Ascultă acest articol

Warner Bros. și Christopher Nolan au fost un subiect fierbinte de la Hollywood de aproape două decenii, întrucât toate filmele realizatorului de la Insomnia au fost distribuite de studio. Cu toate acestea, 2020 a marcat unele tulburări remarcabile în această relație profesională, deoarece pandemia COVID-19 nu numai că a dus la anularea filmului Tenet, dar Nolan a fost nemulțumit de decizia W.B. de a lansa toate filmele sale din 2021 pe HBO Max în același timp cu premiera în cinematografe. Ei bine, întrucât suntem încă la începutul anului 2021, s-a aflat că Nolan și W.B. renunță.

Potrivit The Wall Street Journal, Christopher Nolan este „puțin probabil” să colaboreze din nou cu Warner Bros., ca urmare a decizie WarnerMedia de a implementa acest plan de lansare. Public, nu s-a anunțat încă dacă Nolan avea un proiect post Tenet în lucru la studio, dar având în vedere cât de important a fost regizorul pentru W.B. de-a lungul anilor, majoritatea filmelor sale fiind puternic criticate și comercializate , este de la sine înțeles că plecarea lui ar fi o lovitură uriașă.

În 2020, se părea că Christopher Nolan și Warner Bros. se aflau pe un teren ferm, cu Tenet, primul său film de la Dunkirk din 2017, programat pentru o lansare în iulie 2020. Desigur, la fel ca atâtea proiecte de divertisment, Tenet s-a trezit afectat de criza sănătății și amânată lansarea de mai multe ori, înainte de a se stabili în cele din urmă pentru o lansare internațională din 26 august, urmată de ieșirea în orașe selectate din SUA pe 3 septembrie, cu un nivel intern mai larg. Nolan, un mare fan al experienței teatrale, a fost convins că Tenet nu va fi lansat și în sistem VOD, dar cu atâtea săli de film închise în timpul rulării pe marele ecran, nu este nevoie să spunem că performanța comercială a filmului nu a fost aproape la fel de bună ca ar fi putut fi în alte condiții.

Apoi a venit decembrie 2020, moment în care lucrurile s-au înfierbântat cu adevărat între Christopher Nolan și Warner Bros. După ce WarnerMedia a anunțat că filmele W.B. din 2021 vor fi disponibile pe HBO Max pentru o perioadă de o lună începând cu aceeași zi în care fiecare film respectiv va avea premiera în cinematografe, Nolan nu numai că și-a exprimat dezamăgirea că W.B. nu și-a informat producătorii de filme din timp cu privire la acest plan de lansare, ci a criticat pur și simplu planul în general, spunând că este o mișcare economică slabă. El a ajuns chiar să numească HBO Maxcel mai prost serviciu de streaming”.

Luând în considerare toate acestea, este de înțeles de ce Christopher Nolan taie legăturile cu Warner Bros. Presupunând că într-adevăr decide să meargă în altă parte, aceasta este, probabil, cea mai mare despărțire a regizorului de când Quentin Tarantino și-a încheiat relația cu Harvey și Bob Weinstein. și și-a mutat cel mai recent film, Once Upon a Time in Hollywood, la Sony Pictures Releasing, deoarece toate filmele sale până în acel moment au implicat fie Miramax, fie The Weinstein Company. Evident că această despărțire s-a datorat unor circumstanțe semnificativ diferite, dar în orice caz, Nolan și W.B. au mers împreună de atât de mult timp, încât va fi ciudat să nu mai avem această combinație de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.