Ascultă acest articol


Recent şi mulţumită celor de la AMC am avut ocazia să vorbim cu unul dintre cei mai populari şi cunoscuţi actori din seriale în momentul de faţă, domnul Lennie James. Dacă numele simplu nu îţi zice nimic cu siguranţă l-ai văzut într-unul din cele mai bune seriale din ultimii ani, The Walking Dead sau mai recent în spin-off-ul care l-a transformat în protagonist principal, Fear The Walking Dead. Lennie James îl interpretează pe Morgan, unul din supravieţuitorii universului The Walking Dead a cărei povesti se extinde pe numeroase episoade şi al cărei evoluţie a permis serialelor să aibă unul din cele mai bine conturate şi interesante personaje pe care le-am văzut la TV de foarte mult timp.

Lennie James as Morgan Jones – Fear the Walking Dead _ Season 6, Episode 13 – Photo Credit: Ryan Green/AMC

Interviul a fost ţinut “la o masă rotundă” online unde mai mulţi jurnalişti din toată lumea am avut ocazia să îi adresăm câteva întrebări domnului James în privinţa noilor episoade din sezonul 6 Fear The Walking Dead dar şi despre evoluţia sa ca actor şi preferinţele sale în pielea personajului. Mindset-ul cu care îl interpretează pe Morgan. De la bun început i-am adresat o întrebare relevanta situaţiei din serial şi este vorba de chimia dintre el şi John Dorie, un alt co-protagonist a serialului. În afară de evidenţele lucruri pozitive pe care le-a avut de spus despre actorul Garret Dillahunt, Lennie James a menţionat că transferul de la chimia pe care o au cei doi ca oameni se vede foarte clar şi în cea pe care o au în pielea personajelor însă a preferat să ţină secret ce se va întâmpla cu cei doi în viitoarele episoade.

O altă întrebare a venit din partea unui jurnalist care a menţionat ceva foarte interesant de care nu multă lume care se uită la serial îşi dă seama şi acel lucru este că serialul Fear The Walking Dead şi cumva şi The Walking Dead au ajuns un fel de bază Westernului modern lucru cu care şi Lennie a fost de acord. A mai adăugat că aceasta comparaţie este discutată la intern de distribuţie şi de creator şi cum viziunea westernului a adaptată în zilele noastre cu singurul element diferit acela de walkeri însă deloc departe de problemele şi situaţiile în care filmele trecutului cu Cowboy şi Indieni erau concepute.

Filozofia lui Morgan, cea de pacifist într-o lume care se dovedeşte din ce în ce mai crudă şi nemiloasă, a fost adresată în acest interviu şi Lennie James a avut ocazia să ne povestească cum interpretează acest personaj. Deşi nu îi este dificil datorită faptului că rezonează cu acest personaj, interpretându-l de atâta timp, a ţinut să menţioneze faptul că optimismul sau este una din forţele care îl împing spre a contura atât personajul cât şi motivaţia acestuia. Când devin unul şi acelaşi încearcă să se pună în situaţia serialului şi caută să vadă lucrurile bune sau soluţia potrivită.

Când a fost întrebat dacă credea că Fear The Walking Dead o să ajungă la atâtea sezoane, atât de departe cu poveştile pe care le avea de spus, transformându-se aproape într-un serial stand-alone nu doar un simplu spin off, domnul James a răspuns că totuşi a fost un pic surprins însă de la bun început a crezut în acest univers şi direct din The Walking Dead era clar că lumea trebuia extinsă peste grupul de supravieţuitori cu care ne-am obişnuit. Însăşi Fear The Walking Dead a avut nevoie să evolueze şi să se schimbe, să spună alte poveşti şi de aceea avem în ziua de astăzi un serial care este propriul său “monstru”.

Care armă o preferă Morgan?

Iar una dintre ultimele întrebări adresate a fost “Care armă o preferă Morgan?” la care domnul James a zâmbit şi ne-a povestit că deşi există o evoluţie în serial a armelor şi cât de emblematice sunt acestea, Magnum Revolver-ul lui Rick din The Walking Dead, Lucille, bâta de baseball cu sârmă ghimpată a lui Negan sau arbaleta lui Daryl, băţul cu care Morgan merge şi cu care se luptă a rămas preferatul său. Ne-a povestit şi ce înseamnă acel băț pentru el, cum nu este doar o simplă armă ci şi cârja lui la drum dar şi simbolic, reprezintă un anumit nivel de disciplină şi este o armă cu care se te aperi mai mult decât să ucizi și desăre tăria şi forţa de care ai nevoie să mânui o asemenea armă simplă într-o lumea că cea din Fear The Walking Dead.

Fear The Walking Dead rulează acum la AMC și a ajuns la sezonul 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.