Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat data de lansare și detaliile legate de preț pentru mult așteptata consolă PlayStation®5. SIE a prezentat și noi titluri care se adaugă portofoliului PS5™, inclusiv Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy și un nou titlu God of War.

Consola PS5 se va lansa pe 12 noiembrie în șapte piețe cheie: Statele Unite, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud. Lansarea la nivel global va continua pe 19 noiembrie, atunci când consola va fi disponibilă și în celelalte regiuni*, inclusiv în Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud, Asia și Africa de Sud. PS5 Digital Edition va fi disponibilă la un preț de vânzare recomandat de 1.999,99 lei, iar consola PS5 cu unitate optică Blu-ray™ Ultra-HD va putea fi achiziționată la un preț recomandat de 2.499,99 lei.

Ambele modele PS5 vor utiliza același sistem dedicat ce integrează atât CPU, cât GPU, pentru grafică de înaltă fidelitate, până la rezoluția 4K, dar și același SSD ultra-rapid cu I/O (input/output) integrat care va livra încărcare extrem de rapidă. De asemenea, ambele modele PS5 oferă o experiență imersivă mai profundă, datorită controlerului wireless DualSense și capabilităților audio 3D, astfel încât jucătorii să se bucure de aceleași experiențe de gaming transformaționale, indiferent de versiunea PS5 pe care o vor alege.

„Încă de când am anunțat pentru prima dată anul trecut noua noastră generație de console, am primit o susținere uimitoare din partea dezvoltatorilor și a fanilor jocurilor video din întreaga lume, iar acest lucru este cu adevărat impresionant”, a spus Jim Ryan, Președinte și CEO Sony Interactive Entertainment. „Acum mai sunt doar câteva luni până la lansarea PS5, care va aduce o nouă generație de experiențe ce depășesc așteptările jucătorilor în ceea ce privește aspectul titlurilor. Abia așteptăm ca fanii noștri să experimenteze viteza incredibilă, imersiunea mai profundă și jocurile uluitoare de pe PS5 când vom lansa în noiembrie.”

La portofoliul său de jocuri, SIE a dezvăluit că va adăuga o serie de noi titluri care vor fi disponibile pe PS5, printre care:

 • Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom)
 • Final Fantasy XVI (Square Enix)
 • Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios și ScottGames)
 • Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games)
 • A new God of War title (Santa Monica Studio)

Cu titluri precum Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War și Demon’s Souls, gama experiențelor unice de gaming ce vor fi disponibile pe consola PS5 reprezintă cea mai bună selecție din istoria PlayStation. Jocurile exclusive SIE Worldwide Studios vor avea la lansare prețuri recomandate începând de la 299 lei până la 399 lei (preț recomandat).

Pentru a susține comunitatea PlayStation®4 în tranziția către noua generație, atunci când vor fi pregătiți, SIE va lansa versiuni PS4™ pentru câteva titluri exclusive: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure și Horizon Forbidden West. Aceste jocuri au fost concepute pentru ca utilizatorii să se poată bucura de funcționalitățile de ultimă generație ale consolei PS5, precum SSD-ul ultra-rapid și controlerul DualSense, însă și cei care dețin PS4 se vor putea bucura de aceste experiențe la lansare. Versiunile digitale ale jocurilor lansate pentru PS4 includ un upgrade gratuit pentru ambele console PS5, iar versiunile pe disc PS4 ale acestor jocuri includ o actualizare gratuită pentru consola PS5 cu unitate optică Blu-Ray Ultra HD.

În plus, SIE a anunțat și Colecția PlayStation Plus**, o gamă de jocuri PS4 care au definit generația, ce vor fi disponibile pentru membrii PS Plus pentru descărcare și experimentare pe consola PS5. Colecția PS Plus include jocuri extrem de apreciate, precum Batman™ Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 și multe altele.

SIE a anunțat și prețul pentru următoarele accesorii, care se vor lansa alături de consola PS5:

 • Controler Wirelss DualSense™ (individual) – 349,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Căști fără fir cu microfon PULSE 3D™ – cu suport audio 3D și microfoane cu tehnologia dual noise-cancelling – 499,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Camera HD – cu obiectiv dual 1080p pentru ca gamerii să poată face streaming în timpul momentelor epice de gameplay – 299,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Telecomanda media – pentru a naviga cu ușurință printre filme și servicii de streaming – 149,99 lei (preț recomandat de vânzare)
 • Stația de încărcare DualSense™ – pentru a încărca două controlere wireless DualSense simultan – 149,99 lei (preț de vânzare recomandat)

Pentru mai multe informații accesați: https://www.playstation.com/ps5

*Disponibilitatea în fiecare țară depinde de reglementările referitoare la import. Data de lansare a consolei PS5 pentru China este încă subiectul discuțiilor și va fi anunțată ulterior

**Disponibilitatea titlurilor din Colecția PlayStation Plus poate varia în funcție de țară. Aceasta nu este disponibilă în China

Jocuri SIE Worldwide Studios disponibile pentru PlayStation 5 chiar din ziua lansării:

 • Astro’s Playroom (Japan Studio) – pre-instalat pe PS5
 • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Destruction AllStars (Lucid Games / XDEV) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – 299,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)
 • Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – 349,99 lei (preț de vânzare recomandat)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.