Ascultă acest articol

“Bazat pe best-seller-ul fantasy cu același nume, The Witcher este o poveste epică despre destin și familie. Povestea a trei destine care se întrepătrund în lumea vastă a Continentului, unde oamenii, elfii, witcherii, gnomii și monștrii se luptă pentru a supraviețui și evolua și acolo unde binele să răul nu sunt ușor de identificat.”

Așa sună sinopsis-ul serialului The Witcher, care a debutat integral, cu cele 8 episoade, în această clipă pe Netflix!

După cum spune și sinopsis-ul serialul parcurge povestea și aventura a trei personaje, intepretate de Henry Cavill, Anya Chalotra și Freya Allan și anume, Geralt (The Witcher), Yennefer și Ciri, iar destinele celor trei se vor intersecta, exact ca în primele două cărți ale lui Andrzej Sapkowski, The Last Wish și Sword of Destiny. Mulți dintre voi cunosc probabil jocurile video CD Projekt bazate pe cărți, dar serialul are ca bază, însă, cărțile.

Am avut norocul să primim anticipat acces la primele 5 episoade (din totalul de 8) și se cunoaște deja că a fost confirmat și sezonul 2. Așadar haideți să povestim puțin la ce trebuie să vă așteptați de la serial, sau cel puțin primele 5 episoade ale acestuia:

În primul episod, The End’s Beginning, serialul se deschide cu o scenă întunecată cu o luptă într-o mlaștină între un monstru (stregobor) și The Witcher ca apoi să-l vedem pe Geralt într-un pub din Blaviken unde aflăm că lumea e populată și de creaturi și oameni care au suferit mutații (sunt denumiți “mutated”) și deprind anumite puteri. O astfel de “mutated” este și Renfri – o tipă pe care Geralt o cunoaște înainte de a primi misiunea să o ucidă. Aflăm și că Cindra duce un răboi crunt între regină și nemiloșii Nilfgaardians.

O cunoaștem pe regină și pe fiica sa Cirilla (Ciri), următoarea la tron și suntem martori la invadarea castelului de către Nilfgaardians, dar Ciri reușește cumva să fugă primind un ultim mesaj important “Find Geralt of Rivia. He is your Destiny!”.

Geralt se confruntă cu Renfri dar decide să nu o ucidă și pentru nerespectarea contractului, este izgonit din Blaviken.

Dacă în primul episod am aflat despre Ciri și l-am cunoscut pe Geralt, în cel de-al doilea episod, Four Marks, o cunoaștem pe Yennefer – o tipă cu probleme de sănătate, care-și face treaba de jos într-un sătuc uitat de lume, dar care află că deține puteri – este și ea o “mutated”.

Între timp, Ciri este căutată peste tot, atât de cei care vor să o readucă înapoi la castel, cât și de Nilfgaardians care vor cu orice preț să elimine orice urmă regală.

De cealaltă parte a Cindrei, Geralt acceptă o misiune și va lupta cu Devils, apoi o vom cunoaște și pe Tissaia – un personaj feminin foarte ciudat care caută fete “mutated” pentru a pune la cale ceva. O descoperă pe Yennifer și începe să o învețe arta magiei.

Dara se pierde de Ciri și aceasta continuă să înainteze în pădure.

Episodul al 3-lea, Betrayer Moon, începe cu un puști ucis de o creatură, vukodlak, într-o noapte cu lună plină și se va apela la un Witcher pentru a ucide creatura. Geralt merge spre Temeria, iar în pădure o cunoaște pe Triss Merrigold. Geralt are misiunea de a prinde o creatură (Striga) care se descoperă că este de fapt o “mutated” și o femeie de rang înalt.

Între timp Yennefer continuă cu arta magiei și se schimbă foarte mult, iar Ciri continuă să-l caute pe Dara și ajunge într-o pădure magică.

Episodul 4, Of Banquets, Bastards and Burials, începe cu Ciri care descoperă că a ajuns în pădurea Brokilon Forrest. Avem apoi o scenă clasică cu Geralt în cădiță făcând baie și apoi preia o misiune de la bardul Jaskier și merge alături de druidul Mousesack la castel unde o întâlnește pe regina Calanthe care caută pe cineva cu care s-o mărite pe fiica sa, Pavetta. Încep să vină la castel fel de fel de boieri și cavaleri pentru a cere mâna Pavettei, dar și un cavaler “mutated” pe nume Duny. Lucrurile se vor schimba foarte mult la acest eveniment.

Ciri îl găsește pe Dara, iar Yennefer trebuie să ducă pe cineva important la o locație, dar este atacată de un asasin, iar Geralt își încheie misiunea la castel și pleacă mai departe.

Bottled Appetites, la 5-lea episod, ne aduce la cunoștință un nou antagonist, un fel de shapeshifter aflat pe urmele lui Ciri, iar Witcher împreună cu bardul Jaskier trebuie să găsească un Djinn – un fel de creatură, iar lucrurile iau o întorsătură urâtă și trebuie să ajungă de urgență la un mag puternic.

Între timp Yennifer a părăsit-o pe Tissaia și a plecat din Aretuza – locul unde a învățat să-și folosească puterile și s-a stabilit într-un sătuc unde-și oferă serviciile și-și câștigă traiul.

Witcher ajunge la acest mag puternic de care are mare nevoie care se întâmplă să fie chiar… Yennefer, aceasta fiind prima întâlnire între cei doi, care este una foarte tensionantă și… plină de atracție – să-i zicem așa.

Bineînțeles, că am mers pe pereți puțin pentru că-mi doream să văd și restul de episoade, dar la fel ca și voi, am să continui din această seară să aflu ce s-a întâmplat mai departe. Am încercat să vă descriu cât se poate de fără spoilere cam la ce să vă așteptați de la fiecare episod în parte și sper că vi s-a deschis și vouă apetitul pentru un serial fantasy de calitate, marca Netflix, bazat pe cărți bune și are în spate și o franciză de jocuri video care s-a bucurat și se bucură de milioane de fani în toată lumea.

Atmosfera este poate cel mai important element care face serialul The Witcher unul unic, aparte și care ne aduce Cindra-ul din cărți pe micul ecran, cu tot cu magia, creaturile, Witcherii și luptele cu săbii și magie pe care ne așteptam mult să le vedem.

Muzica este ceea ce trebuie pentru o astfel de atmosferă, iar efectele sunt foarte bune, însă luptele sunt cele la care sigur veți reacționa. Am văzut lume întrebând curioasă pe membrii presei, care au văzut cele 5 episoade, dacă luptele sunt mai bune ca cele din Game of Thrones și pot spune decât că sunt excelente. Witcher luptă exact cum vă așteptați să o facă și din cărți și din jocurile video; mânuiește fantastic sabia și combină loviturile cu vrăji (cel puțin cea de push pe care o știm din jocuri). De asemenea, este o luptă între Geralt și câțiva “inamici” de o cruzime maximă și niște scheme de atac foarte mișto coregrafiate. Avem, de asemenea și scene de război cu mulți participanți la acțiune, dar totuși într-un număr mai mic față de altele istorice din filme precum Lord of the Rings sau serialul Game of Thrones. Sunt oricum foarte intense și bine coregrafiate.

Pentru că tot am vorbit de lupte, să nu uităm că serialul The Witcher a primit rating 16+ așadar avem scene de o cruzime destul de ridicată, cu membre și capete tăiate, sânge, scene de sex, multă nuditate – cam cum am fost obișnuiți și-n jocurile video.

Costumațiile și arhitectura satelor, castelelor, pădurile par autentice și contribuie și ele mult la atmosferă, iar sunetele sunt, la fel ca și muzica, perfect alese pentru serial și se vor auzi minunat pe un sistem Dolby Atmos, pentru care are suport, dar și grafic prin suportul HDR. Monștrii sunt și ei foarte detaliați și bine făcuți, iar armele sunt pur și simplu deliciu.

Episodul cu Striga este cred preferatul meu căci creatura arată foarte mișto, iar lupta dintre ea și Witcher e destul de intensă, dar nici povestea nu lasă de dorit cu un final interesant pe care unii probabil că nu-l vor ghici. The Witcher păstrează aproape la fiecare episod elemente neașteptate, twist-uri și asta chiar mi-a plăcut.

Per total, abia aștept să văd și restul de episoade și sunt sigur că The Witcher va prinde la telespectatori, va mulțumi fanii cărților și jocurilor și țin pumnii și pentru ca sezonul 2 să fie măcar la fel de bun ca primul sezon.

The Witcher rulează din acest moment (20 decembrie ora 10:00) pe Netflix!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.