Marți, pe 26 octombrie a avut loc Adobe MAX, conferința pentru creativitate a celor de la Adobe, inspirând creativi din întreaga lume să-și aducă ideile la viață.

Adobe a anunțat două noi funcții AI puternice pentru Adobe Lightroom și Lightroom Classic, accelerate de plăcile video NVIDIA RTX. Noile funcții, cele mai noi laptopuri Studio și multe altele vin alături și de driverul NVIDIA Studio pentru luna octombrie, deja disponibil.

Entuziasm MAXim

Începutul conferinței a debutat cu o sumedenie de anunțuri pentru creatorii care folosesc aplicații Adobe Creative Cloud și Substance 3D.

Noi funcții din Adobe Lightroom și Lightroom Classic aduc AI puternic în mâinile mai multor creatori de conținut. „Select Subject” care izolează oamenii și „Select Sky” pentru a captura cerul sunt funcții de mascare bazate pe AI care rulează cel mai bine pe plăcile video NVIDIA RTX.

Chiar și cei mai avansați artiști au nevoie de timp semnificativ pentru a crea și rafina funcții de mascare de mână. Cu avansurile din zona inteligenței artificiale, acum nu mai este cazul. Plăcile video NVIDIA RTX accelerează aceste funcții importante.

Adobe Premiere Elements primește funcția „Auto Reframe” din Premiere Pro și Rush, bazată pe Adobe Sensei pentru a încadra automat cele mai importante părți ale unui cadru atunci când se ajustează raportul de aspect pentru social media. Reîncadrarea video cu tehnologie RTX este acum de până la 3 ori mai rapidă decât doar prin CPU.

Mai devreme în acest an, Adobe a lansat colecția Substance 3D – care include și Stager, Sampler, Designer și Painter. Adobe Substance 3D Stager facilitează montarea scenelor 3D pentru generarea de fotografii de produs.

Ray Tracing accelerat exclusiv de NVIDIA RTX oferă o grafică mai clară în viewport și accelerează rapid randarea imaginilor interactive fotorealiste – de până la 11 ori mai rapid decât doar prin CPU – oferind timp prețios artiștilor 3D.

NVIDIA Studio la MAX

Adobe MAX a pornit cu sesiunea Crearea lui Marble RTX cu Substance 3D și NVIDIA Omniverse.

Jacob Norris, environment artist la NVIDIA a oferit o privire în spatele scenelor despre cum artiști NVIDIA au creat demo-ul jucabil Marbles RTX în mai puțin de două luni. Explorează modul în care echipa a folosit funcții din Substance 3D Painter și află sfaturi despre NVIDIA Omniverse pentru a crea mini-jocuri interactive și pentru a atinge hiper-realism în timp real.

Trei tutoriale video NVIDIA Studio au fost lansate la Adobe MAX:

• Lucrează mai rapid cu ray tracing în timp real & AI în Adobe Substance – despre cum se folosește ray tracing accelerat RTX pentru a vizualiza și ajusta design-ul rapid, permițând în același timp randarea finală mai rapidă.
• Unmask AI! Află mai multe despre uneltele de mascare în Adobe Lightroom – Noile funcții „Select Sky” și „Select Subject” accelerate de RTX produc măști extrem de rafinate în câteva secunde.
• Crează peisaje incredibile în câteva secunde cu NVIDIA Canvas – Află mai multe despre aplicația AI revoluționară pentru pictat, NVIDIA Canvas, bazate pe HP Zbook Studio cu plăci video NVIDIA RTX, dar și despre cum să dezvolți și să iterezi idei mai ușor.

NVIDIA Studio a făcut un parteneriat cu P.S. ARTS, o organizație non-profit care oferă educație în domeniul artei în școli publice și comunități. Pentru fiecare click pe pagina Studio de sponsori din timpul Adobe MAX a contribuit cu 1$ (până la 25.000$) pentru P.S. ARTS.

Update-uri la aplicații creative și cel mai nou Studio Driver

Driverul Studio din Octombrie livrează suport pentru noile funcții Adobe plus update-uri la aplicații în denoising pentru fotografii și livestreaming.

Update-ul de săptămâna trecută al DxO PhotoLab 5, un software de editare foto care dispune de tehnologia DeepPRIME cu AI reduce zgomotul digital în poze care au fost făcute în condiții de luminozitate scăzută sau alte condiții.

Integrarea nucleelor Tensor în DeepPRIME reduce dramatic timpul de eliminare al zgomotului, mai ales în cazul exportului în masă, dar păstrând rezultate mai clare cu mai multe detalii.

În alte update-uri recente, software-ul de livestreaming Gamecaster a integrat funcția „Noise Removal”, bazată pe aplicația NVIDIA Broadcast. Acum, creatorii de conținut pot seta diferite niveluri de eliminare a zgomotului în funcție de sursa audio, lucru care poate rezulta într-un nivel crescut de calibrare fină pentru a îmbunătăți valoarea producției stream-ului live de gaming.
Pentru a beneficia de optimizările de performanță și suport, descarcă driverul NVIDIA Studio din octombrie (varianta 472.39) din GeForce Experience sau de pe pagina de descărcare a driverelor.
Toamna aduce noi sisteme Studio
Laptopurile și desktopurile NVIDIA Studio sunt construite special cu ecrane care oferă culori vii, memorie foarte rapidă, spațiu de stocare semnificativ și plăci video NVIDIA RTX puternice pentru a spori fluxurile de muncă creative.

Noul laptop Studio Microsoft Surface combină performanța crescută cu versatilitatea. Dispune de un ecran cu un unghi de vizualizare personalizat, este „perfect pentru profesioniști din domeniul creativ” conform WIRED și este disponibil pentru cumpărare.

HP a anunțat noul desktop all-in-one ENVY de 34 inci, construit special pentru creatori de conținut cu o placă video GeForce RTX 3080. Mulți creatori așteaptă cu nerăbdare această nouă lansare de PC, numită de Windows Central drept „cel mai complet AIO”.

O altă alegere populară pentru creatori de conținut va fi și Asus ProArt Studiobook 16 OLED, care dispune de un NVIDIA RTX A5000. Disponibil curând, a primit note mari din partea PC Mag pentru „rotița versatilă de input, ecranul 4K OLED și componentele foarte bune NVIDIA”.

GTC în curând

Conferința globală de tehnologie, NVIDIA GTC se întoarce între 8 și 11 noiembrie și aduce împreună inovatori, cercetători și artiști care dau formă lumii în care trăim cu ajutorul AI, graficei pe computer și altelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.