fi utilizată live în expoziție. Această tehnică se bazează pe deep learning și rețele neuronale care pot distinge și memora trăsături mai mult sau mai puțin evidente ce țin de stilul artistic al ilustrațiilor analizate (culoare, forme, accente), pe care mai apoi le pot aplica în noi exemple, creând live noi lucrări de artă ce au ca subiect principal persoanele care testează instalația.

Prin intermediul aplicației dARe by Samsung, terenul de joacă imaginat de Pren la Teatrul Odeon va fi transpus în instalații supradimensionate și animații hipnotizante, iar vizitatorii vor putea chiar pași într-un cuib imersiv construit cu formele geometrice desenate de artist.

Noaptea la MARe – Muzeul de Artă Recentă

Prin tehnologia de realitate augumentată, dARe by Samsung aduce la MARe un suflu nou artei contemporane românești, un plus de spectaculos și inedit, îmbogățind astfel experiența trăită în fața unei lucrări de artă.

Orice operă de artă spune o poveste, dar în spatele ei sunt nenumărate alte povești. Astfel, scanând cu ajutorul aplicației, vizitatorii nocturni vor descoperi lucruri surprinzătoare despre 7 dintre lucrările muzeului: unde a fost pictată, cine a fost muza, care a fost gândul creator – câteva dintre detaliile care vor da o amploare si mai mare operei în mintea, sufletul și imaginarul tuturor.

În calitate de lider al industriei, Samsung își reîntărește poziția de facilitator de experiențe, iar cei prezenți la muzee vor putea vedea și ghida vizual, prin intermediul Galaxy S10, vizitatorii din alte locații. Astfel, permitem experiențe mai bogate, într-un timp mai scurt și într-un mod mai inovator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.