Cinema & AI cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum)

0
384
Ascultă acest articol


<Festivalul Filmului European vă invită la MASTERCLASS cu invitatul special Pablo Núñez Palma, cineast experimental și artist multimedia chileano-olandez, ale cărui creații asimilează stilul și regulile documentarului în cultura online.

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligență artificială Jan Bot.
Acesta își utiliza algoritmii pentru a analiza știrile trending și a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenței sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri și o mică selecție de scurtmetraje.

Împreună cu o parte dintre aceste scurtmetraje (3 capsule de câte 9 minute fiecare), Pablo Núñez va susține la București, sâmbătă, 20 mai, la Institutul Cervantes, de la ora 16:00, un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului Jan Bot, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar și cum a decurs procesul de programare.

Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfășoară la București în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union și Cinema Elvire Popesco și despre care puteți afla mai multe detalii – pe www.ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene: Ambasada Finlandei, Ambasada Republicii Moldova, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre, Parlamentul European / LUX Premiul Publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.