Unde dai și unde crapă (Snatch), inspirat de filmul cult omonim, regizat de Guy Ritchie, promite multă acțiune, dar și umor negru britanic.

Creator:  Alex De Rakoff

Gen: Comedie, Crimă

Lansare: 18 aprilie

Durata: 1h/ep

Producător: Crackle

Post difuzare: AXN România

Clasificare: AP.15

Actori:

Rupert Grint     …      Charlie Cavendish
Luke Pasqualino     …      Albert Hill
Lucien Laviscount     …      Billy ‘Fuckin’ Ayers
Marc Warren     …      Bob Fink

Sinopsis:

Serialul Unde dai și unde crapă este inspirat de filmul cult omonim, lansat în 2000, ce spune povestea unui grup de tineri pungași. După atacul asupra unui camion plin cu aur, grupul este implicat într-o serie de evenimente neașteptate. De-acum încolo, tinerii intră în liga mare a crimei organizate, unde gangsterii internaționali fac lege. Trebuie să învețe rapid să facă față provocărilor: o Londra tot mai nesigură, polițiști omniprezenți, luptători aprigi ring și infractori locali periculoși.

Într-unul dintre personajele principale îl veți revedea pe Rupert Grint, cunoscut pentru rolul Ron Weasley în seria de filme Harry Potter. Unde dai și unde crapă este prima sa experiență pe platourile de filmare ale unui serial. Grint joacă rolul lui Charlie Cavendish, un gangster care provine dintr-o familie bogată și dezorganizată. Actorul este, de asemenea, producătorul executiv al noului serial. Partenerul de ecran al lui Grint este Luke Pasqualino, cunoscut din serialele Skins și The Borgias. În rolul lui Sonny Castillo, șeful mafiei locale, îl veți întâlni pe Ed Westwick, Chuck Bass din Gossip Girl. În rolul tatălui personajului principal îl veți putea urmări pe Dougray Scott, actor cunoscut pentru aparițiile din Desperate Housewives, Mission Impossible 2 sau Taken 3.

Filmările primului sezon, ce numără 10 episoade, s-au desfășurat la Manchester. Printre regizorii producției: Lawrence Gough (Doctor Who) și Nicholas Renton (The Musketeers). Creatorul serialului este Alex De Rakoff, cunoscut pentru Dead Man Running, The Calcium Kid și jocurile video Need for Speed: The Run, Grand Theft Auto 2.

Recenzie:

Serialul Snatch / “Unde dai și unde crapă” produs de Crackle urmărește povestea unor tineri într-o Londră periferică și unul dintre personaje, undeva prin episodul zece, menționează România și este o copie fidelă a filmului „Snatch” de Guy Ritchie.

Primul lucru care te va lovi din momentul în care vezi trailerul va fi prezența lui Ron Rupert Grint care interpretează un personaj secundar, ilustrat într-un aristocrat care sudează țigările și are o înclinație pentru droguri. Cu toate că mai sunt actori care au jucat în alte seriale și sunt foarte recognoscibili, actorul din Harry Potter este, de departe, starul acestui serial. Dacă am spune că serialul este Regele Arthur, atunci Rupert Grint este Excalibur, Merlin și cavalerii mesei rotunde.

Rupert Grint

După ce îți trece șocul prezenței lui Weasley Rupert Grint, accentele devin o atracție principală. Felul în care se amestecă accentul scoțian cu cel englez, jamaican, cubanez, englez interpretat de un american și alte astfel de diluări, observi că îi adaugă serialului un strop de autenticitate de târg marocan. Când parcurgi serialul, te lovesc, imposibil, stereotipurile și expresiile care nu-și au locul, asta în principal din cauza faptului că dialogul în sine este unul slab. Personajele sunt previzibile, iar firul narativ pare să fie compus dintr-o carte pentru copii unde iepurașul este traficant de arme și ursul din pădure vinde mure trase prin cocaină și ți se repetă asta aproape în fiecare episod.

Un serial copie a unei copii cu un twist fascinant

Când spun că serialul copiază fidel filmul „Snatch” al lui Guy Ritchie nu mă refer doar la personaje, acțiune și fir narativ – ambele sunt o încercare semi-reușită de a arunca o grămadă de idei într-un ceaun și să speri că îți iese un magret de canard à la Tarantino – ci și la faptul că te prinde timp de 43 de minute în fața ecranului. Lipsa de inspirație a regizorilor este înlocuită cu pasiunea și talentul actorilor, care chiar dacă sunt îmbrăcați în aproape aceleași haine pe tot parcursul sezonului, reușesc să te intrige destul cât să spui că vrei să vezi și episodul următor, doar de dragul de a-i vedea în aceste roluri.

Serialul „Snatch” este ceva ce eu aș fi renunțat să mai văd după primele două episoade, însă este ceva unic și fascinant despre el. Nu-mi pot explica ce este în afară de motivele expuse mai sus. Conglomeratul de actori foarte buni, rețeta folosită și de Guy Ritchie și de cei trei regizori, care să dea o anumită consistență cel puțin intrigantă prin felul în care ei își intră în rol și reușesc să te uimească, trebuie să recunosc – m-a cucerit.

Serialul Snatch / “Unde dai și unde crapă” debutează de astăzi, 18 aprilie, la AXN România începân cu ora 23.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.