Ascultă acest articol


“Diferenţa nu este atât mare între console, PC și Switch, dar trebuie să fim conștienți că portările de pe acestea pe consola Nintendo vor suporta întotdeauna sacrificii care se vor simți cel mai mult când e vorba de titluri pretențoase, AAA.”

Gen: Acțiune, RPG

Lansare: 29 octombrie 2019

Studio: Focus Home Interactive

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Playstation 4, Xbox One, PC, Switch

Clasificare: A.P.15

Sinopsis:

Nemurirea cere sacrificii. Cutreieră străzile măturate de boli în Vampyr – un joc action/RPG cu atmosferă întunecată semnat de studiourile care au creat „Remember me” şi „Life is Strange” şi dezvoltat folosind motorul grafic Unreal Engine 4. La începutul secololui XX, în timpul epidemiei de gripă spaniolă, străzile Londrei sunt măcinate de boli, violenţă şi groază. Într-un oraş fantomă complet dezorganizat, cei care sunt nebuni, disperaţi sau pur şi simplu ghinionişti să se afle pe stradă devin ţinte sigure ai celor mai înşelători prădători: vampirii. Din tot acest haos, iese la iveală un personaj în suferinţă; tu eşti cel care hotărăşte cum îşi va folosi noile puteri, specializându-te în skill-uri de tip RPG, care vor influenţa modul în care joci. Transformat recent într-un vampir, un medic eminent încearcă să afle mai multe informaţii despre nenorocirea care s-a abătut asupra lui. Aventura lui marcată de intuiţie, descoperiri şi conflicte interioare va purta semnul morţii şi al dramei, în timp ce va încerca să inăbuşe setea de sange care il mană să curme vieţi omeneşti. Pe măsură ce te agăţi de ultimele tale urme de omenire, deciziile tale vor influenţa soarta eroului tău, aflat în căutarea răspunsurilor după încheierea perioadei marcată de gripa spaniolă.

Recenzie:

În valul de portări de jocuri pentru Switch, pe lângă Call Of Cthulhu despre care am vorbit anterior, avem surpriza de a primi un jocur destul de popular, deși nu era tocmai unul “Triple A”, și anume VAMPYR. Nimic mai ideal pentru luna octombrie de a juca ceva cu vampiri, deşi având în vedere că este portabil se poate juca oricând şi oriunde.

La fel ca şi Cthulhu, povestea jocului rămâne neatinsă în această portare pe Switch, despre povestea unui respectat doctor, pe nume Jonathan Reid, care se trezeşte… vampir. Îşi omoară sora şi descinde confuz şi urmărit de vânători, pe străzile Londrei din 1918 – o locaţie sumbră într-o perioadă dificilă, pentru a descoperi cine l-a transformat.

Precum povestea, gameplay-ul Action RPG rămâne şi el la fel, neatins, însă de data aceasta îl avem pe Switch deci putem alege să-l jucăm de acasă sau “on the go”. Controlul este intuitiv atât jucând de pe o manetă cât şi cu întreaga consola în mână, totul fiind la un nivel standard de joc third person. Separat de controlul fizic, jocul răspunde foarte bine și rapid la comenzi şi este la fel de intuitiv in-game, cât și în meniuri sau la abilităţi şi upgrade-uri precum variantele pentru console sau PC.

De fapt, singurul lucru de pomenit şi probabil cea mai mare curiozitate legată de Vampyr ca portarte pe Switch este cum funcţionează comparativ cu versiunea de PS4, Xbox One sau cea de PC. Dacă pe cele două console și pe un PC “încărcat” cu piese mai high-end rulează excelent, pe Switch sunt făcute totuși niște sacrificii, dar rămâne totuși o portare ambiţioasă, precum The Witcher 3 – unul din cele solicitante jocuri din punct de vedere grafic.

Vampyr, cum era de aşteptat, este uşor inferior grafic versiunii, de exemplu, de PS4 PRO. Texturile nu sunt atât de bune, iar pe dock jocul rulează în 720p. Deşi se observă doar dacă stai atent să te uiţi sau să pui “side-by-side” este o diferenţă la capitolul aspect. Mai există şi problema de frame-uri care scad notabil în special în zone foarte deschise şi de texturi care apar sau sunt generate în timp ce te joci, având o încărcare mai greoaie. Aceste lucruri, care par negative la prima vedere, nu schimbă prea mult experiența jocului deoarece şi pe celelalte platforme avea câteva hibe, când vine vorba de optimizare.

Din punct de vedere al sunetului jocul este 1:1 cu versiunea sa originală, asta însemnând că se aude bine atât pe televizor dar și în mod undocked, pe Switch. Muzica este excepţională, dar voice acting-ul este cel care trebuie lăudat şi deşi animaţiile nu sunt cele mai demne de admirat, dar să nu uităm că este totuși un titlu non-AAA, naraţiunea şi actorii sunt la înălțime.

Întrebarea care tot se repetă, probabil doar în mintea mea, este “Merită să iau Vampyr pe Switch?”. Răspunsul meu este da. Diferenţa nu este foarte mare între console, PC și Switch, dar trebuie să fim conștienți că portările de pe acestea pe consola Nintendo vor suporta întotdeauna sacrificii care se vor simți cel mai mult când e vorba de titluri pretențoase, AAA. Chiar dacă ai Vampyr încă de la lansare, dar ai și un Switch, merge să ai jocul la colecție și pentru această platformă.

Vampyr îl găsiți din 29 octombrie în format retail pentru PlayStation 4, PC, Switch și Xbox One pe Gameshop și digital în PlayStation Store, Steam, eShop și Xbox/Microsoft Store.

Mulțumim Best Distribution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.