Ascultă acest articol

Compania Disney este pusă pe fapte mari!

Conform celor de la Deadline, se pare că vom avea parte de un nou episod din celebra serie Tron. Disney se află în negocieri pentru ca Joachim Rønning să îl regizeze pe Jared Leto în “Tron: Ares”. Filmul este în curs de pregătire, având în vedere și o dată de începere a filmărilor în august, în Vancouver.

Înțelegerile nu sunt încă finalizate, dar aceasta ar marca cea de-a patra colaborare între Disney și regizorul norvegian care a regizat „Maleficent: Mistress of Evil” și „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”. Joachim Rønning a finalizat pentru studio filmul cu Daisy Ridley „Young Woman and the Sea”, despre călătoria îndrăzneață a lui Gertrude Ederle, o adolescentă din New York care a devenit prima femeie care a traversat înot Canalul Mânecii. Jeff Nathanson a scris scenariul, iar Jerry Bruckheimer a semnat producția.

Acum se trece la franciza SF Disney, care a început cu filmul din 1982, cu Jeff Bridges în rolul principal și se desfășura în interiorul programului informatic numit Grid, unde un hacker este răpit și forțat să participe la jocuri de gladiatori.

Primul film nu a fost mai mult decât un favorit al cultului, deși efectele sale speciale au fost considerate la vremea respectivă ca schimbând jocul. Acel public care a crescut în jurul filmului în anii următori, nu a făcut decât să contribuie la creșterea popularității sale, până în punctul în care Disney a decis să meargă mai departe cu o continuare, „Tron: Legacy”, în 2010, cu Bridges reluându-și rolul, iar Garret Hedlund și Olivia Wilde alăturându-se francizei. Filmul a avut încasări de 400 de milioane de dolari la nivel global, iar de atunci Disney a încercat să afle cum să continue franciza.

Studioul s-a apropiat de Jared Leto în 2017, iar acum producția va fi în mâinile lui Rønning, care a pătruns devreme la Hollywood, co-regizând împreună cu Espen Sandberg Kon-Tiki, filmul din 2013 care a fost nominalizat la Oscarul pentru film în limba străină și care a relatat traversarea epică de 4.300 de mile a Oceanului Pacific de către Thor Heyerdahl pe o plută din lemn de balsa în 1947.

Informațiile spun că scenariul pentru „Tron: Ares” este semnat de Jesse Wigutow și este considerat continuarea filmului „Tron: Legacy”, care a fost regizat de Joe Kosinski, regizorul din spatele succesului de boxoffice „Top Gun: Maverick”, iar Sean Bailey și Sam Dickerman sunt directorii executivi, avându-i ca producătorii pe Justin Springer (Tron: Legacy), Leto și partenera sa de la Paradox, Emma Ludbrook, și Jeffrey Silver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.