Shazam! Fury of the Gods – Recenzie

Unul dintre cele mai bune lucruri la primul film este distribuția tânără!

0
1488
Ascultă acest articol


„Amestecul de umor și de sentimente nu se limitează la eroi. Răufăcătorii au motivele lor pentru a-și face faptele vicioase. Și, sincer, miza este mult mai mare pentru omenire în acest film.”

Regizor: David F. Sandberg

Scenariu: Henry Gayden, Chris Morgan & Bill Parker

Gen: ComedieThriller

Lansare: 17.03.2023

Durata: 2h 15min

Studio: Warner Bros

Clasificare: PG-13

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori:

Grace Caroline Currey .. Mary Bromfield
Zachary Levi .. Shazam
Helen Mirren … Hespera
Rachel Zegler … Anthea
Lucy Liu … Kalypso
Adam Brody … Super Hero Freddy
Meagan Good … Super Hero Darla
Asher Angel … Billy Batson

Sinopsis:

Înzestrat cu puterile zeilor, Billy Batson împreună cu frații săi adoptivi încă învață cum să jongleze viețile de adolescenți cu alter-ego-urile de supereroi adulți. Dar când Fiicele lui Atlas, un trio răzbunător de zei antici, sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy – alias Shazam – și familia lui sunt împinși într-o luptă pentru superputeri, viețile lor și soarta întregii planete.

Recenzie

Billy Batson (Asher Angel), un copil adoptiv care se transformă într-un supererou numit Shazam (Zachary Levi) atunci când strigă “Shazam!”, face echipă cu frații săi pentru a se lupta cu Hespera (Helen Mirren), Kalypso (Lucy Liu) și Anthea (Rachel Zegler), alias Fiicele lui Atlas, care sunt în căutarea unui baston magic care le poate ajuta să-și recapete puterile.

Scenariul scris de Henry Gayden și Chris Morgan suferă din cauza unei intrigi întortocheate, cu prea multe intrigi secundare insuficiente și prea multe personaje ușor de uitat, fără să aibă suficient spirit, farmec și râsete ca în predecesorul său. Mai multă acțiune, mai multe conflicte și o intrigă mai complexă nu se traduc întotdeauna în mod necesar prin distracție. Unele dintre dialoguri încearcă prea mult să fie amuzante și să mulțumească publicul, dar cad în gol.

Să trecem la răufăcătoarele Fiice ale lui Atlas. În primul rând, oricând le poți aduce împreună pe Helen Mirren și Lucy Liu, este fără îndoială o idee excelentă. Cele două aduc atâta gravitate și căldură personajelor. Și adăugând-o pe minunata și talentata Rachel Zegler, ai trei răufăcători bine dezvoltați.

Amestecul de umor și de sentimente nu se limitează la eroi. Răufăcătorii au motivele lor pentru a-și face faptele vicioase. Și, sincer, miza este mult mai mare pentru omenire în acest film.

Anthea este cea mai simpatică dintre Fiicele lui Atlas, răufăcătoarele. Bineînțeles, există un MacGuffin, ca întotdeauna. În acest caz, este vorba de bastonul unui Vrăjitor (Djimon Hounsou). Există, de asemenea, un stilou magic care poate furniza informații și poate scrie după dictare, această ultimă parte este folosită pentru mai multe râsete stânjenitoare când Hespera citește un mesaj scris cu stiloul magic, dar este un umor juvenil, ai senzația că filmul a fost scris pentru copii de 8 ani. Acesta este genul de umor pe care pare să îl urmărească.

Nu întrebați cum ajung celebrele bomboane Skittles să facă parte din intrigă. Nu este amuzant. Există, de asemenea, o referință penibilă la The Fast and the Furious.

Din păcate, intriga devine din ce în ce mai puțin interesantă pe măsură ce avansează. Emoțiile, suspansul și entuziasmul scad pe măsură ce epuizarea și plictiseala cresc concomitent. Este păcat că filmul se ia prea în serios uneori, nu reușește să își asume riscuri și nu are curajul de a o lua razna.

Una dintre bucuriile filmului Shazam! al lui David F. Sandberg a fost amestecul de umor cu o notă de groază. Supereroul comic a excelat prin râsete.

La fel ca și câteva momente potrivite cu filmele anterioare ale regizorului, Lights Out și Annabelle: Creation. Iar acum, el s-a întors cu Shazam! Fury of the Gods (Furia zeilor).

Zachary Levi este din nou în fruntea acțiunii, la fel ca și restul distribuției. Printre ei se numără Grace Caroline Currey, Ian Chen, Jovan Armand, Jack Dylan Grazer, Asher Angel și Faithe Herman pentru tinerii actori.

Și de data aceasta, îi vedem mult mai mult pe Meagan Goode, Adam Brody, DJ Cotrona și Ross Butler, Currey preluând versiunea mai în vârstă și mai tânără. Iar dacă vrei răufăcători solizi, nu te poți descurca mult mai bine decât Helen Mirren, Lucy Liu și Rachel Zegler.

Unul dintre cele mai bune lucruri la primul film este distribuția tânără. Asher, Grazer, Currey, Currey, Herman, Chen și Armand. Același lucru este valabil și aici. Cu toate acestea, vedem și cât de frumos se adaptează Brody, Cotrona, Good, Butler și Currey, care este capabilă să se ocupe de ambele roluri.

Văzând cum aceste personaje își asumă personalitățile de supereroi, oferind în același timp un entuziasm copilăresc, se adaugă un alt nivel la această aventură, depinde acum cum vezi lucrurile tu viitorul spectator.

Meagan Good aduce farmecul prin interpretarea “super-eroinei Darla”. Actrița oferă atâta căldură și inimă eroului ei de talie adultă. Era ușor de crezut că Good și Herman sunt la fel. Cu toate acestea, întreaga distribuție avea șansa de a străluci, dar nu s-a întâmplat.

Dar, în ciuda unei distribuții bune, nimeni nu are șansa de a străluci, nici măcar Helen Mirren, căreia nu i se oferă prea multe de făcut, rolul fiind sub nivelul ei. Același lucru se poate spune și despre Rachel Zegler, care este radiantă în West Side Story, dar care aici rămâne subminată de un scenariu insipid și lipsit de viață.

Colegul ei din West Side Story, Mike Faist, joacă în Pinball: The Man Who Saved the Game (Omul care a salvat jocul) în rolul unui super erou din viața reală care a salvat aparatele de pinball de la interzicerea lor în New York. El se distrează mult mai mult în rolul său decât Zegler în rolul ei din Shazam! Fury of the Gods (Furia zeilor), care are un buget mult mai mare. Aceasta este o dovadă a faptului că un buget mai mare nu înseamnă întotdeauna că este un film mai bun sau un rol mai bun.

un buget mai mare nu înseamnă întotdeauna că este un film mai bun

Adevărata vedetă a filmului este reprezentată de efectele CGI, care oferă mult spectacol, unele dintre ele par însă puțin cam de proastă calitate, pentru că se vede că în spatele actorilor se află un ecran verde, ceea ce pare a fi deranjant.

Apoi, există monștrii cu aspect înfiorător care apar brusc în actul al treilea și care ar putea speria copiii mici.

Coloana sonoră este în regulă, cu melodii precum “I Need a Hero”, care bubuie în timp ce se aude pe coloana sonoră în timpul unei scene de acțiune. Este o alegere de prost gust care este prea evidentă și prea la obiect, fără umorul ironic și nebunia lui Deadpool.

Cu o durată de 2 ore și 10 minute, Shazam! Fury of the Gods este o comedie de supereroi obositoare, plictisitoare și întortocheată, săracă în spirit, râsete și emoții palpabile.

Dacă există un alt aspect negativ, acesta poate fi abundența de CGI, iar câteva efecte nu sunt pe deplin eficiente. În cea mai mare parte, această aventură inedită zugrăvește o experiență vizuală și atât.

Pentru toți iubitorii de filme cu creaturi, veți găsi câteva bestii fantastice care îi terorizează pe oameni într-un mod amuzant, și este ceea ce devine atât de fermecător în modul în care Sandberg prezintă această poveste a unui supraom improbabil, iar elementul de groază se strecoară mereu.

Cu toate acestea, regizorul înțelege, de asemenea, că atunci când crezi personaje în carne și oase, acest lucru amplifică emoțiile fără a sacrifica jucătorii implicați. Este o provocare să aduci laolaltă groaza, comedia și acțiunea supereroilor.

Există și un cameo pe care fanii DC îl vor sărbători, cel puțin a fost o bucurie pentru acest spectator. Rămâneți pentru cele două scene post-credits, deoarece ele prezintă încă o altă față cunoscută în acest univers.

Nu știu dacă James Gun este mulțumit de acest produs în contextul noului său plan pe 10 ani, dar cert este faptul că nu este un început bun, cel puțin din punctul de vedere al autorului acestei recenzii.

Așa că, te invit de azi, 17.03.2023, în cinematografe să vezi „Shazam! Fury of the Gods”, film distribuit de Veritical Entertainment și să-ți faci o părere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.