Extra Bass este certificat Sony și implementat în multe dintre device-urile sale audio, fie că e vorba de sisteme, căști sau boxe. Pentru că bass-ul contează foarte mult atunci când asculți muzică, urmărești filmele/serialele preferate sau vrei să simți cu adevărat un joc.

Sony vine cu o soluție audio portabilă, de această dată cu tot cu al său Extra Bass! Cu dimensiuni reduse și colorate viu, Sony SRS-XB13 par a fi ceea ce au nevoie petrecăreții aflați în deplasare. Haideți să vorbim puțin despre ele.

Pachet

Sony SRS-XB13 vin în niște cutiuțe mici din carton pe care avem imagini cu produsul, brand-ul și modelul, detalii despre specificații, mențiunea că sunt wireless (via Bluetooth) și au o autonomie a baterie de 16 ore, sunt rezistente la apă, se pot împerechea câte două (stereo) și au o curea de susținere. Nu lipsește nici agățătoarea pentru expunere la raftul magazinelor, iar la interior avem un ghid de utilizare, carticele de garanție traduse în diferite limbi, cablul de alimentare USB-USB-C și bineînțeles, boxa – care vine cu cureaua atașată.

Sunt disponibile în mai multe culori, care mai de care mai stridente, iar noi am primit în teste o pereche în nuanța “Lemon Yellow”.

Aspect

Acea nuanță “Lemon Yellow” nici că putea fi mai stridentă și predomină pe toată suprafața boxei, în partea de sus având o sită care acoperă difuzorul, în partea opusă – șezut – avem o suprafață cauciucată antiaderentă cu câteva specificații ștanțate pe mijloc și o teșitură. Teșituri avem și mai sus puțin, pe unde este evacuat aerul generat de difuzor, iar acea curea din material textil împletit vine atașat de partea din mijloc a boxei care are o formă cilindrică. Cureaua are o clemă de plastic de prindere.

Lângă incripția Sony cu gri, avem pe aceeași parte și panoul de comenzi Power, Pair (împerechere) Bluetooth, Play/Pause și Volum +/-. Tot aici avem și LED-uri de stare plus un microfon, iar sub o clemă de cauciuc avem ascuns portul USB-C pentru alimentare. Întreaga boxă este plăcută la atingere, ușor catifelată și are o greutate redusă.

Per total SRS-XB13 este o boxuliță portabilă frumușică foc pe care e imposibil să n-o placi!

Tehnic

Frumușică o fi SRS-XB13, dar să vedem cum stă și din punct de vedere tehnic! Lămâița încorporează un difuzor de 46 mm și încorporează tehnologia DSP, Extra Bass-ul fiind ciireașa de pe tort!

Rezistentă la apă și la praf, cu o clasificare IP67, SRS-XB13 dispune de o autonomie de 16 ore, conform Sony, LED-uri de înștiințare despre starea acesteia, butoane multimedia pentru muzică dar și pentru apeluri telefonice via mobil (include microfon) și conectare rapidă prin Bluetooth 4.2. Două boxe la fel se pot împerechea ușor transformând muzica într-una stereo.

Se pare că și din punct de vedere tehnic, boxulița Sony se ridică la nivelul aspectului, dar ne vom convinge imediat în teste.

Testare

Boxele portabile sunt din ce în ce mai căutate și utilizate în deplasare fie pentru distracție și entertainment fie ca și device hands free atunci când este nevoie. SRS-XB13 este genul de boxă pentru tineret, gata de aventură, pe care s-o ai cu tine mereu, fie agățată de rucsac, de ghidonul bicicletei/scooter-ului sau la plajă prinsă de umbrelă.

E rezistentă la apă (stropi) și praf și pare destul de rezistent construită încât să nu pățească ceva la lovituri ușoare, iar faptul că poți împerechea două astfel de device-uri pentru a le transforma în boxe stereo le face potrivite pentru vizionări de filme/seriale.

Legate la device-ul mobil, poți prelua apelurile telefonice via Bluetooth destul de ușor pentru că boxulița încorporează un microfon și poți chiar și prelua/închide apeluri din butonul de pe ea. Butoanele de volum sunt și ele acolo, LED-urile de stare te ajută să știi care e situația boxei (la pariere, nivel baterie etc), iar încărcarea se face relativ rapid prin cablu USB-C. Depinde ce sursă de alimentare folosești (încărcător de telefon, PC etc) încărcarea se face mai lent sau mai rapid.

Autonomia este foarte bună pentru că am obținut aproape o zi în care am folosit boxulița cu foarte puține pauze între sesiunile de muzică redată de pe mobil, de pe Spotify și câteva preluări de apeluri telefonice. Încărcarea la un încărcător Fast Charge s-a făcut în jur de o oră, cu aproximație, deci nu am avut prea mult de așteptat.

Jocurile de pe telefon se aud foarte ok pe o pereche de boxulițe stereo, la fel și serialele/filmele preferate de pe Netflix, Amazon Prime Video, HBO GO și clipurile de pe YouTube, iar calitatea sunetului este bună mulțumită și Extra Bass-ului, volumum maxim fiind însă parcă prea încet (în comparație cu alte device-uri de acest gen, de asemenea dimensiuni).

În mână SRS-XB13 arată grozav – sunt micuțe, ușoare, culoarea e foarte plăcută și se simt plăcut la atingere.

Am încercat și conectarea și la alte device-uri, nu numai mobil, și le-am conectat rapid și pe două tipuri de laptop-uri (Gaming și Office), televizor, PC (cu Bluetooth integrat) și o tabletă. Aproximativ 10 metri (fără ceva între) față de sursă, nu au fost întreruperi via Bluetooth.

Nu am aruncat apă sau praf pe ele, recunosc, dar am încredere în general în ce spune Sony și-i cred pe cuvânt.

Concluzie

Nu ai cum să contești calitatea sunetului redat de SRS-XB13, care este fără pată, dar volumum maxim pare prea mic, însă pariat cu o a doua boxă la fel, obți un sunet Stereo la un volum decent. Faptul că e rezistentă la apă și praf, are o autonomie foarte bună și arată de-ți vine s-o mănânci, face din SRS-XB13 cel mai potrivit partener de deplasare pentru ascultat muzică și preluat apeluri telefonice!

Sony SRS-XB13 se comercializează la un preț de aproximativ 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.