Prezența Samsung în România nu numai că a adus un suflu tehnologic nou și adaptat vremurilor noastre atât la categoria electronicelor și electrocasnicelor cât și pe piața dispozitivelor mobile/portabile. Implicarea Samsung în această, să o numim – piața tehnologică – a bifat multe evenimente importante, unice de care ne putem mândri că le avem și în țara noastră.

Această lună este una importantă atât pentru Samsung cât și pentru artiștii români datorită unui proiect inedit pe care sunt sigur că iubitorii de tehnologie și artă îl apreciază enorm. Vinovatul este cel mai nou, performat și deosebit din punct de vedere al aspectului, televizor Samsung din gama de lifestyle: The Frame! Acest proiect este o inițiativă Samsung de democratizare a artei prin tehnologiei / rolul tehnologiei în democratizarea artei și le combină armonios pe amândouă și mai mult de atât proiectul susține artiștii locali și încearcă să devină și mai relevanți pentru publicul local, prin această deschidere către artiștii români multidisciplinari ai momentului.

inițiativă Samsung de democratizare a artei prin tehnologiei

Acest proiect/inițiativă Samsung a mers atât de departe încât au reușit un parteneriat cu One Night Gallery pentru a transforma fiecare sufragerie într-o galerie de artă new media cu ajutorul televizorului Samsung The Frame! Astfel a luat naștere Living Room Art Show – pentru că la urma urmei The Frame este un tablou uriaș perfect pentru afișarea celor mai populare opere de artă care să transforme sufrageria și casa într-o încăpere istorică, artistică și să aducă arta mai aproape de adoratorii săi.

Co-fondatoarele One Night Gallery, Sorina Tocpeanu și Mădălina Ivașcu apreciază că Samsung a decis să apeleze la acestea pentru acest proiect excelent:

“Ne bucurăm că One Night Gallery a fost selectată la nivel internațional să facă parte din acest acest demers artistic, inițiat de Samsung, ce aduce arta contemporană mai aproape de un public global. Aceasta vine perfect în continuarea misiunii noastre de a promova artiştii români prin intermediul tehnologiei şi de a experimenta noi medii de expunere. Prin Living Room Art Show oamenii pot deveni vizitatori, în propria casă, ai celor mai recunoscute galerii sau muzee din lume, precum Albertina, Artspace, Museo del Prado, Saatchi Art sau Lumas. Suntem mândri că alături de astfel de nume, va fi expusă și colecția One Night Gallery care prezintă lucrările celor 10 artiști români”.

Portofoliul The Frame este disponibil în șapte dimensiuni de ecran, variind de la modele de 32” până la modele mari de 85”. Profitând de calitatea de vârf a imaginii QLED 4K, The Frame folosește, de asemenea, un senzor de luminozitate pentru a detecta condițiile de lumină din jur, ajustând automat luminozitatea ecranului și tonul de culoare pentru a oferi imagini uimitor de vibrante în timp ce afișează opera de artă așa cum a fost menită să arate. Acest lucru face ca The Frame să fie televizorul perfect pentru acest proiect/inițiativă având toate caracteristicile pentru afișarea unor opere de artă în cel mai mic detaliu, cu culorile perfecte mulțumită QLED 4K și dimensiuni impresionante care ajung până la 85″.

Televizorul The Frame – care devine o ramă digitală, dispune de un magazin de artă impresionant cu peste 1.500 de opere de artă variate, realizate de artiști consacrați din întreaga lume și avem chiar și câteva exemple de dat de muzee partenere: Muzeul Prado din Madrid, Muzeul Albertina din Viena, Tate Modern din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Muzeul de Stat Hermitage din Sankt Petersburg și LUMAS, iar unul dintre artiștii noștri participanți la acest proiect este chiar Alina Marinescu, artist vizual și ilustrator român care a declarat:

„Inițiativa Samsung mi se pare de apreciat pentru că face arta mai accesibilă oamenilor, aducând-o direct în intimitatea caselor lor. Proiectul facilitează întâlnirea publicului cu arta, pentru că aceasta nu presupune prezența oamenilor într-o galerie de artă sau într-o expoziție clasică. Lucrarea propusă de mine se numește ‘Planets Collide’ și este despre dragoste, despre cum celălalt pare o lume nouă și incitantă, care ne poate completa propriul univers. Este ca un stop-cadru pe momentul îndrăgostirii, când suntem deschiși să îl explorăm pe celălalt și să ne lăsăm descoperiți. Cred că orice artist își dorește ca lucrările sale să ajungă la cât mai mulți oameni și prin mijloace proprii vremurilor în care traiește. Iar eu mă bucur să fac parte din selecția de artiști pentru acest proiect, cu o lucrare care vorbește despre explorarea unor noi universuri”, a declarat Alina.

Pe lângă Alina Marinescu portofoliu de artiști mai include nume de artiști precum Victor Fota, care sunt prezenți în Art Store-ul The Frame cu câte 20 de opere de artă alături de Ana Bănică, Bianca Dumitrașcu, Raluca Băraru, Sandi Lazăr, Irlo, Wanda Hutira, Bianca Jelezniac și Stella Caraman.

Astfel prin expunerea digitală pe The Frame, acești artiști beneficiază de un grad uriaș de vizibilitate care le va aduce operele în prim plan chiar în casele românilor, dincolo de evenimentele de artă și expozițiile anuale. De asemenea, utilizatorii își pot eleva designul interior al casei, prin expunerea celor mai spectaculoase lucrări aparținând artiștilor locali.

Samsung a început aceste serii de proiecte în România și sper să continue cu ele căci avem nevoie nu numai de diversitate, când vine vorba de tehnologie și artă, dar și de acces la metode cât mai simple și eficiente de a comunica și de a ne exprima și admira artistic căci comunicarea, în clipele prin care trecem acum, este extrem de importantă, iar arta aduce culoare în sufletele noastre și ne face să uităm câtuși de puțin de negrul de afară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.