Sony, la CES 2021 – Redefinirea viitorului cu ajutorul tehnologiilor de mâine

CES 2021 este în desfășurare!

0
723
Ascultă acest articol


Sony Corporation („Sony”) prezintă la CES 2021 cele mai noi inițiative bazate pe tema „Redefinirea viitorului cu ajutorul tehnologiior de mâine”. Evenimentul se va desfășura într-un format exclusiv digital și va avea loc între 11-14 ianuarie 2021 (PST).

Sony pune în valoare tehnologiile de tip 3R – Reality, Real-time și Remote – dezvoltate de companie pentru a inspira Kando (emoție) prin puterea divertismentului, dar și pentru a oferi fiabilitatea necesară pentru a susține aceste experiențe.

Prezența Sony la CES 2021 este structurată în jurul a 12 subiecte ce pun în valoare felul în care aceste tehnologii de tip 3R contribuie la cele mai noi evoluții în zone precum cea a instrumentelor și soluțiilor dedicate susținerii creării de conținut, experiențe de divertisment imersive, tehnologie pentru un viitor mai bun.

În ediția CES de anul acesta, Președintețe și CEO-ul Sony Corporation, Kenichiro Yoshida, a susținut o prezentare video a celor mai importante produse și tehnologii expuse, precum PlayStation®5, VISION-S sau Airpeak și a subliniat faptul că „În combinație cu tehnologia Sony, «creativitatea nu are limite»”. Acesta a fost urmat de Bill Baggelaar, EVP (Executive Vice President) și CTO (Chief Technology Officer) Sony Picture Entertainment („SPE”), care a prezentat cele mai recente evoluții în tehnologia producției virtuale și a obținerii imaginilor volumetrice, dar și inițiativele de colaborare cu modelele din noua gamă BRAVIA XR. Ulterior, Jim Ryan, Președinte și CEO Sony Interactive Entertainment („SIE”), a evidențiat evoluția comunității PlayStation®, declarând că „acum comunitatea noastră este conectată mai bine ca niciodată și este mai diversă decât a fost vreodată. Noi celebrăm și susținem punctele de vedere distincte și preferințele care formează această comunitate”. Nu în ultimul rând, Dennis Kooker, Președinte, Global Digital Business și U.S. Sales, Sony Music Entertainment (“SMEI”) a făcut o demonstrație a modurilor variate și unice de colaborare ce implică artiști și noi tehnologii.

Întregul conținut pregătit de Sony pentru CES 2021 va putea fi accesat prin intermediul celei mai noi platforme de evenimente digitale „Sony Square”. În urma lansării sale la CES 2021, „Sony Square” va continua să ofere informații despre evenimentele digitale dedicate produselor companiei, conținutului și tehnologiilor ce aparțin de Sony Group.

Prezentarea generală a expoziției

◆Instrumente și soluții pentru susținerea creatorilor de conținut
Descoperiți tehnologii și soluții care ajută la îmbunătățirea procesului de creare de conținut de la distanță

Producție virtuală prin captarea volumetrică a lumii reale

Decorul și poziționarea locației de producție pentru film/emisiunea de televiziune sunt înregistrate ca date în cloud sub formă de puncte tridimensionale, apoi procesate și randate folosind software-ul „Atom View” al Sony Innovation Studios, fiind reproduse ca imagini de fundal pe un display Crystal LED pentru producție virtuală în timp real.

Experiența concertului artistei Madison Beer într-o realitate imersivă, datorită tehnologiei Real-Time 3D Creation
Artista Epic Records, Madison Beer, colaborează cu Sony Music Entertainment (SMEI) și Verizon pentru a crea un spectacol muzical într-o realitate imersivă, ce reinterpretează experiența de vizionare a unui concert pe platforme digitale. Utilizând cele mai noi inovații în materie de tehnologie de creație 3D, aceasta a fost transformată într-un avatar extrem de realist și va interpreta mai multe fragmente din cele mai noi cântece ale sale, într-o reconstrucție virtuală a sălii de concerte Sony Hall.

Instrumente de Producție Muzicală 360 Reality Audio

Sony și Virtual Sonics Inc., o companie dedicate dezvoltării de software pentru industria muzicală, au realizat pachetul 360 Reality Audio Creative Suite, un instrument care permite compunerea de piese compatibile 360 Reality Audio ce alcătuiesc un câmp sonor în spațiu.
Acesta le permite creatorilor și artiștilor să-și exprime cu ușurință arta într-un câmp acustic sferic la 360 de grade, utilizând platformele proprii de producție existente.
Pentru mai multe detalii, accesați comunicatul de presă disponibil la următorul link: https://presscentre.sony.ro/pressreleases/sony-anunta-extinderea-ecosistemului-360-reality-audio-3063535

Airpeak

Prima prezentare a design-ului aeronavei „Airpeak”. Echipat cu camera mirrorless Sony „α” (Alpha), Airpeak îmbină filmarea dinamică cu o experiență de zbor precisă și stabilă ce stimulează creativitatea creatorilor de producții video și explorează noi posibilități de exprimare. Prin această inițiativă, Sony încearcă să contribuie la evoluția dronelor și să genereze valoare la cel mai înalt nivel pe această piață în continuă creștere.

Suport pentru producția video cu Xperia 5 II

Telefonul Xperia 5 II, din categoria premium, compatibil 5G, captează realitatea și extinde posibilitățile de exprimare ale creatorilor cu ajutorul modurilor complexe Photography Pro ale camerei integrate și Cinematography Pro „inspirat de CineAlta”, care le permite utilizatorilor să folosească parametrii similari și setări de culoare pentru a îmbunătăți experiența de filmare cinematografică. O setare de culoare inspirată de reproducerea culorilor de tip Master Monitor din gama tehnologiilor profesionale Sony oferă o precizie a culorii fără precedent, așa cum a fost gândită de creatori. Tehnologia 5G permite transmiterea și recepționarea datelor în timp real.

Ecranul ce reproduce realitatea spațială

Un ecran ce reproduce în spațiu imagini tridimensionale, foarte apropiate de realitate, permițându-le creatorilor să-și exprime pe deplin viziunea atunci când prezintă design-ul produselor sau afișează variații de culoare sau formă, dar și să le transmită celor din jur intenția urmărită. Datorită realismului extraordinar și nivelului de detaliu, acesta extinde posibilitățile de exprimare video, de exemplu în afișaje și semnalizare tridimensională în magazine, permițând în același timp privitorului să vadă profunzimea, textura și aspectul obiectului, având un sentiment real de prezență.

Ecran Crystal LED

Noua serie Crystal LED este echipată cu procesor de înaltă performanță pentru calitatea imaginii „X1™ pentru Crystal LED” care încorporează tehnologia LED Control dezvoltată de Sony pentru noua gamă Crystal LED, cu tehnologia de procesare a semnalului extrem de apreciată implementată pe seria de televizoare Sony BRAVIA. Imagini foarte realiste pot fi exprimate într-o gamă variată de dimensiuni și moduri diferite pentru multiple utilizări practice, precum showroom-uri corporate, holuri ale diverselor clădiri și producții virtuale, oferind imagini imersive care stimulează creativitatea creatorilor.

Inovațiile Hawk-Eye pentru servicii de urmărire și analiză în baseball

Hawk-Eye, care oferă soluții dedicate sporturilor, devenind o parte integrantă din ce în ce mai importantă a noii societăți normale, oferă, de asemenea, servicii de urmărire și analiză pentru jocurile de baseball. Date exacte și detaliate sunt obținute prin intermediul tehnologiei de procesare a imaginii vizuale și prin intermediul altor tehnici care sunt folosite pentru implicarea fanilor, dar și pentru dezvoltarea jucătorilor. În viitor, Sony va consolida utilizarea datelor de acest fel în domeniul divertismentului.

◆Pentru entuziaști
Experiențe de divertisment imersive
Produse și servicii de divertisment care amplifică realitatea, au loc în timp real și sunt livrate de la distanță

BRAVIA XR

Noua serie BRAVIA XR este echipată cu Procesorul Cognitiv XR, oferind un tip de inteligență care reflectă caracteristicile cognitive umane. Acesta detectează punctele focale ale privitorului și analizează simultan numeroase elemente de calitate a imaginii pentru a produce o imagine cât mai naturală și mai apropiată de memoria umană. De asemenea, îmbunătățește sunetul la 5.1.2 canale pentru a învălui utilizatorul în sunet surround de sus în jos și de la stânga la dreapta, oferind o experiență realistă, aproape de senzația de sunet și imagine pe care o percep oamenii în viața reală.

Streaming video 360 Reality Audio cu tehnologia Spatial Sound

Sony va lansa un serviciu de streaming video pentru spectacole live, combinând câmpul de sunet redat în spațiu și imagini în 360 Reality Audio, prin colaborare cu cele mai mari case de producție muzicală și servicii de streaming, până la finalul acestui an. Ascultătorul va experimenta un simț al prezenței și o imersiune deplină, de parcă s-ar afla în același spațiu cu artistul. Înainte de lansarea serviciului, va fi disponibil un spectacol al artistei Zara Larsson, ca primă experiență de conținut video 360 Reality Audio.

Pentru mai multe detalii, accesați comunicatul de presă găsit la acest link: https://presscentre.sony.ro/pressreleases/sony-anunta-extinderea-ecosistemului-360-reality-audio-3063535

PlayStation®5

Consola PlayStation®5 (PS5™), lansată în Noiembrie 2020, este echipată cu unități SSD de mare viteză personalizate I/O, controller wireless DualSense™ și tehnologie audio 3D, toate acestea oferind experiențe de gaming revoluționare, de ultimă generație. În plus față de gama largă de titluri deja disponibile la lansare, studiourile Sony Interactive Entertainment Worldwide și dezvoltatorii din întreaga lume vor continua să ofere o serie de noi titluri, uimitoare și invoatoare.

◆Pentru utilizatorii de pretutindeni
Tehnologie pentru un viitor mai bun
O existență mai armonioasă prin inovație concentrată pe siguranță și securitate

VISION-S

Cu obiectivul de a contribui la evoluția mobilității, dezvoltarea activității VISION-S a trecut la următorul nivel. În paralel cu perfecționarea dezvoltării vehiculelor în zonele de siguranță și securitate, divertisment și adaptabilitate, în decembrie 2020, în Austria a început testarea rutieră pentru evaluare tehnică.

Din postura de „companie din domeniul divertismentului creativ cu o fundație solidă în tehnologie”, Sony va continua să ofere Kando și fiabilitate, prin tehnologiile de tip 3R ce permit conținutului să fie distribuit indiferent de locație (de la distanță – Remote), fără latență (în timp real – Real-time) și cu un simț al realității fără echivoc (realist – Reality).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.