Charlie’s Angels – Recenzie

Lăsând la o parte inconveniențele, mi-a plăcut Charlie's Angels pentru că am fost amuzat, și chiar dacă nu am fost chiar impresionat de scenariu am fost mulțumit de scenele în care cele trei fete au lucrat împreună.

0
1732
Ascultă acest articol


“Cea mai bună partea a filmului sunt dialogurile amuzante care se leagă pe parcursul filmului şi bineînțeles, felul în care este interpretat de actriţe.”

Regizor: Elizabeth Banks

Scenariu: Elizabeth Banks

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie

Lansare: 29 noiembrie

Durata: 1h 58min

Studio: Columbia Pictures

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: A.P.13

Actori:

Kristen Stewart … Sabina Wilson
Naomi Scott … Elena Houghlin
Ella Balinska … Jane Kano
Elizabeth Banks … Bosley
Patrick Stewart … John Bosley
Djimon Hounsou … Edgar Bosley

Sinopsis:

Agenția de investigații condusă de misteriosul Charles Townsend și-a extins operațiunile pe tot mapamondul, iar misiunile au devenit tot mai complexe. Iată de ce și agentele-îngerași se reinventează, fiind pregătite în pas cu vremurile și cu provocările. Cele mai inteligente, curajoase și bine antrenate femei demonstrează că pot schimba lumea. Misiunile “îngerilor” sunt dure și cruciale pentru umanitate. Savanta Elena Houghlin (Naomi Scott) a creat o sursă de energie sustenabilă menită să revoluţioneze alimentarea cu energie. Doar că, dacă ajunge pe mâini nepotrivite, sistemul ar deveni o armă mortală. Inevitabilul se produce, iar Elena apelează la ajutorul “Îngerilor”, care pornesc într-o cursă în jurul lumii pentru a recupera invenţia înainte să provoace un dezastru.

Lumea spionilor s-a schimbat, iar femeile sunt acum la putere. Deși haioase și puse pe distracție, Sabina, Elena și Jane nu glumesc când vine vorba despre lupta pentru dreptate: vânează răufăcătorii până la ultimul, făcând posibilă o viață mai bună și pentru alte femei, lipsite de apărare. Spre deosebire de agenții-bărbați, individualiști, femeile din “Îngerii lui Charlie” lucrează în echipă, deși au temperamente și talente diferite: “Aceste personaje sunt nişte femei care lucrează într-o lume a bărbaţilor, trebuind să-şi găsească singure calea. […] În film chiar despre ele e vorba – eroismul de fiecare zi al femeilor care se încred în alte femei şi le susţin să reuşească în viaţă”, afirmă Elizabeth Banks.

Și pentru că un Bosley nu mai era de ajuns, acest om de legătură dintre cele trei fete şi misteriosul lor angajator, Charlie, a devenit o funcție: fiecare dintre echipele de îngeri, care activează în diverse orașe de pe glob, are propriul Bosley.

Recenzie:

Nu pot să spun că am intrat cu cine ştie ce aşteptări în sala de cinema, dar pot spune că am ieşit mai mult decât mulţumit după aproape două ore de Charlie’s Angels, varianta 2019 – acest soft reboot ca să-i spunem așa.

Recenziile din afară nu au fost prea strălucite, iar mulţi dintre cei pe care i-am auzit că au vorbit despre film au fost cumva nemulţumiţi de ideea acestuia; de existenţa propriu-zisă. Mulţi au argumentat că nu au văzut serialul original, că nu era de pe vremea lor şi că filmele din 2000 şi 2003 sunt doar nişte amintiri din acea vreme. Şi sunt de acord în mare parte, serialul nu este de pe vremea mea, iar personal nu am fost fan al ultimelor două filme din 2000 și 2003, Charlie’s Angels respectiv Charlie’s Angels: Full Throttle.

Nici versiunea asta din 2019 nu este ea cea mai strălucită să poată fi numită “strong reboot” însă reuşeşte cumva să formeze o echipă amuzantă şi cu chimie între cele trei actriţe principale, Kristen Stewart (Twilight, Personal Shopper), Naomi Scott (Aladdin 2019), Ella Balinska, care este aproape o necunoscută sub tutela regizoarei şi noua Bosley, Elizabeth Banks. Filmul este însă amuzant pe alocuri şi pot să confirm asta pentru că au fost nişte conversaţii amuzante la care am râs, iar în sala s-au auzit, de asemenea, râsete. Probabil dacă nu îl priveşti critic filmul este fast food şi ştim bine că nu e nimic în neregulă cu ceva rapid şi uşor digerabil. Jocul actoricesc şi chimia, cum am zis, a fost peste aşteptări, având în vedere că-l mai avem și pe Patrick Stewart în distribuție, care pare să se distreze enorm în acest film şi un mic ajutor din partea lui Noah Centineo şi Sam Claflin în roluri secundare.

Ca să trec repede şi de ce îmi stă pe suflet, singura şi cea mai mare problemă pe care am avut-o cu noul Charlie’s Angels a fost regia în sine, care nu este nici ea la rândul ei total incompetentă sau ceva grav. Elizabeth Banks s-a dovedit a se descurca în postura de regizor, dar și ca actriţă, însă se vede că încă nu înţelege complet cum trebuie să se comporte în cazul unui film de acțiune. Ce încerc să spun prin chestia asta? Mulţi regizori au problema asta, unii mai mult, alţii mai puţin, unii mai evident, iar alţii mai puţin evident, şi fac greşeala de a crede că acţiunea înseamnă doar scene foarte rapide și editate la frame-uri mai mici. Rezultatul are nevoie de montaje și editări, când ar fi putut să fie un singur cadru fără nici un fel de editare. Şi totuşi este ciudat că există unele scene filmate bine, iar spre sfârșit acţiunea filmului devine mai bună.

Lăsând la o parte inconveniențele, mi-a plăcut Charlie’s Angels pentru că am fost amuzat, și chiar dacă nu am fost chiar impresionat de scenariu am fost mulțumit de scenele în care cele trei fete au lucrat împreună. Chiar de la început, de când le vedem pe Stewart şi Balinska, ne dăm seama de chimia fantastică dintre ele ca apoi, pe undeva pe la jumătatea filmului, să fie o luptă pe mai multe fronturi, la o carieră de piatră şi înainte de scena asta au o mică misiune la o cursă de cai. Cea mai bună partea a filmului sunt dialogurile amuzante care se leagă pe parcursul filmului şi bineînțeles, felul în care este interpretat de actriţe. Rămâneţi şi la scenele de pe parcursul rulării genericului care sunt pline de cameo-uri şi la fel, foarte amuzante și ele. Chiar îmi doresc ca filmul să aibă succes în afara Statelor Unite unde deja am înţeles că a fost dezastruos, însă mai există şanse.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Charlie’s Angels/”Îngerii lui Charlie” rulează cinema din 22 noiembrie și este distribuit în România de InterCom Film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.