Ascultă acest articol


Antologicul film al lui Stanley Kubrick Eyes Wide Shut/Cu ochii larg închişi și comercialul Atracție explozivă/Fair Game, ce o prezenta într-o nouă ipostază – aceea de actriță – pe supermodelul Cindy Crawford, vor fi difuzate la FilmCafé începând cu weekend-ul 19-20 septembrie.

Cu ochii larg închişi (1999), ultimul film al lui Stanley Kubrick, difuzat de FilmCafé duminică, 20 septembrie, trezește în continuare păreri împărțite. Celebrul regizor a apelat la Tom Cruise și la Nicole Kidman, pe atunci un cuplu inclusiv în viața reală, să joace rolul unui cuplu pe ecran aflat într-un moment de dificultate a relației, și apoi a plecat dintre cei vii înainte să finalizeze post-producția.

Rezultatul este un portret bizar al unei căsnicii sfâșiate de dubii și de gelozie. Cruise are ponderea cea mai mare pe ecran, însă Kidman este adevărata stea. Discursul ei, pe marginea patului din dormitor, despre o fantezie sexuală, este momentul pivotal al filmului. Camera urmărește figura ei pe măsură ce se lasă purtată de vină, emoție și regret. Titlul de „Cea mai lungă filmare continuă”, trecut şi în Cartea recordurilor, îi revine acestui film – a avut o perioadă de filmare de nu mai puţin de 400 de zile, fără pauze, datorită perfecţionismului antologic al regizorului. FilmCafé difuzează Eyes Wide Shut/Cu ochii larg închiși duminică, 20 septembrie, de la ora 22:00 și – în reluare – vineri, 25 septembrie, de la 01:05.

Supermodelul Cindy Crawford își făcea debutul în filmul Atracție explozivă/Fair Game (1995), difuzat de FilmCafé sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 20:10. Crawford îl are drept partener pe actorul William Baldwin. Ea joacă rolul unei avocate luate în vizor de KGB, care o vânează pentru a o ucide.

Din fericire, însă, un polițist din Miami îi va oferi protecția de care are nevoie. În spatele violenței , morții și distrugerilor, o frumoasă poveste de dragoste înflorește…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.