După o primă ediție reușită, Festivalul Film Bun la Moinești revine la Centrul Cultural Lira, în perioada 8-10 octombrie 2021. Evenimentul aduce împreună invitați din lumea filmului, actori și regizori, alături de criticul de film Irina-Margareta Nistor. În cele trei zile, după proiecțiile de film, spectatorii sunt invitați la discuții cu Ada Galeș, Octavian Strunilă, Magda Catone și Andrei Zincă.

„La început de an nou universitar, venim la Moinești cu filme cu umor, cu istorie și cu multă iubire, o călătorie în timp și spațiu, acum când a 7-a artă ne e cea mai bună călăuză. Pe curând la cinema și în fermecătoarea pădure, care are o sora în cel mai recent James Bond”, spune Irina-Margareta Nistor, care se declară fană a municipiului Moinești.

„Este cel de-al treilea an în care iubitorii de filme pot participa la un festival de film la Moinești, fiind un eveniment important în comunitatea noastră. Ne amintim cu plăcere experiența festivalului de film din anii precedenți și invitații celebri care ne-au onorat cu prezența lor – Mihai Șora, Ileana Popovici, Irina Margareta Nistor. Așadar, anul acesta, ne vom bucura de o nouă experiență cinematografică – o ediție cu filme complexe, un mix de comedie și dramă, unele dintre ele considerate de critici ca fiind cele mai bune filme românești recente, precum filmul „Berliner” (regia Marian Crișan) sau pelicula care a suscitat un val de comentarii pe rețelele sociale „Și atunci ce e libertatea?” (regia Andrei Zincă). Vă așteptăm cu drag și cu invitați speciali – Irina Margareta Nistor, Magda Catone, Ada Galeș, plus alte câteva surprize și vă urăm vizionare plăcută”, a ținut să precizeze Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

„Noua ediție Film Bun are în spate o colaborare începută în 2018, atunci când am descoperit interesul cinefililor din Moinești față de evenimentele cinematografice. Ne bucurăm că autoritățile de aici au conștientizat nevoia actelor culturale și, împreună, am reușit să creionăm un eveniment de calitate”, precizează Andrei Giurgia, în calitate de director al Festivalului Serile Filmului Românesc, prin care se realizează Festivalul Film Bun.

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile.

Informații despre invitați, filme & program: https://festivalsfr.ro/filmbun/.

Programul complet:

Vineri, 8 octombrie 2021
Ora 19.00 – Complet necunoscuți (regia Octavian Strunilă) – AP 12
Invitați: Ada Galeș (actriță), Octavian Strunilă (regizor), Irina-Margareta Nistor (critic de film)

Sâmbătă, 9 octombrie 2021
Ora 16.00 – Berliner (regia Marian Crișan) – AP 12
Invitat: Irina-Margareta Nistor (critic de film)

Ora 18.30 – Și atunci, ce e libertatea? (regia Andrei Zincă)
Invitați: Magda Catone, Andrei Zincă (regizor/via ZOOM), Irina-Margareta Nistor (critic de film)

Duminică, 10 octombrie 2021
Ora 16.00 – Vacanță la Roma (regia William Wyler)
Invitat: Irina-Margareta Nistor (critic de film)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.