PlayStation a ales Michelin drept „partener oficial în tehnologia anvelopelor” pentru franciza sa Gran Turismo, cel mai realist joc de curse, după cum au anunțat companiile la PlayStation Theater de pe Broadway.

Conform parteneriatului multianual, Michelin devine și „furnizorul oficial de anvelope” al Campionatelor Gran Turismo Certificate de FIA, iar anvelopele marca Michelin au apărut în joc în cadrul celui de-al treilea eveniment World Tour live care a avut loc, de asemenea, la Playstation Theater.

Colaborarea începe prin creșterea vizibilității Michelin, utilizatorii având posibilitatea de a descărca gratuit conţinut în Gran Turismo Sport până în octombrie 2019. Pachetul Michelin va include pentru prima dată:

 O nouă secțiune Michelin în cadrul muzeului virtual Gran Turismo Sport „Brand Central” ce iniţiază jucătorii în istoria bogată a Michelin în motorsport, performanţă și inovaţie.
 Tehnologia anvelopelor de la Michelin, disponibilă în secțiunea „Tuning” a Gran Turismo Sport, aplicabilă pentru nivelurile de dificultate ale jocului definite ca: dificil, mediu sau ușor.
 Elemente de branding de pe pistă și scenografie de la multe dintre cele mai apreciate competiții motorsport și locul lor de desfășurare.

În 1895, frații Michelin s-au urcat la volanul unei mașini special produse pentru cursa auto Paris-Bordeaux-Paris, pentru a demonstra performanţa anvelopelor umplute cu aer. De la momentul acelei curse, Michelin a doborât recorduri în materie de inovație și performanţă în cele mai dificile și apreciate competiții auto din lume, obținând inclusiv 22 de victorii consecutive la celebra cursă 24 Hours din Le Mans și peste 330 de victorii la Campionatul Mondial de Raliu FIA.

Prin participarea la concursuri cum ar fi Campionatul Mondial de Anduranţă FIA, Campionatul Mondial de Raliu FIA, Formula E FIA și la cele organizate de Asociația Internaţională de MotorSport din SUA, Michelin transformă cursele motorsport într-un laborator pentru colectarea unui volum mare de informații folosite în dezvoltarea anvelopelor de top. Tehnologiile dezvoltate în competiţiile motorsport care și-au dovedit eficiența pe pistă sunt transferate în dezvoltarea anvelopelor destinate mașinilor performante de stradă, precum cele din Gran Turismo.

Michelin va împărtăși cunoștinţele sale cu Sony în primul schimb de co-dezvoltare de acest gen, cu scopul de a le oferi jucătorilor Gran Turismo o nouă perspectivă asupra strategiei și competiției, corelate cu alegerea și performanţa anvelopelor. Astfel, se vor apropia tot mai mult de deciziile luate de echipele de curse la fiecare circuit.

„Această colaborare este perfectă, conectând cea mai de succes experiență virtuală de condus cu liderul mondial al anvelopelor de înaltă performanţă”, a declarat Scott Clark, vice-președinte executiv al Grupului Michelin pe zona Americilor, responsabilul companiei pe segmentele de business globale auto, mororsport și experienţe.

„Michelin este lider industriei în simularea de anvelope”, a declarat Clark. „Michelin dezvoltă și calibrează anvelope virtuale pe vehicule virtuale înainte ca acestea să fie produse, cu un transfer de tehnologie extrem de precis la anvelope adevărate, pe mașini adevărate. Combinarea acestei tehnologii cu informații reale din motorsport va ajuta Sony să aducă în joc mai multă strategie legată de anvelope, iar pe termen lung, acest lucru va contribui la înţelegerea rolului important pe care anvelople Michelin îl joacă în optimizarea performanţelor vehiculelor”.

„Campionatele Gran Turismo certificate FIA se bazează pe o tehnică îmbunătăţită pe parcursul a 25 de ani de fizică aplicată în simulare auto în cadrul Gran Turismo și pe cultura auto unică dobândită de-a lungul anilor. Colaborarea cu Michelin, un partener pasionat de motorsport și care deține cunoștinţe solide de inginerie, în calitate de furnizor oficial de anvelope pentru Campionate și partener tehnic, ne ajută să consolidăm viziunea de a reduce diferenţele dintre cursele virtuale și cele reale. Parteneriatul pune accentul pe aceste evenimente ca fiind viitorul motorsport,” a declarat Kazunori Yamauchi, producătorul serii și președinte al Polyphony Digital Inc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.