Ne aflăm la doar două zile distanță de revenirea celui mai popular serial Netflix din România: La Casa de Papel/Money Heist/”Fabrica de bani”! Partea a 5-a a serialului plin de acțiune și suspans, va reveni la Netflix din 3 septembrie începând cu ora 10 cu primul volum, cel de-al doilea urmând să sosească din 3 decembrie 2021.

Pe scurt în Volumul 1 din Partea a 5-a, banda este închisă în Banca Națională a Spaniei de peste 100 de ore și continuă de unde s-a rămas în Partea a 4-a. Membrii grupului au reușit să o salveze pe Lisabona, dar, după pierderea unuia dintre coechipieri, îi așteaptă unul dintre momentele lor cele mai întunecate. Profesorul a fost capturat de Sierra și, pentru prima dată, nu are un plan de evadare. Tocmai când pare că nimic altceva nu mai are cum să meargă prost, în fața lor apare un dușman mai puternic decât toți ceilalți întâlniți până atunci, și anume armata. Se apropie sfârșitul celui mai mare jaf din istorie, care este pe cale să se transforme într-un adevărat război.

LA CASA DE PAPEL (L to R) ÁLVARO MORTE as PROFESOR, NAJWA NIMRI as ALICIA SIERRA in episode 01 of LA CASA DE PAPEL. Cr. MANOLO PAVÓN/NETFLIX © 2020

Noi am avut plăcerea să urmărim anticipat primele două episoade intitulate The End of the Road respectiv Do You Believe in Reincarnation? și putem să vă spunem din start să vă țintuiți bine în canapele și să lăsați ronțăielile și băutura deoparte pentru că veți sta ca pe ace cu acțiune și suspans non-stop, dar și întorsături de situație – cum bine ne-a obișnuit serialul și Alex Pina.

LA CASA DE PAPEL (L to R) JAIME LORENTE as DENVER, BELÉN CUESTA as MANILA, ÚRSULA CORBERÓ as TOKIO in episode 04 of LA CASA DE PAPEL. Cr. TAMARA ARRANZ/NETFLIX © 2020

În primul episod al primului volum (din două) a părții a 5-a pornim fix de unde am rămas la sfârșitul Părții a 4-a cu Profesorul prins de inspectorul Alice Sierra de unde începe o perioadă de tortură pentru a afla care este planul cu aurul topit din cadrul Băncii Spaniei, unde se află grupul. Nici grupul nu o duce prea bine atunci când o parte din ostateci pun mâna pe arme și pe camera de arme și deschid focul împotriva grupului.

Pe de altă parte avem imagini cu Berlin care merge la fiul său Rafael totul fiind un plan despre care vom afla mai multe pe parcurs, iar armata își face intrarea, Colonelul Tamayo apelând la un fost membru periculos al armatei, Martinez Sagasta.

LA CASA DE PAPEL (L to R) ESTHER ACEBO as ESTOCOLMO in episode 02 of LA CASA DE PAPEL. Cr. TAMARA ARRANZ/NETFLIX © 2020

În cel de-al doilea episod, lupta continuă în interior, la fel și jocul dintre Sierra și Profesor, iar Martinez pune condiții armatei că dorește să-și facă singur echipa de intervenție sau nu se implică deloc. Și membrii echipei ceruți de acesta… nu sunt tocmai cetățeni model.

Acțiunea e practic non-stop, cu scene armate în interiorul băncii care amintesc de cele din Matrix, explozii, răni, planuri date peste cap – nimic nu e ceea ce pare. Două episoade cât un întreg film de acțiune în care pur și simplu nu ai timp să respiri.

LA CASA DE PAPEL (L to R) RODRIGO DE LA SERNA as PALERMO, ITZIAR ITUÑO as LISBOA, JAIME LORENTE as DENVER, BELÉN CUESTA as MANILA in episode 02 of LA CASA DE PAPEL. Cr. TAMARA ARRANZ/NETFLIX © 2020

Camerele abordează unghiuri în stil utilizate de Bay în Bad Boys – filmări de la nivelul picioarelor în sus, efectele speciale audio te fac să tresari la fiecare glonte tras și așteptați-vă la un arsenal de arme stufos. Pe lângă muzica de suspans de pe fundal distingem și câteva piese parcă perfect alese pentru momentele tensionate din serial și printre ele sunt “Too Late to Turn Back Now” de Cornelius Brothers & Sister Rose, Concerto No. 2 in G-Minor, Op. 8, (Summer) de Antonio Vivaldi, “Kingston Town” de UB40 ca apoi să auzim și Phoebe Bridgers cu “Friday I’m in Love” și faimoasa melodie de care ne era dor cu toții, din generic My Life Is Going On” de Cecilia Krull.

Bineînțeles că ne revedem cu toate personajele (rămase în viață până acum) cu nume de orașe ale găștii și-l vom revedea pe Berlin, dar îl vom cunoaște și pe René (Miguel Ángel Silvestre), “a ghost from the past”.

LA CASA DE PAPEL (L to R) HOVIK KEUCHKERIAN as BOGOTÁ, ÚRSULA CORBERÓ as TOKIO, RODRIGO DE LA SERNA as PALERMO, ITZIAR ITUÑO as LISBOA, MIGUEL HERRÁN as RÍO, JAIME LORENTE as DENVER in episode 02 of LA CASA DE PAPEL. Cr. TAMARA ARRANZ/NETFLIX © 2020

Clar, primul volum din Partea a 5-a a serialului începe excelent, cel puțin din primele două episoade și abia așteptăm să vedem ce urmează!

Primul volum din Partea a 5-a La Casa de Papel/Money Heist/”Fabrica de bani” va sosi la Netflix din 3 septembrie începând cu ora 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.