Ascultă acest articol

Pentru a promova lansarea noului serial sci-fi Open Your Eyes, Netflix a colaborat cu artiștii Hania Rani, Dobrawa Czocher și MELT Studio, pentru a crea o experiență unică. Inspirat de serialul care abordează lumea minții, a identității și a talentului artistic, proiectul „Deschide ochii și vezi muzica” are scopul de a invita spectatorii să privească în interiorul procesului creativ al artiștilor și să asiste la emoțiile lor în timpul interpretării.

Pentru a permite publicului să vadă muzica, artistele au fost conectate la o interfață creier-computer în timpul spectacolului. Semnalele colectate au fost apoi traduse în animații 3D simulate în timp real și proiectate înapoi în mediu.

Echipa MELT, Kuba și Kamila: Caracterul evaziv al gândurilor, intensitatea și incertitudinea emoțiilor ne-au inspirat să traducem impulsurile în simulări fluide, care au fost generate în timp real. Scopul nostru a fost să surprindem performanța efemeră într-un mod captivant – creând o experiență multimedia interactivă atât pentru artiști, cât și pentru public. Estomparea liniei dintre artă și tehnologie.

După creionarea viziunii, MELT a început cercetarea și dezvoltarea. Am colectat datele de la BCI și alte dispozitive în timpul unei serii de experimente și repetiții cu cele două artiste. Datele colectate au fost apoi analizate alături de muzică, videoclipuri ale spectacolelor și date de captare a mișcării pentru a afla cât mai multe despre fiecare subiect. Apoi, semnalele EEG au fost combinate cu mișcarea mușchilor faciali pentru a genera valori de performanță legate de starea emoțională a interpretului.

Hania Rani: „Tehnologia utilizată a făcut posibil să asistăm la interpretare pe măsură ce o experimentăm – este un proces interesant. Dar sper că rezultatul va fi în primul rând înțeles ca puterea muzicii, a artei și a emoțiilor umane.”

Dobrawa Czocher: „Cred că mințile umane au o putere incredibilă, mintea și arta au o forță incredibilă. Am abordat acest proiect cu deschidere și curiozitate cu privire la ce va aduce și ce va arăta despre emoțiile mele, sau ce se întâmplă în interiorul meu, în interiorul nostru atunci când ne interpretăm muzica.”

Piesa interpretată în timpul evenimentului este de pe viitorul album al celor două artiste, numit „Inner Symphonies” – o asociere perfectă cu proiectul. Piesa, numită „Dunkel”, a avut premiera online pentru acest proiect și experiența a dezvăluit culori uimitoare din această muzică, deși „Dunkel” înseamnă „întuneric” în germană. ”

Înregistrarea live a fost realizată la Institutul de Inginerie Energetică din Varșovia, un spațiu care a văzut o mulțime de experimente care implică energie, dar care până acum nu au implicat niciodată energia umană și creativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.