GeForce NOW Ultimate pune la dispoziția abonaților RTX 4080 în cloud!

0
634
Ascultă acest articol


NVIDIA a lansat la începutul anului 2020 varianta finală pentru serviciul său de gaming in-cloud GeForce NOW și l-am pus și noi în teste aici și apoi l-am mai testat odată după un an ca să vedem cum s-a dezvoltat. NVIDIA a continuat să îmbunătățească serviciul, oferind abonaților să opteze chiar și pentru o variantă mai performantă și anume GeForce NOW RTX 3080 pe care l-am supus și pe acesta la teste.

Trecerea la versiunea a 4-a a RTX, NVIDIA a prezentat și lansat noile plăci video din seria GeForce RTX 40, performanțele și tehnologia fiind dusă pe culmi noi, iar surpriza a venit la CES 2023 a fost anunțat un nou tip premium de abonament pentru GeForce NOW și anume GeForce NOW Ultimate care se bazează pe superPOD-uri cu GPU RTX 4080 (powered by Ada Lovelace GPU)! Abonații RTX 3080 vor putea trece automat și gratuit la noul abonament Ultimate.

Avantajele Ultimate

  • Până la 1080p 240 FPS pe PC și Mac cu un monitor VRR compatibil
  • Suport pentru următoarele rezoluții ultrawide pe PC și Mac
    • 3840×1600
    • 3440×1440
    • 2560×1080
  • Streaming pana la 4K 120 FPS pe PC și Mac
  • HDR în jocurile suportate pe PC și Mac
  • Full ray tracing și DLSS 3, în jocurile compatibile

Tipuri de abonamente GeForce NOW

GeForce NOW are în acest moment 3 versiuni de abonamente, abonații având și anumite beneficii:

  1. Gratuit (0€)– beneficiezi de sistem standard, există timpi de așteptare și se poate juca doar în sesiuni de câte o oră,
  2. Priority – în două variante: pe lună (9.99€) unde ai acces la servere premium și RTX ON și poți juca timp de 6 ore la o rezoluție maximă Full HD @ 60fps și pe 6 luni (49.99€) și
  3. Ultimate – în două variante: pe lună (19.99€) cu RTX ON și DLSS 3 pe superPOD-uri cu RTX 4080, latență mai mică și cele mai lungi sesiuni de joacă – ajungând la 8 ore – la o rezoluție maximă 4K @120fps și până la 240fps prin noul mod Reflex și pe 6 luni (99.99€)

System Requirements

GeForce NOW se poate instala și folosi pe laptop, desktop, Mac, SHIELD TV, Android, iPhone și iPad existând și câteva specificiații necesare pentru a putea fi utilizat la paramentrii normali, dar în general cerințele nu sunt deloc pretențioase.

Jocuri

GeForce NOW a adunat până acum peste 1500 de titluri – comparativ, anterior, la debutul RTX 3080, erau peste 1000 de titluri, deci creșterea e destul de rapidă, iar NVIDIA ne pune la îndemână și o listă cu jocurile printre care regăsim titluri premiate și populare de pe magazine online precum Steam, Epic Games Store, Ubisoft, Electronic Arts, GoG.com și bineînțeles titluri RTX ON lista primind săptămânal (joia) titluri noi printr-un update numit GeForce NOW Thursday, sau Joia GeForce NOW (jGFN) pe care o postăm și noi săptămânal.

Pe lângă jocurile din librăria utilizatorului, avem posibilitatea de testare (demo) a anumitor titluri și o secțiune free-to-play unde avem, printre altele, Fortnite, Genshin Impact, Rumbleverse, League of Legends și Warframe.

Recomandări NVIDIA de jocuri de încercat la 240 FPS + NVIDIA Reflex (slectând modul Competitive la streaming) sunt:

● Apex Legends
● Counter-Strike: Global Offensive
● Fortnite
● Rocket League
● Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
● Warframe

Ultrawide (se prestează și pentru mobile)

● Assassin’s Creed Valhalla
● Destiny 2
● Far Cry 6
● Marvel’s Midnight Suns
● No Man’s Sky
● Rocket League

4K 120 FPS

● Cyberpunk 2077
● Dying Light 2
● Lego Builder’s Journey
● Shadow of the Tomb Raider
● The Witcher 3: Wild Hunt
● Warhammer 40,000: Darktide

Bune de jucat cu un controller

● Control
● Fortnite
● Genshin Impact
● Rocket League
● No Man’s Sky
● Shadow of the Tomb Raider

Aplicația de PC și Android

Aplicația pentru PC a ajuns la 2.0.47.125, iar pe mobile (Android) la 5.53.32205352 și au primit amândouă câteva modificări, nu foarte mari, dar importante. Avem în setări localizarea serverului (EU în cazul nostru) și testarea rețelei, posibilitatea de a ne conecta la bazele de jocuri Steam, Ubisoft și Epic Games de unde putem juca titlurile suportate de GeForce NOW, iar la Streaming Quality putem alege între Balanced, Data, Saver, Competitive și la Custom poți umbla tu la câteva setări. În captura de pe PC se vede că într-adevăr poți opta pentru HDR ON, rezoluție 4K, framerate 120, Vsync ON și Reflex ON. Ai galeria de jocuri așezate pe categorii, cu highlight-uri, secțiune de #joiaGFN – care primește update săptămânal și bineînțeles, librăria ta cu jocuri + o secțiune cu capturile tale.

Îmi mai place, de asemenea și posibilitatea de a face cadou unui prieten un abonament GeForce NOW și se face foarte simplu, direct din aplicație de la secțiunea Gift.

Testare GeForce NOW Ultimate

Am pus la teste Ultimate, în primul rând pe un PC de gaming și pe un smartphone de generație mai nouă cu Android, dar am trecut aplicația GFN și pe un laptop de gaming și unul de office, un smartphone de generație mai veche (cu Android) și două tablete cu Android (una de generație mai veche și una mai nouă).

Aplicația e simplă, elegantă, aerisită, bine împărțită și foarte responsive și ai totul la îndemână. Dacă ți-ai sincronizat conturile tale cu jocuri online, Steam e principalul, se adaugă automat în librăria ta jocurile compatibile GFN, dar ai posibilitatea de a le adăuga și manual, la fiecare în parte fiind necesar să selectezi din ce magazin îl deți și să te loghezi pe acesta prin aplicația GFN.

Pe PC, pe un monitor 4K cu HDR și o conexiune de 1GB prin cablu direct în router și apoi LAN, am testat puțin Death Stranding, The Division, Outriders și Metro Last Light REDUX, suportând rezoluții de până la 4K și HDR și având o latență scăzută. Lăsată bifată opțiunea să afișeze un semnal vizual dacă sunt probleme cu conexiunea, nu a fost cazul la niciun joc testat.

Testele mai amănunțite le-am făcut însă pe Control pentru că include multe tehnologii actuale, suport DLSS și RayTracing – să enumerăm cele mai importante, dar și HDR. Pe PC, chiar este o plăcere de jucat și, având pe PC-ul în cauză o placă video tot cu RTX 4080 am putut face o comparație cum e direct pe PC și prin aplicație. FPS e stabil în ambele situații dovedind că latența este exact cum spune în “manual” și chiar am avut un moment în care m-am gândit că gaming-ul în cloud este validat și acesta este viitorul. Spun asta, bineînțeles, făcând o balanță între prețul GFN și al unui RIG care să includă cel puțin placa video RTX 4080 (numai aceasta poate ajunge la 7000 – 8000 lei), să nu mai punem la socoteală și restul de componente. Balanța înclină clar către GeForce NOW.

Balanța înclină Clar către GeForce NOW

Am trecut cu Control pe smartphone și tabletă, iar acolo, dacă nu vrei să legi un controller la ele (noi am testat cu un Dual Shock, și funcționează impecabil) poți să te folosești de cel emulat pe display-ul tactil. Contează, bineînțeles și rezoluția display-ului și alegerea uneia potrivite din GFN. La Control am pus la rezoluție 1920 x 1080 pixeli cu DLSS și ULTRA la Texture Resolution și toate setările maxime, pe HIGH, cu RayTracing activat, de asemenea pe HIGH. Control a funcționat bine, la o distanță de aproximativ 2 metri de router, pe o conexiune WiFi6, nefiind cazul de probleme de streaming. La FPS însă se simte o latență, nu se “mișcă” fluent, lucrurile schimbându-se în bine dacă mai umblam la setările grafice. Dar chiar și așa, fiind vorba de un joc de campanie, e destul de jucabil. Pe tabletă experiența e și mai plăcută datorită display-ului mai spațios. Atât pe smartphone, cât și pe tabletă cei 120Hz capabili ai display-urilor au contat foarte mult la experiența de joc și nu ai ce să reproșezi AMOLED-ului când vine vorba de calitate, claritate, contrast și afișarea culorilor. Testarea pe smartphone-ul și tableta de generație mai veche a decurs și ea la fel de bine, numai că în cazul lor display-ul lor învechit și refresh-ul mic au scăzut din experiența de joc, bineînțeles, nefiind vina GFN.

Noi credem că GeForce NOW Ultimate merită atenția voastră, sau cel puțin a celor care nu au atâția bani de un RIG pentru a se bucura de jocurile preferate. Plus, poate fi încercat gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.