În anul curent, 2021 piața telefoanelor mobile a primit serii și modele noi de smartphone-uri și am luat parte și la schimbări în topul celor mai populare branduri din lume. Branduri care, cândva au condus în primele locuri, au fost detronate de branduri relativ mai noi care se bat acum între ele pentru tronul celui mai popular brand global.

În această bătălie acerbă clientul este în cel mai mare avantaj pentru că primește serii și modele noi dintre care să-și aleagă exact ce i se potrivește și competiția întotdeauna va aduce prețuri mai bune pentru buzunarele acestuia. În ultima vreme s-a creat un fel de rutină de a lansa anual câte un model nou pentru seriile cele mai de succes ale brandurilor ceea ce ne lasă cu întrebarea: Ce se întâmplă cu modelele vechi, după un an când apare următorul model? Această întrebare deschide alte întrebări precum: Modelele sunt de calitate îndoielnică dacă au doar o viață de trai? E diferența atât de mare între modele și e necesar câte un model nou pe an? Plus multe altele adiacente.

Am primit o propunere de la OnePlus România de a face un articol despre unul dintre cele mai noi și populare modele ale sale, One Plus Nord2 – pe care l-am avut în teste încă dinaintea lansării oficiale și am publicat părerile noastre chiar în ziua lansării oficiale, mai exact despre cum se descurcă acest terminal, după aproape jumătate de an de utilizare. Pentru a găsi oarecum o explicație sau un presupus răspuns la întrebările de mai sus, am acceptat să facem acest articol.

Cum se descurcă One Plus Nord2, după aproape jumătate de an de utilizare?

Haideți să luăm Nord2 ca model pentru a răspunde la întrebări, mai ales că l-am testat și am avut ocazia să-l folosim zilnic timp de aproape 6 luni. În primul rând, ceea ce se întâmplă acum global cu lansările anuale de terminale mobile noi sau modele noi la mobile deja lansate, este ceva ce a intrat în portofoliu celor mai mari producători de mobile prin încercarea de a ține pasul cu evoluția rapidă a tehnologiei. Explicația cea mai plauzibilă este, pe lângă concurența acerbă care împinge de la spate producătorii să fie în față pentru clienți, upgrade-ul tehnologic este mai la îndemână pentru a crește o serie, modelele anterioare urmând să fie comercializate la un preț mai mic. Diferențele între ele, în general, sunt minore, dar clienții entuziaști care-și doresc cea mai nouă tehnologie apreciază un termen mai scurt de lansare din seria lor de terminale preferate. Revenind la Nord2, lansat la o distanță relativ mică de Nord, încorporează tehnologie mai nouă, iar aspectul nu este foarte afectat căci oricum seria Nord a debutat cu un design atragător. Primul model poate, fără probleme, să facă față cerințelor utilizatorilor din acest moment și suportul OnePlus îl va avea probabil și după sosire a altor modele din serie și nu mi s-a părut că între cele două modele s-a făcut rabat la calitate în vreun fel, ceea ce cred că se mai poate bifa încă un răspuns din lista de întrebări de mai sus.

Să revenim la Nord2, pe care l-am butonat până în momentul acestui articol și ne-am putut face o imagine clară despre el din cam toate punctele de vedere.

Să pornim din afară către interior și astfel spunem despre aspectul său care nu a avut deloc de suferit în vreun fel asta și pentru că a fost utilizat zilnic cu husă aplicată, iar display-ul nu are nici cel mai mic semn, zgârietură, pată sau vreo altă stricăciune. Husele din pachetul primit de recenzie și-au făcut datoria cu brio protejând și camera, dar și colțurile terminalului – cele mai des afectate de utilizare în timp.

performanțele Nord2 sunt ca în prima zi

Performanțele Nord2 nu au fost afectate de timp, de asemenea, terminalul rulând la fel de bine ca în prima zi de la despachetare, aici un mare merit avându-l și sistemul de operare OxygenOS care împarte codul backend cu ColorOS 11.3. Chiar și după ce am instalat câteva aplicații și am jucat și ceva jocuri, performanțele Nord2 sunt ca în prima zi. Utilizate, de asemenea au fost și difuzoarele, care nu au fost afectate de testul celor 6 luni de utilizare.

Un alt aspect foarte important – de fapt, cred că cel mai important care contează mult în timp, este bateria. Cum nu se mai poate schimba bateria de ceva timp, aceasta contează enorm la un terminal și de multe ori este factorul care face să se schimbe smartphone-urile mai des, cu toate că în general producătorii oferă cam trei ani de recomandare de utilizare și de obicei cam tot atât și suport tehnic și la sistemul de operare. În cazul nostru bateria este și ea în zilele sale bune chiar dacă s-a folosit numai încărcarea rapidă care se face în jur de o oră de la 1 la 100%. Timpii de încărcare s-au păstrat, dar și cei de descărcare, în fiecare seară, după o zi întreagă de utilizare la nivel mediu, punându-l la încărcat. Bateria este voinică și faptul că încărcarea se face atât de rapid, nu ne-am bătut niciodată capul prea mult cu asta, existând așadar o continuetate în utilizare.

Pe această perioadă de test purtarea Nord2 s-a făcut în buzunar și utilizarea din mâini fără a pune mobilul pe o suprafață plană. Husele sunt și ele, aparent, de o calitate bună căci nu am descoperit să fie cu colțurile roase sau ilustrațiile șterse. Am tras, de asemenea, și multe poze și înregistări video, iar microfoanele și difuzorul de convorbiri nu au fost afectate după utilizarea în convorbiri video/audio prin aplicații.

Nord2 nu a fost scăpat vreodată pentru a testa integritatea sa sau eficiența huselor, dar tind să cred că efectele nu ar fi așa de drastice, dar mai bine să avem grijă de smartphone-urile noastre :-).

Conexiunile au fost stabile întotdeauna și și-au păstrat performanțele ca în prima zi, fie că vorbim de transferuri 4G (DIGI nu prea are acoperire pentru 5G), via Wi-Fi sau Bluetooth; localizarea și-a făcut datoria de fiecare dată, iar semnalul mobil este în general bun cu o acoperire mare.

În sesiunile mai intense de utilizare, spre exemplu în jocuri, Nord2 se încălzește foarte puțin, iar în timp nu am observat efecte negative după multiple activități de acest gen. Am efectuat și plăți via NFC, deci totul funcționează bine și în acest context.

Nord2 va deveni rapid companionul tău de utilizare zilnică pe care nu vrei să-l lași din mână

Nord2, împreună cu sistemul de operare Android 11 și personalizarea oferită de OnePlus, este rapid și te obișnuiești repede cu el încă din prima zi și vei descoperi că e o plăcere de utilizat zi de zi. Accesul rapid și vitezele de reacție fac totul să decurgă cât mai natural în utlizarea lui și terminalul va deveni rapid companionul tău de utilizare zilnică pe care nu vrei să-l lași din mână, fie că te dai cu el prin rețelele de socializare, browsing, jocuri, muzică sau filme și seriale. Nord2 este aici și până va sosi Nord3, te poți bucura fără griji de el la adevăratul și maximul său potențial.

OnePlus Nord 2 5G este disponibil din 22 iulie, în România la un preț pornind de la 2.000 lei și prin abonamente la diferiți operatori de telefonie mobilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.