Ascultă acest articol


HBO Europe prezintă The Sleepers/Sub acoperire, o dramă de spionaj, realizată în Republica Cehă și a cărei acțiune are loc la finalul anului 1989 în Cehoslovacia, când Imperiul Sovietic se destrăma. În timpul Revoluției de Catifea, care a sfârșit cei 40 de ani de stăpânire rusă, o femeie, Marie, este prinsă între două lumi, cea a Securității Statului și cea a disidenților. Marie este forțată treptat să descopere secretele neașteptate ale ambelor părți.
Povestea începe în Londra, în octombrie 1989 unde soții Marie (Tatiana Pauhofova) și Viktor (Martin Mysicka), care au părăsit Cehoslovacia în circumstanțe dramatice în urmă cu 12 ani, se întorc la Praga. Marie, violonistă de profesie, își dorește să-și vadă din nou familia, însă motivele lui Viktor sunt mai puțin clare. Amândoi se gândesc că după tumultul politic din Germania de Est, Ungaria și Polonia, schimbările vor ajunge curând și în Cehoslovacia. Însă vor realiza repede că schimbările sunt încă foarte departe.

După niște evenimente neașteptate, Marie ajunge pe un pat de spital, iar Viktor a dispărut fără urmă. Îngrijorată, ea se trezește singură, într-o țară pe care nu o mai cunoaște și care nu o cunoaște pe ea.

La cârma acestui proiect stă regizorul multi-premiat Ivan Zacharias care a regizat o altă miniserie HBO Europe, Wasteland. Distribuția îi include pe Hattie Morahan (Beauty and the Beast, Alice Through the Looking Glass), David Nykl (Arrow, Stargate Atlantis), Martin Hofmann și Lenka Vlasakova. Sub acoperire este proiectul de debut al scenaristului Ondrej Gabriel.

Sub acoperire va avea premiera pe 17 noiembrie 2019 în același timp în toate teritoriile HBO Europe și va coincide cu a 30-a aniversare a Revoluției de Catifea în ceea ce a fost Cehoslovacia.

Producătorii HBO Europe sunt Tereza Polachova și Steve Matthews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.