“Este o campanie care dă dependență și care este adât de variată încât, după terminarea unei misiuni, te face să vrei imediat să continui cu următoarea.”

Gen: Acțiune, Shooter

Lansare: 31 martie 2020 (PS4)

Studio: Activision – Blizzard Entertainment

Distribuitor: Activision-Blizard România

Platforme: Windows, PlayStation 4

Clasificare: A.P.13

Sinopsis:

O experiență narativă emblematică din toată istoria jocurilor video, Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, revine din 31 martie pe PlayStation 4 prin intermediul PlayStation Store, precum și pe alte platforme în viitorul apropiat. Jocul include campania single-player cu suport pentru rezoluții până la 4K și HDR pe console, precum și suport pentru monitoare ultra-wide și un număr nelimitat de cadre pe PC.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered include și texturi îmbunătățite atât din perspectiva rezoluției, cât și a detaliilor, animații actualizate, audio remasterizat și multe altele.

Campania single-player propune jucătorilor să intre în pielea membrilor Task Force 141 și operatorilor Tier 1, într-o serie de misiuni care te țin cu sufletul la gură și care au ca obiectiv salvarea lumii de la distrugere. Misiuni precum ”Cliffhanger”, ”Takedown” și ”No Russian” se reîntorc odată cu această campanie single-player.

Call of Duty: Modern Warfare 2

10 noiembrie 2009 este ziua care a marcat lansarea unuia dintre cele mai bune și populare jocuri de gen shooter la persoana 1 cu temă de război: Call of Duty: Modern Warfare 2. În acea perioadă Medal of Honor și Call of Duty au fost francizele care se războiau care să câștige cei mai mulți fani, ambele fiind de același tip și abordând aceeași temă. În acele timpuri campania single-player era principalul element pentru toată lumea și conta enorm de mult ca totul să fie perferct. Având ca surse de inspirație evenimente și personaje reale, cele două francize s-au luptat mult pentru popularitate, dar Call of Duty este cea care a reușit să rămână până în zilele noastre, pe picioare. Bineînțeles, între timp s-au schimbat multe, a apărut franciza Battlefield, iar jocurile au înclinat aproape total spre multiplayer, campania fiind ceva opțional ori ca un fel de tutorial sau dispărând în totalitate din unele titluri.

Call of Duty a reușit să strângă multe titluri la portofoliu și a trecut prin transformări atât din punct de vedere al producătorilor și distribuitorilor cât și al și perioadei abordate în joc. De asemenea și motorul video a evoluat, s-au bazat mult pe tehnologia motion capture, iar în ultimele titluri, popularitatea multiplayer-ului a adus în fața fanilor și Warzone – un joc gratuit a cărei componentă principală este cel mai popular mod: Battle Royale.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Recunosc că a fost o surpriză foarte mare și am fost un pic și uimit de anunțul Activision-Blizzard de lansarea Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered căci, sincer, aproape că renunțasem la ideea nostalgică că vom mai primi vreodată ceva strict axat pe campanie. La vremea lansării sale, campania Call of Duty: Modern Warfare 2 a fost și va rămâne pentru mine una dintre cele mai frumoase ale francizei și de ce nu, al acestui gen și tip de joc. Campaign Remastered a venit cum nu se poate mai bine, după ce mi-am savurat pofta de nostalgie cu WarCraft III: Reforged – un alt titlu axat pe campanie și readus în prezent de către Activision-Blizzard, eram pregătit să-mi reamintesc cu plăcere de campania CoD:MW2.

Inițial tind să amestec noțiunile de Remake și Remastered cu toate că există câteva diferențe între ele deși miezul rămâne același în ambele situații, Remake-ul aducând/scoțând elemente și nefiind vorba doar de o cosmetizare. În cazul de față, cu Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered fiind vorba mai exact pe lângă o aducere la zi a motorului grafic și animații noi și de audio remasterizat și suport pentru rezoluții mai mari (4K), atât pentru PS4 cât și pentru PC.

Configurație PC minimă necesară

Beenox este studioul care s-a ocupat de această remasterizare și noi l-am testat pe PlayStation 4, iar cei care vor să-l cumpere pentru a-l juca pe PC trebuie să aibă un sistem cu cel puțin procesor Intel Core i3-4340 sau AMD FX-6300, 8GB RAM, placă video NVIDIA GeForce GTX 670 / NVIDIA GeForce GTX 1650 sau AMD Radeon HD 7950 și spațiu de stocare de 80GB și Windows 7.

Ce aduce în plus

Bineînțeles că, pe lângă această remasterizare a campaniei, cei care vor cumpăra jocul vor primi gratuit și Underwater Demo Team Classic Ghost pentru Call of Duty: Modern Warfare, inclusiv skin-ul UDT Ghost Operator inspirat de nivelul ”The Only Easy Day… Was Yesterday” ce are loc în zona arctică. Pe lângă skin-ul menționat, jucătorii vor primi și două schițe de arme pentru a fi folosite în Call of Duty: Modern Warfare și Call of Duty: Warzone, un obiect decorativ pentru armă, o nouă execuție, un mesaj vocal, un card animat, o emblemă și posibilitatea de a trece automat peste două niveluri din Battle Pass.

Poveste și Original vs Remastered

Pornind de la meniurile simple de unde-ți poți modifica tot ce ține legat de aspect, control și la partea audio, în timpul jocului poți salva sau afla mai multe despre despre obiectivele jocului. Observăm că, cel puțin versiunea de PS4 are suport pentru HDR, ceea ce face ca imaginile să fie și mai pline de viață.

Practic campania Call of Duty: Modern Warfare 2 aduce laolaltă misiuni prin ochii membrilor Task Force 141 și a operatorilor Tier 1, dar nu lipsește nici acea misiune foarte cotroversată prin ochii (sau cătarea) inamicului #1 Makarov în care trebuie să măcelărești populația unui aeroport rusesc și să scapi de intervenția autorităților. Am înțeles chiar că misiunea a fost eliminată din joc în unele locații globale, Remastered-ul fiind lansat fără aceasta.

Scopul lui Joseph Allen, recrutat de urgență de Generalul Shepherd, alături de Căpitanul John “Soap” MacTavish și Sergentul Gary “Roach” Sanderson, trebuie să intervină și să oprească atacuri teroriste puse la cale de Vladimir Makarov. Pe urmele acestuia, Căpitanul Price – fostul comandant al lui Soap, este salvat dintr-un gulag și li se alătură în cursa pentru a pune mâna pe Makarov. Jocul se încheie însă cu o răsturnare de situație în care Price și Soap trebuie să se confrunte cu un inamic… neașteptat.

Diversitatea locațiilor, al armelor, misiunilor și al tipurilor de gameplay nu te lasă nicio clipă să te plictisești. De la soare, la zăpadă, prin apă și în aer, până la a conduce un scooter pe zăpadă, a trage cu o arma automată de pe un tanc, de a comanda atacuri aeriene și de a participa la o evadare dintr-un gulag, pe întuneric cu vizibilitate pe timp de noapte, Call of Duty: Modern Warfare 2 le include pe toate, iar în versiunea Remastered totul arată și funcționează al naibii de bine atât din punct de vedere grafic, cât și auditiv. Animațiile sunt mai fluente, avem parte de mult mai multe detalii pe tot ce este în jur inclusiv la personaje, iar opțiunea de analiză a armei pe care o folosești scoate în evidență și mai mult realismul armelor respective.

Ecranele de loading au rol de informare a misiunilor în care urmează să intri și vom avea parte de multe cinematicuri cu motorul grafic din joc, ca un fel de intro pentru fiecare misiune în parte.

Din punct de vedere tehnic nu am întâlnit probleme și chiar și în momente în care pe ecran se întâmplă foarte multe, nu am dat de frame drops sau alte artificii vizuale/auditive.

Concluzie

Ca un fel de concluzie pot să zic cu mâna pe inimă că mi-a plăcut enorm de mult să parcurg din nou campania Call of Duty: Modern Warfare 2 și prin toate aceste modificări aduse de Remaster m-a făcut să simt și să retrăiesc iarăși acea senzație plăcută pe care am avut-o când am jucat jocul original. Este o campanie care dă dependență și care este adât de variată încât, după terminarea unei misiuni, te face să vrei imediat să continui cu următoarea. Nivelul grafic, auditiv și animațiile refăcute readuc la zi o campanie excelentă din franciza Call of Duty și te lasă să te scufunzi în fiecare misiune în parte în cel mai simplu și mai intens mod posibil. Această campanie este o dovadă că simplitatea, firul epic (chiar și așa segmentat/episodic) și acțiunea pură sunt mai mult decât deajuns să te simți bine când joci un shooter milităresc prin ochii personajului.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered îl găsiți din 31 martie în format digital pe PlayStation Store pentru PlayStation 4 și din 30 aprilie pe PC via Shop Battle.net.

Mulțumim Activision-Blizzard România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.