Ascultă acest articol

DC Designer Edition Batman Year Two Action Figure” este o figurină de colecție cu înălțimea de 21 cm (8”) care este bazată pe o scenă desenată chiar de către Todd McFarlane în banda desenată Detective Comics #577.

Batman Year Two – Detective Comics #577

Ambalaj

“Batman Year Two“ vine într-o cutie destul de mare, cu partea frontală și superioară transparente, în timp ce partea inferioară, posterioară și părțile laterale sunt acoperite și printate cu imagini suplimentare plus restul colecției din care face parte.

Datorită cutiei transparente, observăm imediat masivitatea cape-ului dar și culoarea superbă, acea nuanță de albastru deschis perfect aleasă de către producători.

La o prima vedere putem observă cu ușurință crucea și batarangul în față, stânga, în spatele lui Batman avem baza figurinei, iar în stânga, cumva ascunse, avem mâinile și acel extra cape din material textil, dar vom detalia în rândurile ce urmează.

Baza figurinei

Baza este destul de lată și superb texturată și pictată și pe ea regăsim 4 suporți de picioare (pegs), pentru a putea ține statueta în poziția dorită, un loc unde să introducem crucea în dreapta, dar și un loc unde să introducem standul pentru cape-ul din plastic.

Totodată, baza este plină de detalii foarte atent introduse, astfel că avem pietrele de mormânt ale părinților lui Bruce Wayne – Martha și Thomas, îl avem pe Jason Todd – al doilea Robin, Selina KyleKatwoman, Tim Drake – al treilea Robin și Barbara GordonBatgirl.

Accesorii

După cum am zis în introducere, în cutie regăsim și câteva accesorii.

  • un cartonaș cu imaginea lui Batman pe partea din față, iar pe spate regăsim câteva informații despre personaj.
  • standul pentru cape-ul de plastic, format din 2 bucăți de plastic albastre, stand care se montează destul de greu, dar voi reveni la acest detaliu în secțiunea aferentă.
  • setul de mâini articulate, din păcate foarte delicate și nu am crezut părerea oamenilor de pe internet, până nu mi s-a rupt și mie una fără să aplic vreun pic de presiune.

Mâinile sunt corect texturate și colorate, iar palmele sunt interschimbabile cu alte 2 extra din cutie, astfel că avem un pumn stâng, o mâna dreapta care poate ține batarangul, dar și cele 2 mâini încleștate cu care vin în cutie.

Ca un minus aici avem acea balama care leagă antebrațul de partea superioară a mâinii, care este colorată gri, deși mănușă lui este albastră.

  • un batarang simplu și netexturat, de culoarea costumului, dar care poate fi cu greu poziționată în mâna lui Batman fără să cadă cu ușurință.
  • acel extra cape, din material textil, foarte fin și plăcut la atingere, de o dimensiune impresionantă și cu o prindere foarte ingenios realizată pentru a putea fi cu ușurință pusă și scoasă.
  • și nu în ultimul rând, acel cape de plastic tare, impunător și superb realizat, texturat și pictat, care dacă decideți să nu-l folosiți când îl expuneti pe Batman, poate fi o superbă piesă de expus în fundal, cape-ul stand singur, fără ajutorul unui stand.

 Batman

Primul impact înainte de achiziție este acel cape și postura overall a figurinei (pose), dar nu te gândești că de fapt sub acel cape, există un corp full articulated de Batman chiar dacă mâinile nu aveau loc sub acel cape, acestea se pot introduce cu ușurință la locul lor.

Astfel că avem un head sculpt și paint foarte bine realizate, cu nuanță potrivită de albastru, ochi albi și conturați cu negru, iar partea de jos a fetei fiind foarte bine pictată și cu un ball joint standard la gât.

Partea superioară a corpului este gri și da senzația de costum pus peste corp prin sculpt-ul calitativ, astfel că putem vedea cu ușurință pectoralii și abdomenul, dar și câteva cute făcute de costum.

Semnul lui Batman este cel clasic, de liliac negru într-un formă ovală galbenă și cu margine neagră, iar acesta iese în relief cam cu 1mm.

Avem și o articulație suplimentară în zona abdomenului, dar din păcate, această este foarte rigidă, reușind cu greu să-l facem să stea altfel decât drept.

Centură galbenă este bine modelată și pictată, dar este simplă și nu putem agață niciun accesoriu pe ea.

Coborând la picioare, avem articulațiile ball joint la șolduri, un swivel la coapse, articulație double hinge la genunchi, o articulație ball hinge la glezna și toe hinge la degete.

Din păcate, consider că au greșit cizmele, acestea nefiind drepte în partea superioară, așa cum sunt reprezentate în figurină, ci având o formă mai ascuțită aproape de genunchi.

Mâinile se pot atașa foarte ușor corpului, printr-o simplă articulație ball hinge la umăr, dar mare atenție la felul în care țineți mâna și câtă presiune puneți, că să nu riscați să o rupeți din pivotul de la biceps.

Continuând la mâini, avem o articulație double hinge la cot și un ball hinge standard la mâini, pentru o ușoară schimbare a acestora.

 Montaj și expunere

Pentru a putea pune cape-ul din material textil, trebuie întâi să scoatem capul, iar apoi să aliniem cele 2 capacele (pegs) cu găurile de pe spatele lui Batman și să aplicăm puțînă presiune până întră complet, iar apoi se montează capul. Va sfătuiesc să fiți atenți când faceți acest procedeu, întrucât la mine acest cape a ieșit de câteva ori aproape complet dintre acele 2 bucăți de plastic și nu întră înapoi cu prea mare ușurință. Recomand să folosiți o pensetă sau un cuțitaș pentru a împinge cape-ul în spațiul respectiv.

Dacă doriți să-l expuneti cu acel cape mare și de plastic, trebuie întâi să puneți acel suport special direct în cape, iar aici trebuie să introduceți întâi partea în formă de “L” în spațiul respectiv și să apăsăți până fără click (întră mai greu inițial, dar nu forțați), iar apoi să puneți și piciorul în spațiul respectiv, împingând ușor până intră cât trebuie.

Apoi, aveți 2 metode prin care puteți introduce corpul – atenție, acesta întră fără mâini:

  1. Scoateți capul figurinei, introduceți corpul până face un scurt click și apoi poziționați și introduceți capul deasupra cape-ului.
  2. Lăsăți capul pe figurină și introduceți cu totul în spațiul respectiv, având grijă să nu vă blocați cu nasul de cape și să riscați să-l zgâriați, dar odată poziționat, împinge până face click.

Apoi tot ce aveți de făcut este să poziționați suportul de cape în spațiul destinat de pe baza, iar apoi să ghidați cu degetele, picioarele spre cel puțîn un stand (peg) din acea bază, pentru a-i da o poziție firească.

 Gânduri finale

De când am văzut-o inițial într-un video postat de McFarlane în urmă cu 4-5 luni am considerat că este o figurină superbă și o adiție de nelipsit din colecția mea.

Deși puțîn dezamăgit de calitatea articulațiilor la mâini și de ușurință cu care s-au rupt, pot aprecia figurina în întregime și consider că este una din cele mai “bad ass poses” dar și figurină pe care o am și sunt foarte mândru de achiziție.

O recomand cu drag oricărui fan Batman și sunt sigur că nu veți fi dezamăgiți, mai ales de faptul că este atât o figurină articulată cu un cape superb realizat din material textil, dar și o piesă de display care va fură toate privirile prin impunătorul cape din plastic, absolut superb sculptat.

Răzvan Ecxarcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.