Dezbatere la Astra Film Festival după un film nerecomandat minorilor

„În plasa prădătorilor sexuali”, de Vít Klusák, Barbora Chalupová, un film șocant care scoate la iveală abuzurile online asupra minorilor

0
597
Ascultă acest articol


Proiecție eveniment urmată de dezbatere, în această seară, la Astra Film Festival. Filmul documentar „În plasa prădătorilor sexuali”, de Vít Klusák, Barbora Chalupová, care a stabilit un record absolut la box-office în Cehia – 115.000 de bilete vândute în primul weekend de proiecție, depășind Joker sau Fast&Furious, va putea fi vizionat în această seară, în premieră națională, la Astra Film Festival, începând cu ora 20:00, la Scena Lac. Vizionarea va fi urmată de o dezbatere la care publicul este invitat să participle. Tot astăzi, în cadrul AFF2020, cinefilii se vor bucura de alte filme de excepție: o premieră mondială, trei premiere naționale.

În plasa prădătorilor sexuali/ Caught in the net (eng) Vít Klusák, Barbora Chalupová, Cehia, Slovacia, 2020 este un film documentar care arată abuzurile online asupra minorilor de către bărbați. Trei actriţe, zece zile şi 2.458 de prădători sexuali. Un experiment care dezvăluie cât de gravă şi urgentă este problema abuzurilor sexuale asupra copiilor pe internet. Trei actriţe cu înfăţişare adolescentină spun că au 12 ani pe conturi false de pe reţelele de socializare. Vorbesc cu bărbaţi de toate vârstele, iar cei mai mulţi dintre ei le invită la video sex, le trimit poze cu penisul erect sau link-uri către filme porno. Unii chiar vor să le şantajeze. Şi ce se întâmplă dacă aceşti bărbaţi îşi întâlnesc victimele faţă în faţă? Filmul „În plasa prădătorilor sexual” este un nerecomandat minorilor.

După proiecția din această seară, publicul este invitat la o dezbatere moderată de jurnalista Alexandra Tănăsescu (culturaladubă.ro), cu participarea invitaților Cristian Șimonca (Blogu’ lu’ Ottravă) și Leah Iuliana Cornelia (ANITP Alba Iulia).

Tot astăzi, publicul Astra Film Festival are ocazia de a se întâlni astăzi cu regizorii Tudor Platon, după vizionarea filmului „Casa cu păpuși”, Călin Terțan și Corina Terțan (după „Moartea… punct sau virgulă?”), și cu invitații speciali Alexandra Tănăsescu, Cristian Șimonca și Iuliana Cornelia Leah care vor discuta despre lumea întunecată a pedofililor online, pericolele la care sunt supuși minorii și ce avem de făcut pentru o navigare în siguranță pe net.

„Filmele selectate pentru ediția din acest an dovedesc încă o dată că se lucrează parcă din ce în ce mai bine. Am avut ocazia să vedem în fiecare zi de festival că publicul apreciază așa cum se cuvine talentul realizatorilor și suntem încântați că am putut să oferim și în acest an întâlniri la un nivel atât de înalt între spectatori și regizori”, a declarat Csilla Kato, director artistic Astra Film Festival.

Programul zilei de joi, 10 septembrie prezintă publicului o premieră mondială, trei premiere naționale și un concert „Om la Lună”. De asemenea, trei filme din această seară se află în cursa pentru Premiul Publicului.

16:00 Amfiteatru, Muzeul Astra – „Casa cu păpuși” (Tudor Platon – Romania, 2020 • 80′). Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Film nominalizat pentru Premiul Publicului. După proiecție, Q&A cu regizorul Tudor Platon.

18:00 Târgul de țară, Muzeul Astra – „Moartea… punct sau virgulă?” (Călin Terțan, Corina Terțan – România, 2020 • 70′). PREMIERĂ mondială. Filmul este nominalizat pentru Premiul Publicului și va fi urmat de Q&A. Zece mărturii ale unor oameni care au supraviețuit morții clinice.

20:00 Piața Mică, Sibiu – „Hai să vorbim despre adulter” (Susanne Kovács – Danemarca, 2019 • 60′). PREMIERĂ națională, film nominalizat pentru Premiul Publicului. Poate că adulterul e plictisitor, dar trădarea e cu siguranță interesantă, nu-i așa?

20:00 Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu”, Sibiu – „Cântecele represiunii” (Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner – Danemarca, 2020 • 90′). PREMIERĂ națională. Supraviețuitorii unei secte din Chile rememorează 45 de ani de abuzuri și de viață la limita sclaviei.

20:00 Scena Lac, Muzeul Astra – „În plasa prădătorilor sexuali” (Vít Klusák, Barbora Chalupová – Cehia, Slovacia, 2020 • 100′′). PREMIERĂ națională (film nerecomandat minorilor). O incursiune în lumea întunecată a pedofililor online. Filmul este urmat de o dezbatere cu Alexandra Tănăsescu, Cristian Șimonca și Iuliana Cornelia Leah.

22:00 Târgul de țară, Muzeul Astra – Concert – Om la Lună

Programul complet Astra Film Festival On Air, aici: astrafilm.ro/program-2020/

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ și pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival și vor fi disponibile la casieriile AFF astfel: Începând de vineri, 4 septembrie, vor fi disponibile la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16), iar de sâmbătă, 5 septembrie, în Piața Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film) și la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) – doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfășura în 8 locații: Scena de pe Lac, Târgul de țară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru și Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava – Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori – Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în Piața Mică din centrul istoric al Sibiului.

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.